reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A dużo placilas ? :) Tam gdzie jeżdże do przychodni chyba są ze 3 chińskie sklepy to może w takkm zobacze czy są jakieś fajne albo jak ta twoja :)
U mnie w mieście są 4 takie sklepy i tylko w jednym była. Bo kazdy sklep ma innych właścicieli i zamawiają inne rzeczy.
Nie dużo. 45 zł. Ta druga też kupiłam w chińskim i płaciłam 80. Wiec nie dużo jak na torby :)

reklama
Łóżeczko jeszcze nie. Komoda, regał i szafa :)
Fajnie macie :):)
Najlepsze zajecie, urządzanie pokoiku dziecka ❤️❤️
Ja myślę czy w nie maju będzie za wcZesnie na składanie łóżeczka .. K by bardzo chciał a z drugiej strony będziemy robić zakupy od A do Z. I nie będziemy mieli gdzie tego układać , zanim upiore poukladam ;)

Wczoraj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 1,2 kg czyli już łącznie 3,2 kg od początku , jestem z tego dumna a jeszcze parę miesięcy temu bylabym tym załamana :) :D
może i wyniki tez się poprawią mam nadzieję :)

A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? :D Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...

Wczoraj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 1,2 kg czyli już łącznie 3,2 kg od początku , jestem z tego dumna a jeszcze parę miesięcy temu bylabym tym załamana :) :D
może i wyniki tez się poprawią mam nadzieję :)
Przy anemi chyba lepiej być więcej na plus tak ? Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej :*
Ja ze swoją wagą to już w końcu nie wiem jak jest. Byłam pewna , że przed ciążą ważyłam 65 , na początku schudłam 7kg i dwa miesiące temu doszłam do 64 a teraz ważę 66 czyli 2kg na plus. Ale wczoraj gadałam z siostrą , że ja przecież przed ciążą ważyłam z 60-64 różnie, więc nie wiem jak to liczyć :hmm:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? :D Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...
Ja w większości mam długi rekaw body na krótki mniej :) chyba wolę ubrać w cienki body długi rękaw niż czymś nakrywać kocykiem czy pieluchą .. No chyba że będą upały po 30 stopni to wtedy krótki rękaw :)

Przy anemi chyba lepiej być więcej na plus tak ? Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej :*
Ja ze swoją wagą to już w sobotę końcu nie wiem jak jest. Byłam pewna , że przed ciążą ważyłam 65 , na początku schudłam 7kg i dwa miesiące temu doszłam do 64 a teraz ważę 66 czyli 2kg na plus. Ale wczoraj gadałam z siostrą , że ja przecież przed ciążą ważyłam z 60-64 różnie, więc nie wiem jak to liczyć :hmm:
To masz skomplikowaną tą wagę :p

Ja na pierwzej wizycie u gin na ważeniu w grudniu było 64 kg a wczoraj było 67,2 kg :)
Wydaję mi się ,że jak się więcej waży i więcej je to dostarcza się więcej witamin itp..to może i anemia mniejsza albo wcale , ale czy tak jest rzeczywiście nie mam pojęcia ..:)

Ja mam body z krótkim też. Myślę , że wygodniej by było dziecku założyć krótki rękawek i na to pajacyk np.
Niż dwa długie rekawy. A jak będzie ciepło to sobie będzie malutka spała pod pieluszka w krótkim rękawku. Na pewno się przyda. :)

To masz skomplikowaną tą wagę :p

Ja na pierwzej wizycie u gin na ważeniu w grudniu było 64 kg a wczoraj było 67,2 kg :)
Wydaję mi się ,że jak się więcej waży i więcej je to dostarcza się więcej witamin itp..to może i anemia mniejsza albo wcale , ale czy tak jest rzeczywiście nie mam pojęcia ..:)
To na pierwszej wizycie nie byłam ważona ale na drugiej w 12 tygodniu ważyłam 61 kg. To możliwe , że przytyłam 5kg a nie 2. :D czy wlicza się to , że ważyłam więcej a schudłam na początku i znowu przybrałam ?
I co miesiąc masz badania robione na tą anemię?

reklama
Można jeść ciastka z cynamonem w ciazy ? Na początku ciąży zjadłam tak z kilogram.
I dzisiaj zamówiłam paczkę. Ale pamiętam , że kiedyś czytałam coś o cynamonie. Tylko nie wiem czy , to że jest niebezpieczny :huh:

Do góry