reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie też lipa, chata od strony południowej ostatnie piętro i PODDASZE, cały dzień w domu słońce, rano w sypialni jak na złość a po południu w salonie, temperatura w zeszłym roku podchodziła pod 40 momentami :( Mamy rolety odbijające promienie z VELUXA ale szału nie ma :( ja ogólnie wolę chłodniejsze pory roku. Myślałam że teraz będę się męczyć czerwiec i lipiec a tu już od kwietnia upały :( Z synem w lutym miałam termin i stałam zimą na golasa w otwartym oknie bo tak mi było gorąco !! Co to będzie teraz nie wiem. Dziś mam doła, siedzę pół dnia w chacie i myślę o tym gdzie się zabunkrowac do lipca. Wyszłam na dwór na spacer ale tam jeszcze gorzej, dupsko mi się spociło. Nie mam za bardzo ciuchów na takie upały. Ogólnie dziś mam dzień marudy i chyba hormony mi buzują bo tylko jęczę i stękam, mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Zamówiłam sobie sukienkę na HM, w miarę rozsądnej cenie, mam nadzieję że będzie pasować i dobrze leżać, to chociaż będzie w czym wyjść w tą pogodę.

Link do: MAMA Dżersejowa sukienka - Ciemnoturkusowy - ONA | H&M PL

Ja znowu tez wolę obcisłe, bo ja mam szczupłą talię i ogólnie taką budowę że środek jest szczupły a ramiona i nożyska już nie bardzo, Więc jak założę coś luźnego to całościowo wyglądam jak grubaska. A jak coś obcisłego to w miarę jakoś się "bronie" :)
ja.png

Załączniki

• ja.png
    ja.png
    12,3 KB · Wyświetleń: 419
reklama
No co Ty mówisz? Podali ci sterydy na płucka? Ale lekarz powiedział dlaczego? Szyjka się skraca czy co się się dzieje? [emoji852]

Nie wiem czy to sterydy, ale raczej tak.
Mam dostać 6dawek. Jutro przyjdzie mój lekarz to będę wszystko wiedzieć dzisiaj był taki dziwny , że nic mi nie powiedział. Spytałam czy grozi mi poród przedwczesny , że dlatego dostaje leki na płucka ? A on , że grozi mi poród ale przepływy są dobre i mam się nie martwić.. jedno drugiemu trochę przeczy :/

Moj też dzisiaj mało sie rusza. Wypiłam pół litra pepsi i zjadłam cukierka i troszeczke sie poruszał. Ale leniwy dziś bardzo :p
Jeden lekarz mówi , że na tym etapie po prostu muszę czuć ruchy i nie delikatne. A drugi , że skoro pod zapisem miałam ok 20 ruchów to bardzo dużo to mam się nie martwić że cały dzień nie czuję :/
Tylko się zastanawiam co robi zapis , że tak dziecko pobudza. I tak nie czułam mocnych ruchów ale jakies kolwiek* I jestem spokojniejsza.. ale od 15 znowu cisza.. za 10minut przez pół godziny mam liczyć. I tak trzy razy dziennie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam dostać 6dawek. Jutro przyjdzie mój lekarz to będę wszystko wiedzieć dzisiaj był taki dziwny , że nic mi nie powiedział. Spytałam czy grozi mi poród przedwczesny , że dlatego dostaje leki na płucka ? A on , że grozi mi poród ale przepływy są dobre i mam się nie martwić.. jedno drugiemu trochę przeczy :/

Nic się nie martw lekarz ma rację uspokoją skurcze podadzą leki na płuca bo zawsze tak robią i urodzisz w terminie:) ja pamiętam że po podaniu tych leków na płuca odczułam spokój bo córka w razie czego była przygotowana do narodzin:)
A z tymi ruchami to ja też mam czasem tak że Mały szaleje jak dzisiaj ale jak się obróci to słabiej czuje ruchy.
Masz jakieś fajne dziewczyny na sali? Ja miałam bardzo sympatyczne to mogliśmy poplotkowac o wyprawce i jakiś czas leciał:)

Ale cos wskazuje na możliwość wczesniejszego porodu?
Nic mi nie powiedzial.
Muszę jutro po badaniu pytać. Nie wiem czemu tak powiedział. Strasznie dziwny lekarz mnie badal. Nawet położna się zdziwiła , że nic mi nie powiedział.
Mam nadzieję , Że nie jest źle i , że nie chce mnie martwic. Jutro będzie K u mnie w końcu, to powiem, żeby pogadał z moim lekarzem bo dobrze się znaja.

U mnie też lipa, chata od strony południowej ostatnie piętro i PODDASZE, cały dzień w domu słońce, rano w sypialni jak na złość a po południu w salonie, temperatura w zeszłym roku podchodziła pod 40 momentami :( Mamy rolety odbijające promienie z VELUXA ale szału nie ma :( ja ogólnie wolę chłodniejsze pory roku. Myślałam że teraz będę się męczyć czerwiec i lipiec a tu już od kwietnia upały :( Z synem w lutym miałam termin i stałam zimą na golasa w otwartym oknie bo tak mi było gorąco !! Co to będzie teraz nie wiem. Dziś mam doła, siedzę pół dnia w chacie i myślę o tym gdzie się zabunkrowac do lipca. Wyszłam na dwór na spacer ale tam jeszcze gorzej, dupsko mi się spociło. Nie mam za bardzo ciuchów na takie upały. Ogólnie dziś mam dzień marudy i chyba hormony mi buzują bo tylko jęczę i stękam, mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Zamówiłam sobie sukienkę na HM, w miarę rozsądnej cenie, mam nadzieję że będzie pasować i dobrze leżać, to chociaż będzie w czym wyjść w tą pogodę.

Link do: MAMA Dżersejowa sukienka - Ciemnoturkusowy - ONA | H&M PL

Ja znowu tez wolę obcisłe, bo ja mam szczupłą talię i ogólnie taką budowę że środek jest szczupły a ramiona i nożyska już nie bardzo, Więc jak założę coś luźnego to całościowo wyglądam jak grubaska. A jak coś obcisłego to w miarę jakoś się "bronie" :)
Zobacz załącznik 851817
Ja mam waskie biodra ;) wiec wole obcisle a teraz z kolei wole luzniejsze i nie przeszkadza mi to ze wygladam jak balwanek :D

Nie martw sie kochana,wszystko bedzie dobrze.. widzisz sa "lekarze" i lekarze ;)

Kochana to chyba zależy od szpitala. tam gdzie ja jeżdżę na IP to lekarze każdej ciężarnej mają proponować pobyt w szpitalu nawet jak nic niepokojącego nie widzą .. USG powinni zrobić , nie wiem jak ktg . Nie wiem co ci poradzić bo ja tak jak mówię czuje małego nie raz raz czy dwa razy dziennie i to są tylko właśnie takie pojedyncze ruchy . Dopiero od wczoraj czuje więcej ruchów za jednym zamachem . Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to dzwoń. Ja do swojego bym nie dzwoniła bo by mi powiedział że pewnie panikuje jak zwykle i naczytałam się internetu
Tak u nas na Szopena za każdym razem proponują pobyt. I ja dwa razy pisałam odnowę hospitalizacji bo nie było takiej potrzeby żebym zostawała ale oni musieli mi to zaproponować.

Nic mi nie powiedzial.
Muszę jutro po badaniu pytać. Nie wiem czemu tak powiedział. Strasznie dziwny lekarz mnie badal. Nawet położna się zdziwiła , że nic mi nie powiedział.
Mam nadzieję , Że nie jest źle i , że nie chce mnie martwic. Jutro będzie K u mnie w końcu, to powiem, żeby pogadał z moim lekarzem bo dobrze się znaja.
Na pewno wszystko bedzie dobrze :) jakby cos Ci grozilo to bys chyba pierwsza wiedziala. Dobrze, ze traktuja Twoje obawy tak powaznie i nie zlewaja.

reklama
Do góry