reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak ze słonecznego patrolu :D tylko zamiast biustu rozm. H/I będziesz miała duży brzuszek :D my też na dłużej pojedziemy , bo w tym roku ani na rocznicę/walentynki nigdzie nie byliśmy , ani na K urodziny dzisiaj. Bo go nie ma :/ a mieliśmy jechać gdzieś sobie. I wakacje też nam przepadną bo w czerwcu to bym się nawet bała jechać i za rok z Alicja będzie cudownie :):)
K by chciał lecieć gdzieś dalej , ale ja się boje samolotów i zostaje nam podróż samochodem. A z dzieckiem daleko nie zajedziemy, więc pewnie też Polskie morze :D
Ja tam planuję z dzieckiem w przyszłym roku jechać samochodem do Chorwacji :)

reklama
@klaudiaa975 bierz sukienkę od tej dziewczyny[emoji16] Zresztą taka sesja brzuszkowa jest mega prywatnai tylko dla was[emoji16] nawet jakbyś miała którąś z tych bardziej roznegliżowanych, to są wszystkie śliczne [emoji16]

@kiiinia91 weź co najmniej 2 opakowania podkładów[emoji4]

@zanka200389 mój oglądał... Ale na komórce [emoji848] bo usypiał córkę przyjaciół, swoją chrześnicę i tylko widziałam jak go targały emocje[emoji23]

@Magdaaa94, popieram to co napisała @Maljan, nie na rejonizacji[emoji16]

@Maljan w zeszłym roku, było tak, że nie trzeba było brać nic dla dziecka, tzn. ubranek, rożków itd. Wszystko szpital dawał[emoji4]

@klaudiaa975 bierz sukienkę od tej dziewczyny[emoji16] Zresztą taka sesja brzuszkowa jest mega prywatnai tylko dla was[emoji16] nawet jakbyś miała którąś z tych bardziej roznegliżowanych, to są wszystkie śliczne [emoji16]

@kiiinia91 weź co najmniej 2 opakowania podkładów[emoji4]

@zanka200389 mój oglądał... Ale na komórce [emoji848] bo usypiał córkę przyjaciół, swoją chrześnicę i tylko widziałam jak go targały emocje[emoji23]

@Magdaaa94, popieram to co napisała @Maljan, nie na rejonizacji[emoji16]

@Maljan w zeszłym roku, było tak, że nie trzeba było brać nic dla dziecka, tzn. ubranek, rożków itd. Wszystko szpital dawał[emoji4]
Jak dobrze, że Cię mam na tym forum :D :*
W razie pytań co do szpitala jesteś niezastąpiona :)

Jak dobrze, że Cię mam na tym forum :D :*
W razie pytań co do szpitala jesteś niezastąpiona :)
Haha moja przyjaciółka tam rodziła[emoji16] i mega długo wcześniej leżała[emoji16] zresztą po porodzie też[emoji4] bywałam tam mega często[emoji16] Ale podobno na szkole rodzenia nam to wszystko powiedzą [emoji16]

Boziu ale się narobiłam dziś. Dom uprzatniety.rogaliki upieczone, ciuszki za małe posegregowane. Jutro znów pracowicie bo mamy jechać na działkę ogarniać naszą ruderkę.
Z kolorów sukienek dla mnie chyba amarant. Ale co kto lubi... :) ja neonowych kolorów nie bardzo A te jasne to jednak ślubnie mi się kojarzą. Ja nie planuje sesji z brzuszkiem. Przyznam się że nie lubię tego stanu. Oczywiście są cudne rzeczy i momenty jednak wolę siebie w normalnym wydaniu;)
A do szpitala tak się zastanawiałam co trzeba A poród i nic mi nie przychodzi do głowy. Polecam wodę z dziubkiem i wazeline do ust. Próbowałam korzystać z mokrej pieluchy tetrowej na czoło w celu ochłodzenia i uspokojenia (rodzilam w największe upaly) ale denerwowalo mnie to i szybko przestałam. Na porodowce u mnie koszule daje szpital. O jedzeniu nie ma mowy. A sił i cierpliwości nie spakuje.
Po porodzie potrzebuje tylko chusteczki dla małego. Dla mnie podkłady będą i koszule na wymianę do woli. Kocyk, pieluchy i ciuchy mimo że nie najpiękniejsze też będą A korzystanie z nich jest bezpieczne bo to sterylne itd. To że jakiegoś guzika brakuje to nie problem. Wezmę tylko tetrowki i smoka. Zabiorę też jedna koszule, klapki, kubek, sztućce. Nastawiam się na długi pobyt w szpitalu bo kombinacja moja i męża owocuje dużą i długą zoltaczka. W każdym razie dziewczyny jeśli coś szpital wam proponuję to warto korzystać. Dla Was lżej i taniej. Takie przynajmniej moje zdanie. No i ciuszkow nie trzeba spierać z tych szpitalnych zarazkow.

My za rok nad polskie morze, bo jednak z rocznym dzieckiem nie wyobrażam sobie aż takiej podróży samochodem do Chorwacji i w takie upaly, ale za dwa lata tez do Chorwacji z rodziną mojego Bartka i tez samochodem :)
Pojedziemy najwyżej we wrześniu a nie w środku lata. Mojego Dawida brat był w tamtym roku z roczniakiem i super się spisał, i w czasie drogi i na miejscu :)

Na stronie smyka jest taka promka, że druga rzecz poza wyprzedażą -30%. I na h&m zaczynają się przeceny chyba takie wiosenne. Ja zamówiłam dzisiaj kilka rzeczy łącznie. Zostaje mi z ciuszków kupić ze 2 rampersy, 1 spodnie żeby miał jedne takie nowe i pewnie coś typowo wyjściowego jak mi się coś wyjątkowo spodoba :) i upatrzyłam jeszcze w hm taki kombinezon na chłodniejszy dzień (ale nie ocieplany) to jeszcze na niego poluję jak mi go przecenią. I wyprawka ciuchowa będzie skończona. Kupiłam dosłownie kilka rzeczy, bo resztę dostaliśmy więc idzie sprawnie :p

reklama
Nie muszę kupować sukienki :D
Pani fotograf ma do wypożyczenia taka jak chciałam, trochę w ciemnym kolorze ale już nie będę wybrzydzać :D jednak to prawie 200zl. Ładna ?
Zobacz załącznik 851621
Ja bym na 100% skorzystała z sukienki od fotografa . Jest bardzo ładna to po pierwsze a po drugie dla mnie to by był za duży wydatek :) bo pewnie same 2 sesje to wydatek około 1 tys nie ? :) Czy mniej ? :)
Co powiecie o tym? Chce kupiZobacz załącznik 851636 c akurat ten wzorek i kolor :p
Bardzo ładny. Mnie się właśnie podobają takie różne wzory bo jak widzę 10 dziewczyn a 9 z nich ubranych na różowo w różowych kocykach i nie daj Boze wózkach różowych to każda wygląda tak samo :D
My za rok nad polskie morze, bo jednak z rocznym dzieckiem nie wyobrażam sobie aż takiej podróży samochodem do Chorwacji i w takie upaly, ale za dwa lata tez do Chorwacji z rodziną mojego Bartka i tez samochodem :)
Ja mam do Chorwacji nieznacznie dalej niż nad polskie morze :D ale z racji tego że wszędzie mam daleko to nie wybieramy się nigdzie samochodem bo dla mnie to za długo jak dla roczniaka. Po prostu balabym się z takim maluszkiem takiej podróży ;)
Natomiast jesli gdzie kolwiek pojedziemy to polecimy znów do Grecji. 2h lotu, pogoda pewna no i troszkę taniej bo w 2tys tys można się zamknąć przy takiej podróży :) ale to pomyśle w przyszłym roku [emoji85][emoji85]

Kurde u nas burza [emoji33] mam nadzieję że przejdzie i będzie piękny dzień

Do góry