reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Nie mogę Was dzisiaj dogonić :D:D
* Dziewczyny , wiem , że już pytałam ale nikt nie odpisał :( co jest potrzebne na sam poród ? :)
Koszulka zakrywająca pupę, bo jeśli nie będziesz mieć cc, to troszkę poród może zająć, nie będziesz leżała, tylko każą chodzić, ćwiczyć na piłce i takie tam. A jak poród będzie trwał długo, to warto mieć swoją wodę do picia i jakieś kanapki. Ja na oddział z odchodzącymi wodami trafiłam ok 12 w południe, a kanapkę dostałam dopiero koło 22, pić też mi nie dali, syna urodziłam o 4:20 nad ranem, także przez ten czas zjadłam tylko dwie kromki i byłam głodna jak pies.
Warto mieć też kapciuchy, bo na boso to troszkę słabo, jak będą Ci długo wody odchodziły, to podkłady poporodowe, bo lignina w dupę gryzie no i jakieś majty żeby te "podpaskę" utrzymać.
Z doświadczenia powiem, że więcej nie potrzeba :)

W rossmanie sa oddychające podkłady poporodowe za 8.99zl po promocji 10szt i moje pytanie , jedne opakowanie mi wystarczy?
Masz na myśli te wielkie podpaski czy te maty na lóżko. Jeśli maty to jedno opakowanie wystarczy. Jeśli podpaski to ja biorę 5-6opakowań. Mimo, że miałam cc i mnie dobrze wyczyścili to sporo tego leciało. 8-10szt na dzień. Razem ok tygodnia używałam tych podkładów potem zwykłe podpaski. Powiem ci, że sporo leci w pierwszych dobach a poza tym odchody połogowe mają nieprzyjemny zapach a będzie gorąco bo to sierpień więc trzeba często zmieniać.

Koszulka zakrywająca pupę, bo jeśli nie będziesz mieć cc, to troszkę poród może zająć, nie będziesz leżała, tylko każą chodzić, ćwiczyć na piłce i takie tam. A jak poród będzie trwał długo, to warto mieć swoją wodę do picia i jakieś kanapki. Ja na oddział z odchodzącymi wodami trafiłam ok 12 w południe, a kanapkę dostałam dopiero koło 22, pić też mi nie dali, syna urodziłam o 4:20 nad ranem, także przez ten czas zjadłam tylko dwie kromki i byłam głodna jak pies.
Warto mieć też kapciuchy, bo na boso to troszkę słabo, jak będą Ci długo wody odchodziły, to podkłady poporodowe, bo lignina w dupę gryzie no i jakieś majty żeby te "podpaskę" utrzymać.
Ja bym wzięła jeszcze jakiś lekki koc dla siebie.

A jak swirowal na trawie i kolo mnie.. zeby go gonic i w ogole,wariat jeden :D reaguje tez jak sie go wola.. zawsze byl przy mnie gdy go wolalam.. :D
Jak piesek :D
Hej :) mialam w lipcu w zeszłym roku dosyć poważną operacje na jelitach i lekarz jeszcze myśli jak będę rodzić, ale może 8 maja się dowiem, bo jade na kontrole do Gliwic więc zobaczymy ;) Nie, nie bliźniaki, dziewczynka :)
To może CC będzie lepsza u Ciebie :)
Jeszcze ma trochę czasu na obserwowanie i decyzję twój lekarz. Na pewno wybierze właściwą :)
Myślalam, że dwie córeczki bo napisałaś
Magda i chyba Lena :p
Zobacz załącznik 851493

Ja właśnie wróciłam po spacerku dłuższym z pieskiem, on odpoczywa, a ja sobie zajadam naleśniczki z serem białym na słodko [emoji7][emoji5]
Jak ładnie to wygląda :) a u mnie nie zdrowo :D
IMG_20180428_152513_1024x768_800x600.jpg

Dziękuje :*

Załączniki

• IMG_20180428_152513_1024x768_800x600.jpg
    IMG_20180428_152513_1024x768_800x600.jpg
    122,9 KB · Wyświetleń: 384
Ja do porodu samego to miałam 2 koszule 2 ręczniki klapki takie żeby się pod prysznic nadawały wodę do picia szlafrok, cieple skarpety, rodziłam w lutym ale i tak miałam mega zimne stopy więc teraz też wezme. Na po porodzie miałam majtki siateczkowe i podkłady poporodowe tantum rosa które rozrobilam w butelce z dziubkiem i po każdej zmianie podpaski i myciu się tym polewalam i polecam gojenie nacięcia super poszło:) i chyba w zasadzie tyle.

Jeść podczas porodu nie pozwalało zresztą bym nic nie przełknęła a na po miałam kanapki zrobione:)

Ja do porodu samego to miałam 2 koszule 2 ręczniki klapki takie żeby się pod prysznic nadawały wodę do picia szlafrok, cieple skarpety, rodziłam w lutym ale i tak miałam mega zimne stopy więc teraz też wezme. Na po porodzie miałam majtki siateczkowe i podkłady poporodowe tantum rosa które rozrobilam w butelce z dziubkiem i po każdej zmianie podpaski i myciu się tym polewalam i polecam gojenie nacięcia super poszło:) i chyba w zasadzie tyle.

Jeść podczas porodu nie pozwalało zresztą bym nic nie przełknęła a na po miałam kanapki zrobione:)
Dziękuje :):*
I ręczniki oba się przydały ? Wzięłaś takie małe czy duże ?

reklama
Który kolor ładniejszy ?
Biały , ecru , popiel , jasny różowy, róż , brudny róż, amarant, czy neonowy amarant ? :)
Screenshot_2018-04-28-17-49-56-907_com.facebook.lite.png
Screenshot_2018-04-28-17-49-36-568_com.facebook.lite.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-28-17-49-56-907_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-17-49-56-907_com.facebook.lite.png
    205,4 KB · Wyświetleń: 385
  • Screenshot_2018-04-28-17-49-36-568_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-17-49-36-568_com.facebook.lite.png
    220,1 KB · Wyświetleń: 382
Do góry