Wiesz, ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc i podejrzewam, że teraz też tak będzie. 10-12 dni po porodzie niczego nie planuję nigdzie się nie ruszam bo wiem, że będzie masakrycznie bolało. Nie wiem czemu tak miałam. Po porodzie dzieci pojada na tydzień do mojej mamy, ona nie pracuje więc się nimi zajmie a potem koniec sierpnia przyjedzie jeszcze na tydzień, dwa do nas, zaprowadzi dzieci do szkoły, weźmie młodą na spacer zanim ja dojdę do siebie.Ja od razu jak wyjdziemy ze szpitala to na krótkie spacery małą będę brać. Chyba że pogoda będzie straszna. Bo i tak będę musiała w większości po syna do przedszkola chodzić. Ja mam termin na 21 sierpnia a CC będzie mieć albo zaraz przed 15 sierpnia , albo zaraz po 15 sierpnia
reklama
Anulaa88
Fanka BB :)
Gratulacje[emoji16]Wczoraj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 1,2 kg czyli już łącznie 3,2 kg od początku , jestem z tego dumna a jeszcze parę miesięcy temu bylabym tym załamana
może i wyniki tez się poprawią mam nadzieję
Też jutro będę się ważyć i liczę na to, że waga w końcu pójdzie w górę[emoji16] Sama się z siebie śmieje, że liczę na kg w górę[emoji4]
Ja dostałam trochę od kuzynki i koleżanek z krótkim rękawem, więc już nie będę kupować nowych[emoji4]A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...
Super zakupy i mega atrakcyjna cena[emoji16][emoji16]A my dziś jechaliśmy do sąsiedniego miasta po leżaczki dla małej. Za Tiny love daliśmy 110 zł, a za ten drugi 25 zł. Domyślnie jechaliśmy po Tiny love, ale aż żal było nie wziąć za taką cenę tego drugiego. Będzie stał u mojej mamy lub gdzieś. [emoji1] Dodatkowo kupiliśmy za grosze karuzelę z projektorem z Fisher Price, ale tu już zdjecia nie znajdę niestety, pokażę jak już będziemy na etapie pokazywania łóżeczek gotowych hah [emoji1] Zobacz załącznik 849429Zobacz załącznik 849430
G
gosc12
Gość
Żeby nie doszło do skurczy porodowych tak ? O to chodzi ? A jeśli poród zacznie dużo wcześniej ? A będzie musiała być cesarka to co wtedy ? Zatrzymują jakoś poród ?CC robi się kilka dni wcześniej, czasem tydzień. Zależy od lekarza i szpitala. Jak ja mam termin na 21 sierpnia to akurat CC pewnie będzie 17 sierpnia (4 dni wcześniej). Bo mój ginekolog tnie w piątki. Chyba że będzie wolał zrobić cięcie przed świętami 15 sierpnia to będzie wcześniej.
Jakie święto jest w sierpniu?
Uu to współczuję. Ja po cc bardzo szybko do siebie doszłam.Wiesz, ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc i podejrzewam, że teraz też tak będzie. 10-12 dni po porodzie niczego nie planuję nigdzie się nie ruszam bo wiem, że będzie masakrycznie bolało. Nie wiem czemu tak miałam. Po porodzie dzieci pojada na tydzień do mojej mamy, ona nie pracuje więc się nimi zajmie a potem koniec sierpnia przyjedzie jeszcze na tydzień, dwa do nas, zaprowadzi dzieci do szkoły, weźmie młodą na spacer zanim ja dojdę do siebie.
Nie chodzi o skurcze. Skurcze sobie mogą być. Ja przecież pierwsze CC miałam po 7,5h akcji porodowej. Chodzi o to żeby dziecko nie znalazło się w kanale rodnym już. A nigdy nie przewidzisz jak mogą być szybkie postępy porodu. Dlatego planowane CC robi się na kilka dni przed terminem poroduŻeby nie doszło do skurczy porodowych tak ? O to chodzi ? A jeśli poród zacznie dużo wcześniej ? A będzie musiała być cesarka to co wtedy ? Zatrzymują jakoś poród ?
G
gosc12
Gość
Mustela, perfecta mama. Pewnie jest więcej ale nie znam. Musiałabyś popytać w apteceDziewczyny, wiecie możemy czy możemy stosować jakiś żel chłodzący czy coś takiego na puchnące nogi, stopy? Dziś o całym dniu na nogach mam lekko spuchnięte stopy i takie uczucie ,,ciężkich nóg,,
Wniebowzięcie NMPŻeby nie doszło do skurczy porodowych tak ? O to chodzi ? A jeśli poród zacznie dużo wcześniej ? A będzie musiała być cesarka to co wtedy ? Zatrzymują jakoś poród ?
Załączniki
reklama
G
gosc12
Gość
Dobrze , że będziesz miała pomoc.Wiesz, ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc i podejrzewam, że teraz też tak będzie. 10-12 dni po porodzie niczego nie planuję nigdzie się nie ruszam bo wiem, że będzie masakrycznie bolało. Nie wiem czemu tak miałam. Po porodzie dzieci pojada na tydzień do mojej mamy, ona nie pracuje więc się nimi zajmie a potem koniec sierpnia przyjedzie jeszcze na tydzień, dwa do nas, zaprowadzi dzieci do szkoły, weźmie młodą na spacer zanim ja dojdę do siebie.
Może tym razem nie będzie tak źle , trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie ;-*