reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tak teraz robię, wczoraj wyeliminowałam lody, dzisiaj zobaczę jabłka, bo ja po takich śniadankach kurczę głodna jestem, nie najadam się tym tym. Tylko na takie eksperymenty sporo pasków idzie, a to diabelstwo drogie jak kupować bez recepty :/

Dostałam one touch
Link do: Glukometr OneTouch Select Plus Flex® | OneTouch®

No w sumie nie pomyślałam o tym. A ja mam tyle tych pasków i leżą , chyba z dwa pudełka . One się przeterminowuja ?

reklama
Ale sie wkurzylam... tesciowa mi wyrwala trawe spod murka ktora ja tam specjalnie zostawilam... jprd niech ona mi przestanie sie wpierd.c bo nie wytrzymam... :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: ryczec mi sie chce normalnie..

Też chyba był na liście, zaraz stronkę wklepię
Link do: Słodziki – naturalne i te sztuczne
Ksylitol jest dość drogi ja go kupuje z tego względu że dla mnie stewia i inne słodziki są niewskazane .. tylko że dla mnie to bez różnicy bo ja prawie w ogóle cukru nie używam więc jak kupuje torebkę za 15 zł to mam i mam ... :) oj dobrze że ta cukrzyca tylko na okres ciąży i potem powinna zniknąć

No w sumie nie pomyślałam o tym. A ja mam tyle tych pasków i leżą , chyba z dwa pudełka . One się przeterminowuja ?
Tak, moje mają półtora roku ważności jeszcze.

Ale sie wkurzylam... tesciowa mi wyrwala trawe spod murka ktora ja tam specjalnie zostawilam... jprd niech ona mi przestanie sie wpierd.c bo nie wytrzymam... :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: ryczec mi sie chce normalnie..
Weź jej dosyp czegoś na przeczyszczenie do herbaty :p

Ksylitol jest dość drogi ja go kupuje z tego względu że dla mnie stewia i inne słodziki są niewskazane .. tylko że dla mnie to bez różnicy bo ja prawie w ogóle cukru nie używam więc jak kupuje torebkę za 15 zł to mam i mam ... :) oj dobrze że ta cukrzyca tylko na okres ciąży i potem powinna zniknąć
To mnie pociesza, po porodzie czeka mnie krzywa jeszcze raz, czy ta cukrzyca mi nie zostanie.
A co do słodzików, to ja słodzę tylko kawę, którą piję tylko jedną rano, także wydatek 20zł, gdzie starczy mi tego na sporo czasu, to nie jest jakiś majątek.

Tak, moje mają półtora roku ważności jeszcze.

Weź jej dosyp czegoś na przeczyszczenie do herbaty [emoji14]

To mnie pociesza, po porodzie czeka mnie krzywa jeszcze raz, czy ta cukrzyca mi nie zostanie.
A co do słodzików, to ja słodzę tylko kawę, którą piję tylko jedną rano, także wydatek 20zł, gdzie starczy mi tego na sporo czasu, to jest jakiś majątek.
Jeśli możesz stewie to ona chyba dość tania jest. Chociaż mi np przeszkadzał smak stewi . Kawa z nią po prostu mi nie smakowała ..
No i jak mam ochotę na deser to ksylitol sprawdza się idealnie. Dla mnie to smakuje , wygląda jak cukier nie czuje różnicy ;)
Mam nadzieję że cukrzyca przejdzie po ciąży tobie i wszystkim co się z nią borykają :)
Wytrwałości na diecie ;)

A po co ci ta trawa ? To jej powiedz, co myślisz ale z drugiej strony może chciała dobrze ? Żebyś się nie męczyła, nie schylala ?

Jeszcze mi wyrzgnela ze robila to za mnie 4 lata jak do pracy jezdzilam.. matko!!!! Jak dobrze ,e ja jej dziecka nie dalam pod opieke przez te 11 lat!!!! Nie bede sie z nia klocic bo i tak juz jestem mega wkurzona,widziala to po mnie i jeszcze dolewala oliwy do ognia.. kur.a ja jestem w ciazy do chu.a :crazy::crazy:

Jeśli możesz stewie to ona chyba dość tania jest. Chociaż mi np przeszkadzał smak stewi . Kawa z nią po prostu mi nie smakowała ..
No i jak mam ochotę na deser to ksylitol sprawdza się idealnie. Dla mnie to smakuje , wygląda jak cukier nie czuje różnicy ;)
Mam nadzieję że cukrzyca przejdzie po ciąży tobie i wszystkim co się z nią borykają :)
Wytrwałości na diecie ;)
Stewia jest obrzydliwa, bleee... miałam ambicję, jakiś czas przed ciążą, ograniczyć cukier i ją kupiłam, no masakra, wypiłam łyka kawy, po czym wylałam i zrobiłam sobie normalną, potem piłam rozpuszczalną, bo tą mniej słodzę.

Oki doki, ja brykam na spacer, bo obiecałam dziecku plac zabaw. Troszku wieje nadworze, ale myślę, że dramatu nie będzie.

A potem na obiad łogórkowa i pierogi :)

reklama
Do góry