reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak ze słonecznego patrolu :D tylko zamiast biustu rozm. H/I będziesz miała duży brzuszek :D my też na dłużej pojedziemy , bo w tym roku ani na rocznicę/walentynki nigdzie nie byliśmy , ani na K urodziny dzisiaj. Bo go nie ma :/ a mieliśmy jechać gdzieś sobie. I wakacje też nam przepadną bo w czerwcu to bym się nawet bała jechać i za rok z Alicja będzie cudownie :):)
K by chciał lecieć gdzieś dalej , ale ja się boje samolotów i zostaje nam podróż samochodem. A z dzieckiem daleko nie zajedziemy, więc pewnie też Polskie morze :D
Ja tam planuję z dzieckiem w przyszłym roku jechać samochodem do Chorwacji :)

reklama
@klaudiaa975 bierz sukienkę od tej dziewczyny[emoji16] Zresztą taka sesja brzuszkowa jest mega prywatnai tylko dla was[emoji16] nawet jakbyś miała którąś z tych bardziej roznegliżowanych, to są wszystkie śliczne [emoji16]

@kiiinia91 weź co najmniej 2 opakowania podkładów[emoji4]

@zanka200389 mój oglądał... Ale na komórce [emoji848] bo usypiał córkę przyjaciół, swoją chrześnicę i tylko widziałam jak go targały emocje[emoji23]

@Magdaaa94, popieram to co napisała @Maljan, nie na rejonizacji[emoji16]

@Maljan w zeszłym roku, było tak, że nie trzeba było brać nic dla dziecka, tzn. ubranek, rożków itd. Wszystko szpital dawał[emoji4]

@klaudiaa975 bierz sukienkę od tej dziewczyny[emoji16] Zresztą taka sesja brzuszkowa jest mega prywatnai tylko dla was[emoji16] nawet jakbyś miała którąś z tych bardziej roznegliżowanych, to są wszystkie śliczne [emoji16]

@kiiinia91 weź co najmniej 2 opakowania podkładów[emoji4]

@zanka200389 mój oglądał... Ale na komórce [emoji848] bo usypiał córkę przyjaciół, swoją chrześnicę i tylko widziałam jak go targały emocje[emoji23]

@Magdaaa94, popieram to co napisała @Maljan, nie na rejonizacji[emoji16]

@Maljan w zeszłym roku, było tak, że nie trzeba było brać nic dla dziecka, tzn. ubranek, rożków itd. Wszystko szpital dawał[emoji4]
Jak dobrze, że Cię mam na tym forum :D :*
W razie pytań co do szpitala jesteś niezastąpiona :)

Jak dobrze, że Cię mam na tym forum :D :*
W razie pytań co do szpitala jesteś niezastąpiona :)
Haha moja przyjaciółka tam rodziła[emoji16] i mega długo wcześniej leżała[emoji16] zresztą po porodzie też[emoji4] bywałam tam mega często[emoji16] Ale podobno na szkole rodzenia nam to wszystko powiedzą [emoji16]

Boziu ale się narobiłam dziś. Dom uprzatniety.rogaliki upieczone, ciuszki za małe posegregowane. Jutro znów pracowicie bo mamy jechać na działkę ogarniać naszą ruderkę.
Z kolorów sukienek dla mnie chyba amarant. Ale co kto lubi... :) ja neonowych kolorów nie bardzo A te jasne to jednak ślubnie mi się kojarzą. Ja nie planuje sesji z brzuszkiem. Przyznam się że nie lubię tego stanu. Oczywiście są cudne rzeczy i momenty jednak wolę siebie w normalnym wydaniu;)
A do szpitala tak się zastanawiałam co trzeba A poród i nic mi nie przychodzi do głowy. Polecam wodę z dziubkiem i wazeline do ust. Próbowałam korzystać z mokrej pieluchy tetrowej na czoło w celu ochłodzenia i uspokojenia (rodzilam w największe upaly) ale denerwowalo mnie to i szybko przestałam. Na porodowce u mnie koszule daje szpital. O jedzeniu nie ma mowy. A sił i cierpliwości nie spakuje.
Po porodzie potrzebuje tylko chusteczki dla małego. Dla mnie podkłady będą i koszule na wymianę do woli. Kocyk, pieluchy i ciuchy mimo że nie najpiękniejsze też będą A korzystanie z nich jest bezpieczne bo to sterylne itd. To że jakiegoś guzika brakuje to nie problem. Wezmę tylko tetrowki i smoka. Zabiorę też jedna koszule, klapki, kubek, sztućce. Nastawiam się na długi pobyt w szpitalu bo kombinacja moja i męża owocuje dużą i długą zoltaczka. W każdym razie dziewczyny jeśli coś szpital wam proponuję to warto korzystać. Dla Was lżej i taniej. Takie przynajmniej moje zdanie. No i ciuszkow nie trzeba spierać z tych szpitalnych zarazkow.

My za rok nad polskie morze, bo jednak z rocznym dzieckiem nie wyobrażam sobie aż takiej podróży samochodem do Chorwacji i w takie upaly, ale za dwa lata tez do Chorwacji z rodziną mojego Bartka i tez samochodem :)
Pojedziemy najwyżej we wrześniu a nie w środku lata. Mojego Dawida brat był w tamtym roku z roczniakiem i super się spisał, i w czasie drogi i na miejscu :)

Na stronie smyka jest taka promka, że druga rzecz poza wyprzedażą -30%. I na h&m zaczynają się przeceny chyba takie wiosenne. Ja zamówiłam dzisiaj kilka rzeczy łącznie. Zostaje mi z ciuszków kupić ze 2 rampersy, 1 spodnie żeby miał jedne takie nowe i pewnie coś typowo wyjściowego jak mi się coś wyjątkowo spodoba :) i upatrzyłam jeszcze w hm taki kombinezon na chłodniejszy dzień (ale nie ocieplany) to jeszcze na niego poluję jak mi go przecenią. I wyprawka ciuchowa będzie skończona. Kupiłam dosłownie kilka rzeczy, bo resztę dostaliśmy więc idzie sprawnie :p

reklama
Nie muszę kupować sukienki :D
Pani fotograf ma do wypożyczenia taka jak chciałam, trochę w ciemnym kolorze ale już nie będę wybrzydzać :D jednak to prawie 200zl. Ładna ?
Zobacz załącznik 851621
Ja bym na 100% skorzystała z sukienki od fotografa . Jest bardzo ładna to po pierwsze a po drugie dla mnie to by był za duży wydatek :) bo pewnie same 2 sesje to wydatek około 1 tys nie ? :) Czy mniej ? :)
Co powiecie o tym? Chce kupiZobacz załącznik 851636 c akurat ten wzorek i kolor :p
Bardzo ładny. Mnie się właśnie podobają takie różne wzory bo jak widzę 10 dziewczyn a 9 z nich ubranych na różowo w różowych kocykach i nie daj Boze wózkach różowych to każda wygląda tak samo :D
My za rok nad polskie morze, bo jednak z rocznym dzieckiem nie wyobrażam sobie aż takiej podróży samochodem do Chorwacji i w takie upaly, ale za dwa lata tez do Chorwacji z rodziną mojego Bartka i tez samochodem :)
Ja mam do Chorwacji nieznacznie dalej niż nad polskie morze :D ale z racji tego że wszędzie mam daleko to nie wybieramy się nigdzie samochodem bo dla mnie to za długo jak dla roczniaka. Po prostu balabym się z takim maluszkiem takiej podróży ;)
Natomiast jesli gdzie kolwiek pojedziemy to polecimy znów do Grecji. 2h lotu, pogoda pewna no i troszkę taniej bo w 2tys tys można się zamknąć przy takiej podróży :) ale to pomyśle w przyszłym roku [emoji85][emoji85]

Kurde u nas burza [emoji33] mam nadzieję że przejdzie i będzie piękny dzień

Do góry