reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja od razu jak wyjdziemy ze szpitala to na krótkie spacery małą będę brać. Chyba że pogoda będzie straszna. Bo i tak będę musiała w większości po syna do przedszkola chodzić. Ja mam termin na 21 sierpnia a CC będzie mieć albo zaraz przed 15 sierpnia , albo zaraz po 15 sierpnia
Wiesz, ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc i podejrzewam, że teraz też tak będzie. 10-12 dni po porodzie niczego nie planuję nigdzie się nie ruszam bo wiem, że będzie masakrycznie bolało. Nie wiem czemu tak miałam. Po porodzie dzieci pojada na tydzień do mojej mamy, ona nie pracuje więc się nimi zajmie a potem koniec sierpnia przyjedzie jeszcze na tydzień, dwa do nas, zaprowadzi dzieci do szkoły, weźmie młodą na spacer zanim ja dojdę do siebie.

reklama
Od 27.04 w auchan mają być chusteczki papmers 12 opakowań po chyba 64szt za 49zł, z aplikacją auchan chyb 45zł. Ja będę używała właśnie tych więc pewnie zrobię zapasy.

Wczoraj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 1,2 kg czyli już łącznie 3,2 kg od początku , jestem z tego dumna a jeszcze parę miesięcy temu bylabym tym załamana :) :D
może i wyniki tez się poprawią mam nadzieję :)
Gratulacje[emoji16]
Też jutro będę się ważyć i liczę na to, że waga w końcu pójdzie w górę[emoji16] Sama się z siebie śmieje, że liczę na kg w górę[emoji4]
A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? :D Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...
Ja dostałam trochę od kuzynki i koleżanek z krótkim rękawem, więc już nie będę kupować nowych[emoji4]
A my dziś jechaliśmy do sąsiedniego miasta po leżaczki dla małej. Za Tiny love daliśmy 110 zł, a za ten drugi 25 zł. Domyślnie jechaliśmy po Tiny love, ale aż żal było nie wziąć za taką cenę tego drugiego. Będzie stał u mojej mamy lub gdzieś. [emoji1] Dodatkowo kupiliśmy za grosze karuzelę z projektorem z Fisher Price, ale tu już zdjecia nie znajdę niestety, pokażę jak już będziemy na etapie pokazywania łóżeczek gotowych hah [emoji1] Zobacz załącznik 849429Zobacz załącznik 849430
Super zakupy i mega atrakcyjna cena[emoji16][emoji16]

Dziewczyny, wiecie możemy czy możemy stosować jakiś żel chłodzący czy coś takiego na puchnące nogi, stopy? Dziś o całym dniu na nogach mam lekko spuchnięte stopy i takie uczucie ,,ciężkich nóg,,

CC robi się kilka dni wcześniej, czasem tydzień. Zależy od lekarza i szpitala. Jak ja mam termin na 21 sierpnia to akurat CC pewnie będzie 17 sierpnia (4 dni wcześniej). Bo mój ginekolog tnie w piątki. Chyba że będzie wolał zrobić cięcie przed świętami 15 sierpnia to będzie wcześniej.
Żeby nie doszło do skurczy porodowych tak ? O to chodzi ? A jeśli poród zacznie dużo wcześniej ? A będzie musiała być cesarka to co wtedy ? Zatrzymują jakoś poród ?
Jakie święto jest w sierpniu? :confused::oops:

Wiesz, ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc i podejrzewam, że teraz też tak będzie. 10-12 dni po porodzie niczego nie planuję nigdzie się nie ruszam bo wiem, że będzie masakrycznie bolało. Nie wiem czemu tak miałam. Po porodzie dzieci pojada na tydzień do mojej mamy, ona nie pracuje więc się nimi zajmie a potem koniec sierpnia przyjedzie jeszcze na tydzień, dwa do nas, zaprowadzi dzieci do szkoły, weźmie młodą na spacer zanim ja dojdę do siebie.
Uu to współczuję. Ja po cc bardzo szybko do siebie doszłam.

Żeby nie doszło do skurczy porodowych tak ? O to chodzi ? A jeśli poród zacznie dużo wcześniej ? A będzie musiała być cesarka to co wtedy ? Zatrzymują jakoś poród ?
Nie chodzi o skurcze. Skurcze sobie mogą być. Ja przecież pierwsze CC miałam po 7,5h akcji porodowej. Chodzi o to żeby dziecko nie znalazło się w kanale rodnym już. A nigdy nie przewidzisz jak mogą być szybkie postępy porodu. Dlatego planowane CC robi się na kilka dni przed terminem porodu

Wniebowzięcie NMP
Screenshot_2018-04-22-20-48-42.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-22-20-48-42.jpg
    Screenshot_2018-04-22-20-48-42.jpg
    97,1 KB · Wyświetleń: 262
reklama
Dobrze , że będziesz miała pomoc.
Może tym razem nie będzie tak źle , trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie ;-*

Do góry