reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie chodzi o skurcze. Skurcze sobie mogą być. Ja przecież pierwsze CC miałam po 7,5h akcji porodowej. Chodzi o to żeby dziecko nie znalazło się w kanale rodnym już. A nigdy nie przewidzisz jak mogą być szybkie postępy porodu. Dlatego planowane CC robi się na kilka dni przed terminem porodu
To gorzej jak się dziecku zachce wyjść dwa tygodnie wcześniej i już będzie w kanale a cc zaplanowana na tydzień później. Dobrze , że nie będę miała CC bo dodatkowo bym się stresowała. Choć nie powiem , że sn nie jestem przerażona :(

reklama
To gorzej jak się dziecku zachce wyjść dwa tygodnie wcześniej i już będzie w kanale a cc zaplanowana na tydzień później. Dobrze , że nie będę miała CC bo dodatkowo bym się stresowała. Choć nie powiem , że sn nie jestem przerażona :(
Ale to od razu jedziesz do szpitala i od razu robią CC [emoji14] nie czekają do terminu umówionego zabiegu:p

Jak byś od pierwszego do pierwszego była sama to tez by Ci się w końcu nudziło :p
Na nocki chodzi ? Chociaż tyle , że w ciągu dnia masz go dla siebie :):)
Brzuszkowa jak się nie ma kasy można samemu zrobić :D ładnie się ubrać, wziąć koleżankę z aparatem lub lustrzanka i też będą ładne :) my idziemy bo chcemy jednak mieć takie profesjonalne. Pierwszy dzidziuś to szalejemy :)
Juz o tym myslalam ale wsrod moich bliskich nikt nie ma lustrzanki ani dobrego aparatu :(

Przekonały mnie dziewczyny z naszej tutejszej sierpniowej Rodzinki, że ponoć Tiny love najlepszy. Kilka z nas też już go ma widziałam, tylko wiadomo, każdy w kolorze jaki lubi. Mi najbardziej odpowiadal ten akurat. A Wy macie jakiś leżaczek na oku? Czy zbędny bajer dla Was lub kupujecie kołyske na kółkach /kosz mojrzesza /kokon?

I dobry wybór koloru ❤️
Nie znam się na tych firmach :) ale często widziałam, słyszałam :) dobrze , że dziewczyny się znają to doradza :)
My na początku chcieliśmy kosz Mojżesza lub kołyskę. Byłam tylko za tym, nic innego nie wchodziło w grę. Ale przemyślałam sobie przez trzy miesiące , że dziecko zaraz wyrośnie i będzie trzeba gdzieś to schować, sprzedac a kupić łóżeczko. Mieszkanie u mamy i u nas nie jest wielkie więc łóżeczko będzie w sam raz. I tak będzie stało metr od łóżka :) więc kupiliśmy łóżeczko już w lutym. Mieliśmy na oku leżaczek-bujaczek ale mama nas wyprzedziła i kupiła małej w prezencie , nie wiem co to za firma. Taki z myszki Minnie :) może mam zdjęcie to pokaże :) nad kokonem się zastanawiam, ale chyba nie będziemy kupować. A Wy ?

A jaki bierzesz magnez ? Od kad biorę aspargin to nie mam tak częstego napinania brzucha. Musisz sobie robić przerwy na ławkach żeby nie doprowadzać do boli..
Chociaż to też ciężko wyczuć, bo czasem wyjdę na chwilę do miasta i już jak kamień :/
Neo mag chyba się nazywa ten magnez który biorę ale nie biorę codziennie tylko baaardzo rzadko, może musiałabym częściej. Przerwę na ławeczce zrobiłam sobie dopiero jak już brzuszek mocno bolał. Zdałam sobie sprawę, że jakoś mało ławek u mnie w mieście ;)

I dobry wybór koloru [emoji173]️
Nie znam się na tych firmach :) ale często widziałam, słyszałam :) dobrze , że dziewczyny się znają to doradza :)
My na początku chcieliśmy kosz Mojżesza lub kołyskę. Byłam tylko za tym, nic innego nie wchodziło w grę. Ale przemyślałam sobie przez trzy miesiące , że dziecko zaraz wyrośnie i będzie trzeba gdzieś to schować, sprzedac a kupić łóżeczko. Mieszkanie u mamy i u nas nie jest wielkie więc łóżeczko będzie w sam raz. I tak będzie stało metr od łóżka :) więc kupiliśmy łóżeczko już w lutym. Mieliśmy na oku leżaczek-bujaczek ale mama nas wyprzedziła i kupiła małej w prezencie , nie wiem co to za firma. Taki z myszki Minnie :) może mam zdjęcie to pokaże :) nad kokonem się zastanawiam, ale chyba nie będziemy kupować. A Wy ?
Ja mam leżaczek Tiny Love, on będzie na dole w mieszkaniu. Czyli tam gdzie spędzamy cały dzień bo salonu łóżeczkiem gratic nie chce..
Mam rożek po synku to będzie na początek po domu wystarczający.
A na poddaszu w sypialni normalnie łóżeczko.

I dobry wybór koloru [emoji173]️
A w tym leżaczku dziecko i cały dzień swobodnie może spać, bo jest jak gondola.
Z synem miałam huśtawkę hybrydowa i ona się nie nadawała przez to siedzisko, bo dziecko miało przygarbiona pozycję no i mały przez to nie chciał wogole w tym siedzieć...
FB_IMG_1521650123969.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1521650123969.jpg
    FB_IMG_1521650123969.jpg
    72,4 KB · Wyświetleń: 285
reklama
Neo mag chyba się nazywa ten magnez który biorę ale nie biorę codziennie tylko baaardzo rzadko, może musiałabym częściej. Przerwę na ławeczce zrobiłam sobie dopiero jak już brzuszek mocno bolał. Zdałam sobie sprawę, że jakoś mało ławek u mnie w mieście ;)
Magnez nie szkodzi , może porozmawiaj z lekarzem żebyś brala codziennie jedną tabletkę. Bardzo pomaga, na skurcze, twardnienie brzuszka,ból głowy. Ja brałam trzy razy dziennie, jak ustąpiły skurcze zaczęłam brać dwie dziennie. Według lekarza mogę brać 1/2/3 zależy po ilu czuje się lepiej. Może i ty powinnaś :)

Do góry