reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To muszę 4 zabrać ze sobą do szpitala w takim razie. Dobrze , że napisałaś mi ot tych ręcznikach bo bym pojechała bez :huh:
Ja wogole miałam torbę do porodu i torbę po porodzie ta do porodu miała 2 ręczniki a drugą miała rzeczy dla mnie i dla dzidziusia i tam miałam czysta koszule, ręczniki, kanapki, wodę dodatkowa, kosmetyki szczotkę do włosów i takie tam rzeczy żeby się dobrze czuć:)

reklama
Hm ja bym brała zależnie od tego gdzie będzie sesja. No bo jeśli na jakiejś zielonej trawie i wśród drzew to ja bym brała chyba jakaś czerwona .. zeby nie zlać się z tą trawa :D ale osobiście najbardziej podoba mi się jakiś turkus i w takiej bym chciała wystąpić pod warunkiem że w kolo nie byłoby trawska :D
Chaber piękny ;)
Spróbuj dobrać może jakiś kolorek co do twojej urody pasuje :) ja np źle bym się czuła w pudrowym różu :)
Mi podobno ładnie w błękicie.
Ale nie będzie pasował, a na codzien właśnie pudrowy róż , biały, jasny szary . A zdjęcia nie mam pojęcia gdzie będą. Chyba bym nie chciała w środku drzew :D

Masz na myśli te wielkie podpaski czy te maty na lóżko. Jeśli maty to jedno opakowanie wystarczy. Jeśli podpaski to ja biorę 5-6opakowań. Mimo, że miałam cc i mnie dobrze wyczyścili to sporo tego leciało. 8-10szt na dzień. Razem ok tygodnia używałam tych podkładów potem zwykłe podpaski. Powiem ci, że sporo leci w pierwszych dobach a poza tym odchody połogowe mają nieprzyjemny zapach a będzie gorąco bo to sierpień więc trzeba często zmieniać.
Oo matkooo :D to pieknie kosztowo mnie wyjdzie poród :D, majteczki, podkladeczki, piżamki, klapeczki ojeju jeju :)

Mi podobno ładnie w błękicie.
Ale nie będzie pasował, a na codzien właśnie pudrowy róż , biały, jasny szary . A zdjęcia nie mam pojęcia gdzie będą. Chyba bym nie chciała w środku drzew :D
Ja akurat właśnie wybór uzależniła bym od pleneru :) no i żebym się dobrze czuła :) ja np uwielbiam pstrokate, neonowe kolory :)
Musisz się chyba sama zdecydować bo wydaje mi się że każda powie ci co innego :)
A no i ja nie ubralabym się w czarny ze względu że wyszczupla i balabym się że mi się zgubi brzuszek ;)

Ja wogole miałam torbę do porodu i torbę po porodzie ta do porodu miała 2 ręczniki a drugą miała rzeczy dla mnie i dla dzidziusia i tam miałam czysta koszule, ręczniki, kanapki, wodę dodatkowa, kosmetyki szczotkę do włosów i takie tam rzeczy żeby się dobrze czuć:)
Ja myślałam , żeby mieć torbę osobna dla siebie i osobna dla małej. Żeby się rzeczy nie mieszały. A te do porodu skoro ich nie jest tak dużo to bym położyła a wierzchu torby.
Ale twoja opcja też wporzadku się wydaje. Wygodnie bardzo:)

Ja akurat właśnie wybór uzależniła bym od pleneru :) no i żebym się dobrze czuła :) ja np uwielbiam pstrokate, neonowe kolory :)
Musisz się chyba sama zdecydować bo wydaje mi się że każda powie ci co innego :)
A no i ja nie ubralabym się w czarny ze względu że wyszczupla i balabym się że mi się zgubi brzuszek ;)
Nie no czarnego to bym nie wzięła ze względu też , że to sesja brzuszkowa a czarny kojarzy mi się z pogrzebem , :hmm:
Ale i tak dziękuje za odpowiedzi :) przynajmniej mi doradzilyscie i wiem ,żeby się spytać o miejsce sesji :)

Ja myślałam , żeby mieć torbę osobna dla siebie i osobna dla małej. Żeby się rzeczy nie mieszały. A te do porodu skoro ich nie jest tak dużo to bym położyła a wierzchu torby.

Ja tez tak robię jak Ty mówisz. Torba sportowa na ramie taka to dla dzidzi rzeczy, a ja sobie zamawiam taka walizkę średniej wielkości z Allegro za 80 zł. I tak akurat mieliśmy zakup taki w planach żeby mieć na wyjazdy jakieś i później wakacje, wiec idealnie. Zamówię ją po 10 czerwca i akurat jeszcze 19 czerwca zabiorę na wyjazd nad morze [emoji5]

reklama

Wiesz co ta druga torba została w samochodzie i mąż mi ją przyniósł na oddział po wszystkim i było to wygodne. Ze mną rodziła dziewczyna ci już na porodówkę wjechała z wielką walizka później jej mąż chyba z 15 minut zbierał wszystko do walizki i musiał jej pomóc a później wracać po rzeczy a my mieliśmy ich tak mało że szast prast i byliśmy na poporodowym.

Do góry