reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A dużo placilas ? :) Tam gdzie jeżdże do przychodni chyba są ze 3 chińskie sklepy to może w takkm zobacze czy są jakieś fajne albo jak ta twoja :)
U mnie w mieście są 4 takie sklepy i tylko w jednym była. Bo kazdy sklep ma innych właścicieli i zamawiają inne rzeczy.
Nie dużo. 45 zł. Ta druga też kupiłam w chińskim i płaciłam 80. Wiec nie dużo jak na torby :)

reklama
Łóżeczko jeszcze nie. Komoda, regał i szafa :)
Fajnie macie :):)
Najlepsze zajecie, urządzanie pokoiku dziecka ❤️❤️
Ja myślę czy w nie maju będzie za wcZesnie na składanie łóżeczka .. K by bardzo chciał a z drugiej strony będziemy robić zakupy od A do Z. I nie będziemy mieli gdzie tego układać , zanim upiore poukladam ;)

Wczoraj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 1,2 kg czyli już łącznie 3,2 kg od początku , jestem z tego dumna a jeszcze parę miesięcy temu bylabym tym załamana :) :D
może i wyniki tez się poprawią mam nadzieję :)

A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? :D Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...

Wczoraj się ważyłam i przez 3 tygodnie przytyłam 1,2 kg czyli już łącznie 3,2 kg od początku , jestem z tego dumna a jeszcze parę miesięcy temu bylabym tym załamana :) :D
może i wyniki tez się poprawią mam nadzieję :)
Przy anemi chyba lepiej być więcej na plus tak ? Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej :*
Ja ze swoją wagą to już w końcu nie wiem jak jest. Byłam pewna , że przed ciążą ważyłam 65 , na początku schudłam 7kg i dwa miesiące temu doszłam do 64 a teraz ważę 66 czyli 2kg na plus. Ale wczoraj gadałam z siostrą , że ja przecież przed ciążą ważyłam z 60-64 różnie, więc nie wiem jak to liczyć :hmm:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A kupujecie ubranka na krotki rekaw ? W ogole noworodkom zaklada sie krotki rekawek? :D Moze glupie pytanie ale sie zastanawiam jak to jest skoro dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej niz dorosly...
Ja w większości mam długi rekaw body na krótki mniej :) chyba wolę ubrać w cienki body długi rękaw niż czymś nakrywać kocykiem czy pieluchą .. No chyba że będą upały po 30 stopni to wtedy krótki rękaw :)

Przy anemi chyba lepiej być więcej na plus tak ? Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej :*
Ja ze swoją wagą to już w sobotę końcu nie wiem jak jest. Byłam pewna , że przed ciążą ważyłam 65 , na początku schudłam 7kg i dwa miesiące temu doszłam do 64 a teraz ważę 66 czyli 2kg na plus. Ale wczoraj gadałam z siostrą , że ja przecież przed ciążą ważyłam z 60-64 różnie, więc nie wiem jak to liczyć :hmm:
To masz skomplikowaną tą wagę :p

Ja na pierwzej wizycie u gin na ważeniu w grudniu było 64 kg a wczoraj było 67,2 kg :)
Wydaję mi się ,że jak się więcej waży i więcej je to dostarcza się więcej witamin itp..to może i anemia mniejsza albo wcale , ale czy tak jest rzeczywiście nie mam pojęcia ..:)

Ja mam body z krótkim też. Myślę , że wygodniej by było dziecku założyć krótki rękawek i na to pajacyk np.
Niż dwa długie rekawy. A jak będzie ciepło to sobie będzie malutka spała pod pieluszka w krótkim rękawku. Na pewno się przyda. :)

To masz skomplikowaną tą wagę :p

Ja na pierwzej wizycie u gin na ważeniu w grudniu było 64 kg a wczoraj było 67,2 kg :)
Wydaję mi się ,że jak się więcej waży i więcej je to dostarcza się więcej witamin itp..to może i anemia mniejsza albo wcale , ale czy tak jest rzeczywiście nie mam pojęcia ..:)
To na pierwszej wizycie nie byłam ważona ale na drugiej w 12 tygodniu ważyłam 61 kg. To możliwe , że przytyłam 5kg a nie 2. :D czy wlicza się to , że ważyłam więcej a schudłam na początku i znowu przybrałam ?
I co miesiąc masz badania robione na tą anemię?

reklama
Można jeść ciastka z cynamonem w ciazy ? Na początku ciąży zjadłam tak z kilogram.
I dzisiaj zamówiłam paczkę. Ale pamiętam , że kiedyś czytałam coś o cynamonie. Tylko nie wiem czy , to że jest niebezpieczny :huh:

Do góry