reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też decyduję się tylko na sesję maluszka już :) taka brzuszkowa fajowa, ale po 1 że sesja kilka stówek to przydałaby się do tego sukienka, makijaż profesjonalny :D
Ale podsunęłaś mi właśnie genialny pomysł, wezmę nad morze jakąś ładną zwiewną sukienkę, niekoniecznie do ziemi i mąż zrobi mi zdjęcia na plaży, nad brzegiem morza :D

Kurczę, w sumie to i nad morzem możemy popstrykac te foty, będą dwie pieczenie na jednym ruszcie. Piękny krajobraz i mój wielki brzuch zasłaniający horyzont i zachód hahah

reklama
Dziewczyny a czy któraś ma lub miała styczność z burakiem kinderkraft Unimo. Znalazłam taki używany w dobrej cenie i mam ochotę się skusić.Zobacz załącznik 851438

Wow, fajnie wyglada. Tylko nie wiem czy ta forma kołyski nie jest trochę zbyt głęboka i maluszek się tam gubi [emoji3] ale fajnie wyglada. Za ile takie cudo?

Właśnie dlatego chyba też kupie troszke więcej rzeczy, co by nie brakło, najważniejsze to, że już te większe rzeczy są kupione a u Ciebie już wszystko co najpotrzebniejsze jest?

Jeśli chodzi o wyprawkę z ciuszków to ja już mam ją zamknięta, mam duuuzo tego. Wiec staram się nie kupowac, bo wole przeznaczyć pieniążki na inne produkty. Jeśli chodzi o łóżeczko i mebelki to teraz za 2 tyg zamawiamy, jeśli chodzi o wózek to już mamy :) takie jeszcze akcesoria typu prześcieradełka, majtki poporodowe, moskitiera na wózek + folia przeciwdeszczowa, kołderka poduszka itd to tez w maju zamówię od 1 sprzedawcy to jakoś 220 zł wyjdzie, bo już sprawdzałam [emoji2]

Później w czerwcu zamowimy materac do łóżeczka i takie pierdolki typu te ramki brzuchatki na zdjęcia, taki imienny zaczep z koralików z imieniem dziecka do smoczka żeby nie zgubiła i jakieś tam pierdolki w pepco typu jakiś kwiatek do pokoiku małej, kartonik na duperele, fieranki nowe. A w lipcu to fotel rozkładany do pokoiku małej, fotelik samochodowy i laktator elektryczny.
Także moja strategia jest już zrobiona co do jednej rzeczy [emoji28]

Wow, fajnie wyglada. Tylko nie wiem czy ta forma kołyski nie jest trochę zbyt głęboka i maluszek się tam gubi [emoji3] ale fajnie wyglada. Za ile takie cudo?
Używane za 150zl. W sumie chciałam tiny love ale nie mam jakiegoś ciśnienia na nie. Ważne dla mnie by miało opcję na płasko bo jak będziemy na dole w domu myślę że maluch tam będzie spędzał czas.

Używane za 150zl. W sumie chciałam tiny love ale nie mam jakiegoś ciśnienia na nie. Ważne dla mnie by miało opcję na płasko bo jak będziemy na dole w domu myślę że maluch tam będzie spędzał czas.

Ja właśnie tez chciałam ten tiny love, bo się naoglądałam i naczytała tu na forum jak dziewczyny kupowały itd, ale to tez jest świetna opcja. Chyba tez poszukam go sobie żeby w czerwcu zakupić :)

Dziewczyny pisze bo już macie te tyg za sobą .
... jak rosły Wasze Fasolki od 6t+0 do 7t+0 ? jaka była różnica w crl ? ... bo u mnie w tamtym tyg 6t+0d 3,5mm i się zgadzało z OM , w tym 7t+0 6mm co odpowiada ok 6t+4d ... lekarz pooglądał wszystko serduszko ładnie bije pęchrzyk ciążowy ok mówił że prawidłowo ... a ja umieram z niepokoju czemu tylko tyle urosło i czy to normalne :/ ow potwierdzona w 12dc . Widac już jak się pojawiają rączki nóżki tętno 138 ... zejde na zawał chyba przez ten tydzień ...
Ja nie pamiętam, będę w domu to sprawdzę jak wyglądało USG. Ale też się nie zgadzało z OM. Więc nie stresuj się kochana :* ciesz się maleństwem :)
U mnie taki brzuszek :) 23+4 ;)
W poniedziałek miałam jeszcze -1,2kg do wagi początkowej ;)

Zobacz załącznik 851377
Śliczna kuleczka :)
Znalazłam spodnie z pasem i wiązaniem na brzuchu :D tylko były czarne, błękitne i jasno różowe. Chciałam różowe ale za duże i wzięłam błękitne :D a dopiero Twoje chwaliłam :D
Wtedy lubi najwięcej wywalić ;) w ciągu ostatniego miesiąca dziecko może przybrać nawet 1kg.
To już wiem od którego tygodnia z domu nie wychodzić :D
Ja juz zaczynam wygladac jak obelix [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 851393
Dobrze wyglądasz :* nie żaden Obelix tylko kobieta w ciąży :)
Zależy na pewno od kobiety :) moją bratową wysadziło baaaardzo w ostatnich tygodniach właśnie
Dobrze , że to końcówka już i chwila do porodu :p
Jak mnie matka ostatnio zobaczyła to się drze "Ty dbaj o stopy bo teraz już coraz grubsza będziesz ja jak byłam w 6 miesiącu to byłam płaska"

Stresik nie wskazany a na pewno będzie dobrze :)
Pocieszna ta Twoja mamusia :D

No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D
Ja swoje używki prałam trzy dni, pewnie drugie tyle będę to prasować :D
Mój też na szczęście ma tydzień wolnego, to zabierze młodszego na spacer, ogarnie zakupy a ja sobie odpocznę. :)

reklama
Szok :D u mnie już tak teraz brzuch rośnie że nawet w luźnych bluzkach nie da się go z niczym pomylić :D ale to w sumie ciesz się, będziesz miała lżej i może mniej kg do zrzucenia itp :D
Mam to samo. Wczoraj segregowałam bluzki i sukienki bo niektóre za krótkie a sukienki się uniosły do góry :D
Ale ja zawsze marzyłam o brzuszku i zazdrościłam innym kobietom w ciąży :)
Matko ty tyle zjesz ja ostatnio 1 bułkę i jestem pełna miejsca chyba nie mam bo ogólnie uwielbiam jeść ale teraz coś mi to nie idzie
Ja też jak się dopadnę to dużo zjem.
Czasami nie jem pół dnia a później dwa kotlety duże schabowe, dwa talerze ziemniaków, albo 1l fasolki i cztery polowki bułki :D ale nie zdrowo tak się napchać :/
Cześć Ciężarówki ! :) Jestem tu nowa, a na wpis w tym miejscu pokierowala mnie dobra duszyczka Maljan :) No więc tak, jestem w 24 tygodniu, termin porodu wyznaczony na 18 sierpnia, chociaż zobaczymy jak to będzie bo nie wiem czy nie czeka mnie cesarka :(
Magda i chyba Lenka
Hej :) a co się dzieje , że możliwa cesarka ?
Czyli bliźniaczki u Ciebie ?❤️

Do góry