reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mnie dzisiaj od rana meczy ostry bol w pachwinie po prawej stronie i ciut wyzej i na wzgórku lonowym,promieniuje do tyłka. Nie mogę nawet za bardzo ruszać prawa noga. Ale dziwne że to już tyle godzin się utrzymuje. Z ledwością chodzę do toalety i przekręcam się na łóżku. Mam nadzieję że to rozciągające się więzadła i nic poważnego z tego nie wyjdzie. Dobrze że jutro mam lekarza.

reklama
@klaudiaa975 muszę zrobić zdjęcie brzuszka ;) ^^ ja jakoś nie mogę się zabrać, żeby zrobić obiad :D lenistwo mnie dopadło :p muszę zamówić na allegro spodenki ciążowe, bo już jest coraz cieplej, u mnie wczoraj było tak gorąco, że miałam dość a co dopiero będzie to wolę nie myśleć..te upały nas wykończą
Dlatego ja częściej siedzę w domu niż na dworze. No chyba , że mój już w końcu przyjedzie to na spacery będę chodziła z ochota :)
Ja nastawiłam tylko rosół, sam się gotuje :D później schabowe ale też się nie mogę zebrać, głowa mnie zaczęła boleć i najchętniej bym poszła spać :D
Jest dużo spodenek do wyboru, ale szkoda , że tylko przez internet bo u mnie w mieście nigdzie nie widziałam :/ będę musiała pochodzić za sukienka maxi, bo jesteśmy umówieni na maj na sesję brzuszkowa i nie mam co ubrać :(:(
To rób zdjęcia, będziesz miała na pamiątkę :):*

Mnie dzisiaj od rana meczy ostry bol w pachwinie po prawej stronie i ciut wyzej i na wzgórku lonowym,promieniuje do tyłka. Nie mogę nawet za bardzo ruszać prawa noga. Ale dziwne że to już tyle godzin się utrzymuje. Z ledwością chodzę do toalety i przekręcam się na łóżku. Mam nadzieję że to rozciągające się więzadła i nic poważnego z tego nie wyjdzie. Dobrze że jutro mam lekarza.
To mi wygląda na rwe kulszowa. Ale pewna nie jestem.. weź może nospe, lub magnez ?
Jak jutro to nie masz się co martwic. Zbada Cię i na pewno powie , że jest wszystko dobrze :) będziesz spokojniejsza :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Tylko dziś ? :p a mnie tak od początku ciąży. :D

Ja mam od kilku dni taka zgagę ze makabra . Ciagle muszę mieć przy sobie migdały a mleko pije non stop . Okropne to . Mam nadzieje ze minie , choć wiem ze to częsta przypadłość :(

Ja mam od kilku dni taka zgagę ze makabra . Ciagle muszę mieć przy sobie migdały a mleko pije non stop . Okropne to . Mam nadzieje ze minie , choć wiem ze to częsta przypadłość :(
Współczuję :(
Kup sobie rennie.
Mnie na szczęście zgaga omija, tylko czasem mam ale kilka minut i puszcza.
Uważaj na to co jesz i po posiłku przez pół godziny się nie kładź na płasko. Jeszcze trochę i wszystko minie.. na kiedy masz termin ?

Któraś z was pisała że za granicą mniej chemii się używa. Fakt kiedyś dziecko pupą brało się pod kran i myło a teraz moda na chusteczki weszła które kiedyś pewnie używało się na wyjście sporadycznie. Ja kupiłam sobie w razie co takie biodegradowalne, bawełniane by jeszcze nie zaśmiecać srodowiska i bez perfum (zdjęcie)Są też w Rossmanie takie pieluchy nawet :) a dziś w gazetce znalazłam chusteczki namoczone sama wodą więc w ogóle fajna sprawa(zdjęcie)
Jeszcze inna sprawa. Zamiast tych polecanych podpasek na czas połogu proponowanych w aptece Bell kupiłam facelle. Są na problem nietrzymania moczu więc na pewno szersze i może więcej objętościowo płynu wchłoną :) gdyby ktoś był zainteresowany (zdjęcie)

Załączniki

• IMG_20180422_144617.jpg
    IMG_20180422_144617.jpg
    492,6 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20180422_145724_HDR.jpg
    IMG_20180422_145724_HDR.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 64
  • IMG_20180422_144558.jpg
    IMG_20180422_144558.jpg
    813,8 KB · Wyświetleń: 70
Ja jak mam czasem zgage to tez jem migdały hehe xD mam takiego lenia że polezalam ponad godzinę i biorę się w końcu za kotlety na obiad i frytek mi się zachciało [emoji16] a co do rwy kulszowej to współczuję mnie trzymało jakieś 2 tyg to nie mogłam się ruszać a co dopiero wstać z łóżka..

Dlatego ja częściej siedzę w domu niż na dworze. No chyba , że mój już w końcu przyjedzie to na spacery będę chodziła z ochota :)
Ja nastawiłam tylko rosół, sam się gotuje :D później schabowe ale też się nie mogę zebrać, głowa mnie zaczęła boleć i najchętniej bym poszła spać :D
Jest dużo spodenek do wyboru, ale szkoda , że tylko przez internet bo u mnie w mieście nigdzie nie widziałam :/ będę musiała pochodzić za sukienka maxi, bo jesteśmy umówieni na maj na sesję brzuszkowa i nie mam co ubrać :(:(
To rób zdjęcia, będziesz miała na pamiątkę :):*

ja teraz w końcu mam czas to muszę wybrać się na zakupy, może coś znajdę ;) a takie spodenki na pewno się przydadzą ^^

reklama
Do góry