reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Śliczna naprawdę uwielbiam te koloryMy byliśmy na kawie potem pojeździliśmy po pagórkach popatrzeć sobie na Rzeszów z góry . Ale ogólnie to też bardzo nudno nawet rozmawialiśmy z moim że nie mamy ani takich znajomych co moglibyśmy zadzwonić " co robicie ? Chodźcie na lody " :D przyjechaliśmy do domu i pewnie za niedługo mycie i siedzenie jak stare dziadki :)
Zapraszamy do nas [emoji23] my też głównie wiecznie w domu. Obie przyjaciółki praca, dzieci i też rzadko się widujemy a tak to nuuudy takie że szok.

reklama
Nic nie potrzebujesz dodatkowo. Octenisept podejrzewam, że i tak będziesz miała ze względu choćby na pępek maluszka. Jeśli z blizną nic się nie dzieje i nie trzeba antybiotyków doustnych bądź spray wystarczy ranę myć szarym mydłem, wietrzyć i psikać octeniseptem :)
A płyn z białego jelenia z kora z dębu (pisalyscie o tym kiedyś) będzie dobry ? Czy musi być szare mydło.

Jakie bierzecie torby dla maluszków do szpita :)
oglądam na allegro żeby jakaś kupić i nie wiem jaką..
w poprzedniej ciąży do szpitala spakowałam się w jedną dużą torbe tylko paczkę pampersow miałam oddzielnie w reklamówce .. tak wszystko co potrzebne mi się zmieściło w jedną a teraz nie wiem czy jedną czy 2 jak coś fajnego znajdę..
Mogę Ci zrobić zdjęcie jakie mam. Nie za wielkie , wydają mi się w sam raz :) biorę dwie. Jedna dla maluszka, druga dla siebie :)

Śliczna naprawdę uwielbiam te koloryMy byliśmy na kawie potem pojeździliśmy po pagórkach popatrzeć sobie na Rzeszów z góry . Ale ogólnie to też bardzo nudno nawet rozmawialiśmy z moim że nie mamy ani takich znajomych co moglibyśmy zadzwonić " co robicie ? Chodźcie na lody " :D przyjechaliśmy do domu i pewnie za niedługo mycie i siedzenie jak stare dziadki :)

No my niby też nie mamy, też już się tak ukrocilo. Jedni by tylko na imprezy chodzili , inni którzy mają dziecko to kontakt urwany i tylko na cześć co słychać. A my lubimy sobie sami spędzać czas :) choć nie ukrywam , że czasem miło było by tak w większym gronie spędzić czas. No ale co poradzić, jak większości ciąża przeszkadza. Szkoda , że mieszkasz tak daleko :D pospacerowalybysmy razem :D

Dziękuję za przepis[emoji11]
Ale nudna niedziela... Eh. Nie lubię weekendów. Nawet się położyłam spać o 15 żeby szybciej byl wieczór. Śpię i śpię, wstaje , patrzę : 17:00. :D:D a Wam mija ciekawiej ?:laugh2:
A tam nudna...[emoji16] ja byłam u teściowej na chwilę, potem rozpaliliśmy grilla na obiad. No dobra.. Mąż rozpalił[emoji23] Teraz czytam książkę[emoji16] uwielbiam taki relaks [emoji4]
Jakie bierzecie torby dla maluszków do szpita :)
oglądam na allegro żeby jakaś kupić i nie wiem jaką..
w poprzedniej ciąży do szpitala spakowałam się w jedną dużą torbe tylko paczkę pampersow miałam oddzielnie w reklamówce .. tak wszystko co potrzebne mi się zmieściło w jedną a teraz nie wiem czy jedną czy 2 jak coś fajnego znajdę..
Ja jedną dużą walizkę[emoji4] ale tam, gdzie chcę rodzić jest takie zalecenie. Przynajmniej było w zeszłym roku[emoji16]
Kobitki a co myślicie o sesji noworodkowej?
Ja własnie myślę że po ślubie napiszę do babeczki żeby dopytać kiedy co i jak trzeba się zapisać i o ewentualnej zaliczce bo nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce :) bo te fotki robi się najlepiej do któregoś tam czasu po porodzie kiedy dzidzie można jeszcze odpowiednio ułożyć i jak to wygląda organizacyjnie bo wiadomo nie każda urodzi w terminie ;)
Ja jestem jak najbardziej za[emoji16] mam zamiar. pisać do dziewczyny dopiero po porodzie [emoji4]
Ja kupiłam ją już w tamtym roku :) znajoma jak szła na macierzyński zamykała butik i takie sukienki po 30 zł sprzedawała :) Damian musi mi jeszcze karton z moimi ciuchami i tam mam jeszcze fajny taki luźny kombinezon z krótkimi nogawkami :D o ten na zdjęciu.Zobacz załącznik 849381
Supet ten kombinezon[emoji16] mam też podobne dwa z krótkimi gaciami, ale wczoraj przymierzyłam i ciśnie mbie gumka, więc w tym roku sobie daruję[emoji4]

Dobra dziewczyny jesteście szaloneNie było mnie 2 dni a tu ponad 150 str do nadrobienia i ciągle przybywaly
Zdrowka i malo stresu dla mam które mają gorszy okres wszystko będzie dobrze.
Ciesze się, że doczytałam wszystko bo dużo rzeczy sie dowiedziałam i dopisalam do listy. Ja za wyprawkę biore się po majówce.
Do szkoły rodzenia się zapisaliśmy, jesteśmy po jednych zajęciach i jestem zadowolona jak narazie. Wczoraj też wyszukałam kurs pierwszej pomocy dla dziecka i też się zapisujemy. Mieszkamy sami 300 km od wszytskich więc ja potrzebuje każdej wiedzy bo jestem panikarą.
Programów dokumentalnych nie ogladam i nie czytam o wcześniejszych porodach bo nie chce się denerwować.
Ale mam pytanie do mam po cc. Czy musze kupić coś dodatkowego do szpitala i do domu? i Fajnie wiedzieć że jest coś takiego na kangurowanie dla tatusia
Tylko octanisept na ranę no i pewnie dostaniesz zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch.

reklama
Kobitki a co myślicie o sesji noworodkowej?
Ja własnie myślę że po ślubie napiszę do babeczki żeby dopytać kiedy co i jak trzeba się zapisać i o ewentualnej zaliczce bo nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce :) bo te fotki robi się najlepiej do któregoś tam czasu po porodzie kiedy dzidzie można jeszcze odpowiednio ułożyć i jak to wygląda organizacyjnie bo wiadomo nie każda urodzi w terminie ;)
My idziemy w maju na sesję brzuszkowa. Chcemy jedno takie ujęcie żeby zgrywało się z ujęciem z sesji noworodkowej. Bo takie wielkie zdjęcie po i przed chcemy powiesić w sypialni :)
Najlepiej w pierwszych 2tygodniach.
Ta Pani do której idziemy, robi prześliczne zdjęcia. Płacimy 450 za sesję. Nie wiem czy to dużo czy malo, bo nie orientuje się w cenach :)
FB_IMG_15244137693235985.jpg
FB_IMG_15244137529938963.jpg
FB_IMG_15244137427378601.jpg
FB_IMG_15244137384609504.jpg

Załączniki

• FB_IMG_15244137693235985.jpg
    FB_IMG_15244137693235985.jpg
    95,4 KB · Wyświetleń: 329
  • FB_IMG_15244137529938963.jpg
    FB_IMG_15244137529938963.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 327
  • FB_IMG_15244137427378601.jpg