reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Śliczna naprawdę uwielbiam te koloryMy byliśmy na kawie potem pojeździliśmy po pagórkach popatrzeć sobie na Rzeszów z góry . Ale ogólnie to też bardzo nudno nawet rozmawialiśmy z moim że nie mamy ani takich znajomych co moglibyśmy zadzwonić " co robicie ? Chodźcie na lody " :D przyjechaliśmy do domu i pewnie za niedługo mycie i siedzenie jak stare dziadki :)
Zapraszamy do nas [emoji23] my też głównie wiecznie w domu. Obie przyjaciółki praca, dzieci i też rzadko się widujemy a tak to nuuudy takie że szok.

reklama
Nic nie potrzebujesz dodatkowo. Octenisept podejrzewam, że i tak będziesz miała ze względu choćby na pępek maluszka. Jeśli z blizną nic się nie dzieje i nie trzeba antybiotyków doustnych bądź spray wystarczy ranę myć szarym mydłem, wietrzyć i psikać octeniseptem :)
A płyn z białego jelenia z kora z dębu (pisalyscie o tym kiedyś) będzie dobry ? Czy musi być szare mydło.

Jakie bierzecie torby dla maluszków do szpita :)
oglądam na allegro żeby jakaś kupić i nie wiem jaką..
w poprzedniej ciąży do szpitala spakowałam się w jedną dużą torbe tylko paczkę pampersow miałam oddzielnie w reklamówce .. tak wszystko co potrzebne mi się zmieściło w jedną a teraz nie wiem czy jedną czy 2 jak coś fajnego znajdę..
Mogę Ci zrobić zdjęcie jakie mam. Nie za wielkie , wydają mi się w sam raz :) biorę dwie. Jedna dla maluszka, druga dla siebie :)

Śliczna naprawdę uwielbiam te koloryMy byliśmy na kawie potem pojeździliśmy po pagórkach popatrzeć sobie na Rzeszów z góry . Ale ogólnie to też bardzo nudno nawet rozmawialiśmy z moim że nie mamy ani takich znajomych co moglibyśmy zadzwonić " co robicie ? Chodźcie na lody " :D przyjechaliśmy do domu i pewnie za niedługo mycie i siedzenie jak stare dziadki :)

No my niby też nie mamy, też już się tak ukrocilo. Jedni by tylko na imprezy chodzili , inni którzy mają dziecko to kontakt urwany i tylko na cześć co słychać. A my lubimy sobie sami spędzać czas :) choć nie ukrywam , że czasem miło było by tak w większym gronie spędzić czas. No ale co poradzić, jak większości ciąża przeszkadza. Szkoda , że mieszkasz tak daleko :D pospacerowalybysmy razem :D

Dziękuję za przepis[emoji11]
Ale nudna niedziela... Eh. Nie lubię weekendów. Nawet się położyłam spać o 15 żeby szybciej byl wieczór. Śpię i śpię, wstaje , patrzę : 17:00. :D:D a Wam mija ciekawiej ?:laugh2:
A tam nudna...[emoji16] ja byłam u teściowej na chwilę, potem rozpaliliśmy grilla na obiad. No dobra.. Mąż rozpalił[emoji23] Teraz czytam książkę[emoji16] uwielbiam taki relaks [emoji4]
Jakie bierzecie torby dla maluszków do szpita :)
oglądam na allegro żeby jakaś kupić i nie wiem jaką..
w poprzedniej ciąży do szpitala spakowałam się w jedną dużą torbe tylko paczkę pampersow miałam oddzielnie w reklamówce .. tak wszystko co potrzebne mi się zmieściło w jedną a teraz nie wiem czy jedną czy 2 jak coś fajnego znajdę..
Ja jedną dużą walizkę[emoji4] ale tam, gdzie chcę rodzić jest takie zalecenie. Przynajmniej było w zeszłym roku[emoji16]
Kobitki a co myślicie o sesji noworodkowej?
Ja własnie myślę że po ślubie napiszę do babeczki żeby dopytać kiedy co i jak trzeba się zapisać i o ewentualnej zaliczce bo nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce :) bo te fotki robi się najlepiej do któregoś tam czasu po porodzie kiedy dzidzie można jeszcze odpowiednio ułożyć i jak to wygląda organizacyjnie bo wiadomo nie każda urodzi w terminie ;)
Ja jestem jak najbardziej za[emoji16] mam zamiar. pisać do dziewczyny dopiero po porodzie [emoji4]
Ja kupiłam ją już w tamtym roku :) znajoma jak szła na macierzyński zamykała butik i takie sukienki po 30 zł sprzedawała :) Damian musi mi jeszcze karton z moimi ciuchami i tam mam jeszcze fajny taki luźny kombinezon z krótkimi nogawkami :D o ten na zdjęciu.Zobacz załącznik 849381
Supet ten kombinezon[emoji16] mam też podobne dwa z krótkimi gaciami, ale wczoraj przymierzyłam i ciśnie mbie gumka, więc w tym roku sobie daruję[emoji4]

Dobra dziewczyny jesteście szaloneNie było mnie 2 dni a tu ponad 150 str do nadrobienia i ciągle przybywaly
Zdrowka i malo stresu dla mam które mają gorszy okres wszystko będzie dobrze.
Ciesze się, że doczytałam wszystko bo dużo rzeczy sie dowiedziałam i dopisalam do listy. Ja za wyprawkę biore się po majówce.
Do szkoły rodzenia się zapisaliśmy, jesteśmy po jednych zajęciach i jestem zadowolona jak narazie. Wczoraj też wyszukałam kurs pierwszej pomocy dla dziecka i też się zapisujemy. Mieszkamy sami 300 km od wszytskich więc ja potrzebuje każdej wiedzy bo jestem panikarą.
Programów dokumentalnych nie ogladam i nie czytam o wcześniejszych porodach bo nie chce się denerwować.
Ale mam pytanie do mam po cc. Czy musze kupić coś dodatkowego do szpitala i do domu? i Fajnie wiedzieć że jest coś takiego na kangurowanie dla tatusia
Tylko octanisept na ranę no i pewnie dostaniesz zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch.

reklama
Kobitki a co myślicie o sesji noworodkowej?
Ja własnie myślę że po ślubie napiszę do babeczki żeby dopytać kiedy co i jak trzeba się zapisać i o ewentualnej zaliczce bo nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda w praktyce :) bo te fotki robi się najlepiej do któregoś tam czasu po porodzie kiedy dzidzie można jeszcze odpowiednio ułożyć i jak to wygląda organizacyjnie bo wiadomo nie każda urodzi w terminie ;)
My idziemy w maju na sesję brzuszkowa. Chcemy jedno takie ujęcie żeby zgrywało się z ujęciem z sesji noworodkowej. Bo takie wielkie zdjęcie po i przed chcemy powiesić w sypialni :)
Najlepiej w pierwszych 2tygodniach.
Ta Pani do której idziemy, robi prześliczne zdjęcia. Płacimy 450 za sesję. Nie wiem czy to dużo czy malo, bo nie orientuje się w cenach :)
FB_IMG_15244137693235985.jpg
FB_IMG_15244137529938963.jpg
FB_IMG_15244137427378601.jpg
FB_IMG_15244137384609504.jpg

Załączniki

• FB_IMG_15244137693235985.jpg
    FB_IMG_15244137693235985.jpg
    95,4 KB · Wyświetleń: 324
  • FB_IMG_15244137529938963.jpg
    FB_IMG_15244137529938963.jpg
    56,2 KB · Wyświetleń: 320
  • FB_IMG_15244137427378601.jpg