reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Załączniki

• Screenshot_20180422-184342.png
    Screenshot_20180422-184342.png
    92,8 KB · Wyświetleń: 74
  • Screenshot_20180422-184541.png
    Screenshot_20180422-184541.png
    202,9 KB · Wyświetleń: 75
  • Screenshot_20180422-184614.png
    Screenshot_20180422-184614.png
    348,4 KB · Wyświetleń: 65
  • Screenshot_20180422-184930.png
    Screenshot_20180422-184930.png
    471,8 KB · Wyświetleń: 65
  • Screenshot_20180422-185022.png
    Screenshot_20180422-185022.png
    178,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Ale nudna niedziela... Eh. Nie lubię weekendów. Nawet się położyłam spać o 15 żeby szybciej byl wieczór. Śpię i śpię, wstaje , patrzę : 17:00. :D:D a Wam mija ciekawiej ?:laugh2:
Ja lubię weekendy, bo wtedy mój mąż ma wolne, tzn pół soboty i całą niedzielę :D
U nas malowanie i składanie mebelków od rana :) jest boooosko!!

@GorzkaPomarańcza , @kasiak85 dzięki za odpowiedzi uspokoiło mnie to, że wiem, że Wasze dzieciaczki tez ostatnio są bardziej aktywne ;)

Ale bym sobie zjadła, wygląda przepysznie ;)

To może i mi uda się doczytać jeśli nie wszystko to chociaz częśc ;)

Ja się dziś wybrałam z mężem na spacer na lody i myślałam, że do domu nie wroce tak mnie brzuch rozbolał i zrobił się mocno twardy :( jakoś do domku dotarłam, nawet brzuch się trochę rozluźnił jak już byłam na miejscu ale od razu się położyłam i zasnęłam a jak się obudzilam to ból i napięty brzuch znowu wróciły.. Ehh.. Chyba za długi był ten spacer jak na mnie..

A jaki bierzesz magnez ? Od kad biorę aspargin to nie mam tak częstego napinania brzucha. Musisz sobie robić przerwy na ławkach żeby nie doprowadzać do boli..
Chociaż to też ciężko wyczuć, bo czasem wyjdę na chwilę do miasta i już jak kamień :/

Ja lubię weekendy, bo wtedy mój mąż ma wolne, tzn pół soboty i całą niedzielę :D
U nas malowanie i składanie mebelków od rana :) jest boooosko!!
Na pewno słodko jest wic gniazdo dla dzidziusia :) mój mąż teraz pracuje na 4 brygadowce więc różnie wypadają mu dni wolne :( ale przynajmniej teraz jak jest weekend majowy to będzie miał tydzień wolnego tak mu wypada :) wtedy bierzemy się za pranie ciuszkow na pierwszy raz

Kobitki a co myślicie o sesji noworodkowej?
Ja własnie myślę że po ślubie napiszę do babeczki żeby dopytać kiedy co i jak trzeba się zapisać i o ewentualnej zaliczce bo nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce :) bo te fotki robi się najlepiej do któregoś tam czasu po porodzie kiedy dzidzie można jeszcze odpowiednio ułożyć i jak to wygląda organizacyjnie bo wiadomo nie każda urodzi w terminie ;)
Ja planuję sesję noworodkową właśnie :) ale jeszcze się nie orientowałam w cenach i organizacji

Dziękuję za przepis[emoji11]A tam nudna...[emoji16] ja byłam u teściowej na chwilę, potem rozpaliliśmy grilla na obiad. No dobra.. Mąż rozpalił[emoji23] Teraz czytam książkę[emoji16] uwielbiam taki relaks [emoji4]Ja jedną dużą walizkę[emoji4] ale tam, gdzie chcę rodzić jest takie zalecenie. Przynajmniej było w zeszłym roku[emoji16]Ja jestem jak najbardziej za[emoji16] mam zamiar. pisać do dziewczyny dopiero po porodzie [emoji4] Supet ten kombinezon[emoji16] mam też podobne dwa z krótkimi gaciami, ale wczoraj przymierzyłam i ciśnie mbie gumka, więc w tym roku sobie daruję[emoji4]
Ja też przymierzałam mój kombinezon takiego typu i też ciśnie mnie gumka bo wypada na środku brzucha

@martini31 może faktycznie za długi spacer[emoji852] uważaj na siebie[emoji11]

@klaudiaa975 byłam w takiej sytuacji i nigdy się nudziłam[emoji4] tęskniłam, owszem [emoji4] Jestem taką osobą, która zawsze sobie znajdzie zajęcie[emoji16] nie narzekam na nudę.
A mój mąż nie chodzi na nocki tylko. Gwoli ścisłości to pracuje na 11, 16 i 22[emoji4] Więc i tak go nie ma całymi dniami w domu[emoji4] wcześniej, jak pracowałam, to w ogóle się mijaliśmy. Takie życie[emoji4]

reklama
@KatiNails cudna ta sukienka ;) idealna na taką pogodę jaką teraz mamy :)

Tak piszecie o tych sesjach i zdał sobie sprawę, że czas zacząć się orientować w tym temacie ;) zawsze marzyłam o takiej sesji ciążowej więc chyba się na taką skuszę ale nie mam za bardzo fajnych ubrań ciążowych no i musiałabym się też przejść na jakiś makijaż przed taką sesją więc robi się już droga taka impreza.. Muszę przegadać to z moim Łukaszem, ciekawe jakie on ma podejscie do takiej sesji ;)
Ja też na zdjęcia chyba nie będę miała co ubrać , ale ta kobieta ma kilka sukienek do wypożyczenia. Jeśli nic mi się nie spodoba to na wszelki wypadek wolę kupić. A malować się będę chyba sama. Też myślałam żeby iść się pomalować , zrobić włosy. Ale za dużo w końcu wyjdzie :D
Pomaluje się mocniej, włosy podkrece lub wyprostuje i też będzie ;) pewnie , że pogadaj :) może akurat się zgodzi :) najlepiej iść między 26-36 tyg. To ma dużo czasu na zastanowienie :)

Do góry