reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To muszę 4 zabrać ze sobą do szpitala w takim razie. Dobrze , że napisałaś mi ot tych ręcznikach bo bym pojechała bez :huh:
Ja wogole miałam torbę do porodu i torbę po porodzie ta do porodu miała 2 ręczniki a drugą miała rzeczy dla mnie i dla dzidziusia i tam miałam czysta koszule, ręczniki, kanapki, wodę dodatkowa, kosmetyki szczotkę do włosów i takie tam rzeczy żeby się dobrze czuć:)

reklama
Hm ja bym brała zależnie od tego gdzie będzie sesja. No bo jeśli na jakiejś zielonej trawie i wśród drzew to ja bym brała chyba jakaś czerwona .. zeby nie zlać się z tą trawa :D ale osobiście najbardziej podoba mi się jakiś turkus i w takiej bym chciała wystąpić pod warunkiem że w kolo nie byłoby trawska :D
Chaber piękny ;)
Spróbuj dobrać może jakiś kolorek co do twojej urody pasuje :) ja np źle bym się czuła w pudrowym różu :)
Mi podobno ładnie w błękicie.
Ale nie będzie pasował, a na codzien właśnie pudrowy róż , biały, jasny szary . A zdjęcia nie mam pojęcia gdzie będą. Chyba bym nie chciała w środku drzew :D

Masz na myśli te wielkie podpaski czy te maty na lóżko. Jeśli maty to jedno opakowanie wystarczy. Jeśli podpaski to ja biorę 5-6opakowań. Mimo, że miałam cc i mnie dobrze wyczyścili to sporo tego leciało. 8-10szt na dzień. Razem ok tygodnia używałam tych podkładów potem zwykłe podpaski. Powiem ci, że sporo leci w pierwszych dobach a poza tym odchody połogowe mają nieprzyjemny zapach a będzie gorąco bo to sierpień więc trzeba często zmieniać.
Oo matkooo :D to pieknie kosztowo mnie wyjdzie poród :D, majteczki, podkladeczki, piżamki, klapeczki ojeju jeju :)

Mi podobno ładnie w błękicie.
Ale nie będzie pasował, a na codzien właśnie pudrowy róż , biały, jasny szary . A zdjęcia nie mam pojęcia gdzie będą. Chyba bym nie chciała w środku drzew :D
Ja akurat właśnie wybór uzależniła bym od pleneru :) no i żebym się dobrze czuła :) ja np uwielbiam pstrokate, neonowe kolory :)
Musisz się chyba sama zdecydować bo wydaje mi się że każda powie ci co innego :)
A no i ja nie ubralabym się w czarny ze względu że wyszczupla i balabym się że mi się zgubi brzuszek ;)

Ja wogole miałam torbę do porodu i torbę po porodzie ta do porodu miała 2 ręczniki a drugą miała rzeczy dla mnie i dla dzidziusia i tam miałam czysta koszule, ręczniki, kanapki, wodę dodatkowa, kosmetyki szczotkę do włosów i takie tam rzeczy żeby się dobrze czuć:)
Ja myślałam , żeby mieć torbę osobna dla siebie i osobna dla małej. Żeby się rzeczy nie mieszały. A te do porodu skoro ich nie jest tak dużo to bym położyła a wierzchu torby.
Ale twoja opcja też wporzadku się wydaje. Wygodnie bardzo:)

Ja akurat właśnie wybór uzależniła bym od pleneru :) no i żebym się dobrze czuła :) ja np uwielbiam pstrokate, neonowe kolory :)
Musisz się chyba sama zdecydować bo wydaje mi się że każda powie ci co innego :)
A no i ja nie ubralabym się w czarny ze względu że wyszczupla i balabym się że mi się zgubi brzuszek ;)
Nie no czarnego to bym nie wzięła ze względu też , że to sesja brzuszkowa a czarny kojarzy mi się z pogrzebem , :hmm:
Ale i tak dziękuje za odpowiedzi :) przynajmniej mi doradzilyscie i wiem ,żeby się spytać o miejsce sesji :)

Ja myślałam , żeby mieć torbę osobna dla siebie i osobna dla małej. Żeby się rzeczy nie mieszały. A te do porodu skoro ich nie jest tak dużo to bym położyła a wierzchu torby.

Ja tez tak robię jak Ty mówisz. Torba sportowa na ramie taka to dla dzidzi rzeczy, a ja sobie zamawiam taka walizkę średniej wielkości z Allegro za 80 zł. I tak akurat mieliśmy zakup taki w planach żeby mieć na wyjazdy jakieś i później wakacje, wiec idealnie. Zamówię ją po 10 czerwca i akurat jeszcze 19 czerwca zabiorę na wyjazd nad morze [emoji5]

reklama

Wiesz co ta druga torba została w samochodzie i mąż mi ją przyniósł na oddział po wszystkim i było to wygodne. Ze mną rodziła dziewczyna ci już na porodówkę wjechała z wielką walizka później jej mąż chyba z 15 minut zbierał wszystko do walizki i musiał jej pomóc a później wracać po rzeczy a my mieliśmy ich tak mało że szast prast i byliśmy na poporodowym.

Do góry