reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jakbym dostała niechodki to co innego :D tzn generalnie nie zamierzam zakładać dziecku codziennie bucików niechodków bo po co, ale np od czasu do czasu na jakieś wyjście itp :)
Są ubranka, które ładnie wyglądają z bucikami, nawet jeśli miałyby to byś skarpety udające buciki, Kuba miał taki "wyjściowy" pajacyk, wyglądał jak by miał na sobie frak, kamizelkę i muchę :D

Ja też lubię wodę z cytrynka, miętą i grejpfrutem, ale gin mi mówił żeby w ciąży uważać na cytrusy bo uczulają maleństwo co o tym sądzicie ?
Z tego co doczytałam w internetach, to cytrusy zatrzymują wodę w organizmie i dlatego w ciąży są niewskazane, ale czy uczulają, to nie powiem. Tylko z drugiej strony, moja mama jak nosiła moją siostrę, to tonami pochłaniała grapefruity i siostra dzisiaj ma 27 lat i ma się dobrze, o alergiach nic nie wiem :p

reklama
@Maljan @Ewka34 gratulacje z powodu kolejnej studniówki[emoji16][emoji16][emoji16]

@Ewka34 Jejku... biedna[emoji852] zwierzątka zawsze tęsknią.. niezależnie, czy to pies, kot czy świnka

@Fiorna Jak chcesz to mogę zrobić ci kilka zdjęć win[emoji16][emoji23] mam jeszcze z zapasu weselnego właśnie [emoji16] Po 2 latach co prawda nie dużo zostało, ale coś jest[emoji5]

A ja pije wodę dosłownie litrami[emoji16] przed ciążą to minimum 3 l piłam[emoji16] teraz to już nawet nie wiem, ile ale mega dużo[emoji16]
Lata to już u mnie trwa. Endokrynolog zawsze zwracał mi na to uwagę i weszło mi to w krew[emoji16]

Ja też lubię wodę z cytrynka, miętą i grejpfrutem, ale gin mi mówił żeby w ciąży uważać na cytrusy bo uczulają maleństwo co o tym sądzicie ?
Nie zauważyłam [emoji23] w ciąży się zajadalam i nic małemu nie jest. Nie jest uczulony. Sam je. Ogólnie w ciąży nie ma diety. Oprócz unikania produktów które mogą zawierać listerioze, toksoplazmoze itp.
Przy kp też nie ma diety jako takiej, bo gazy itp nie idą do pokarmu. Jedynie alergeny mogą z krwią przenikać i uczulać dziecko. Ale nie ma jako takiej diety, tylko w takich przypadkach jeśli coś zacznie dawać objawy alergii ograniczamy albo wyrzucamy te dane produkty z diety. A tak jeśli się nic nie dzieje to nie ma co się ograniczać.
Na fp mamaginekolog fajnie to tak 'po ludzku' wytłumaczyła.
Zaraz poszukam linku

Są ubranka, które ładnie wyglądają z bucikami, nawet jeśli miałyby to byś skarpety udające buciki, Kuba miał taki "wyjściowy" pajacyk, wyglądał jak by miał na sobie frak, kamizelkę i muchę :D

Z tego co doczytałam w internetach, to cytrusy zatrzymują wodę w organizmie i dlatego w ciąży są niewskazane, ale czy uczulają, to nie powiem. Tylko z drugiej strony, moja mama jak nosiła moją siostrę, to tonami pochłaniała grapefruity i siostra dzisiaj ma 27 lat i ma się dobrze, o alergiach nic nie wiem :p
Mi też się podobają niechodki :) np. body, leginsy , bluza i trampki :) albo sukieneczka i balerinki :)

Tak. Na sierść wszystkich zwierzaków. Jak jesteśmy u rodziców to po 10 min kicha i trze oczy
Masakra musi byc to w cholere ucuazliwe.. moj ma alergie na pylki akurat teraz jakos.. chociaz zazwyczaj ma wieksze nasilenie gdy kwitnie akacja, a my mieszkany blisko ladu gdzie ta akacja wystepuje w ogromnej ilosci..

Ja wiem , że nie zdrowe Jest w ogóle a co dopiero w ciąży gazowane i kolorowe. Ale nie pamiętam dlaczego [emoji14]
Czasem się napije z butelki lub cała szklankę Heleny np. lub coli :D
Kofeina, konserwanty itp.
Wszystko z umiarem[emoji5]
Cytryna może zakwasić ci organizm[emoji5] oczywiście zbyt duża ilość. Ja nie dodaję codzienne cytryny, bo różne czytelne rzeczy zaczęły mi w moczu wychodzić. Lekarz kazał mi ograniczyć, ale nie rezygnować[emoji16]

reklama
Do góry