reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przed ciążą też przestałam jeść słodkie. Odrzucało mnie dosłownie. W teraz to tonami słodkie. Jak wymiotowałam to nic przez gardło mi nie chodziło tylko słodkie.
Z synem w ciąży tak nie miałam [emoji23] tzn musiałam śniadanie czy obiad dokesc pączkiem czy batonikiem, ale teraz to idą masakryczne ilości słodkiego.
Jeszcze zaczynają mnie brać smaki na nasze polskie truskawki, maliny, fasolkę szparagową, świeży kalafior (nie ten ze szklarni) więc podejrzewam że jeszcze trochę i będę próbować zastępować słodycze owocami i warzywami :)
A ja chyba nie mam i nie miałam żadnych zachcianek , no chociaż w sumie dzisiaj zjadłabym pizze :D
Ale to nie jest jakaś taka mega zachcianka tylko smak na coś :D
Od kilku dni też sobie ukrucilam słodycze, jakoś o nich zapomniałam. Ale dzisiaj mi dziewczyny narobiły ochoty ciastami :p
A fasolke szparagową też bym zjadła :tak:

reklama
I przeszedł żołądek ? Następnym razem wypij miętę , powinno puścić ;-*

Pochwal się brzuszkiem :):)

Aale robicie smaka na ciasto :D jak nie lubiłam przed ciążą ani słodkiego, Paczków i ciasta tak teraz bym mogła jeść od rana do wieczora :D chyba się dzisiaj wezmę za te babeczki lub babkę :D
Na szczęście przeszło ;)

A ja chyba nie mam i nie miałam żadnych zachcianek , no chociaż w sumie dzisiaj zjadłabym pizze :D
Ale to nie jest jakaś taka mega zachcianka tylko smak na coś :D
Od kilku dni też sobie ukrucilam słodycze, jakoś o nich zapomniałam. Ale dzisiaj mi dziewczyny narobiły ochoty ciastami [emoji14]
A fasolke szparagową też bym zjadła :tak:

To ja mam takie smaki, że jak coś mi do głowy wejdzie to mnie telepie jak nie zjem [emoji23]

Chlebek się już upiekł [emoji7][emoji7]
IMG_20180422_114842_908.jpg
IMG_20180422_114438_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180422_114842_908.jpg
    IMG_20180422_114842_908.jpg
    133,2 KB · Wyświetleń: 351
  • IMG_20180422_114438_1.jpg
    IMG_20180422_114438_1.jpg
    88,4 KB · Wyświetleń: 354
Ale mi narobiłyście smaka na ciasto....a ja nie mogę tzn nie chcę bo nie mogę dużo przytyć max 8-9kg. Z racji, że dziś niedziela to chyba sobie pozwolę na loda ja pojedziemy na spacer do Sopotu. Ja też nie mam żadnych zachcianek w ciąży czasami coś bym zjadła ale jak nie mam to się obejdę bez a na drugi dzień już m się nie chce.

Ale mi narobiłyście smaka na ciasto....a ja nie mogę tzn nie chcę bo nie mogę dużo przytyć max 8-9kg. Z racji, że dziś niedziela to chyba sobie pozwolę na loda ja pojedziemy na spacer do Sopotu. Ja też nie mam żadnych zachcianek w ciąży czasami coś bym zjadła ale jak nie mam to się obejdę bez a na drugi dzień już m się nie chce.
Dziś niedziela. Można sobie pozwolić :) u nas dzisiaj karpateczka :)
IMG_20180422_115626.jpg

Załączniki

• IMG_20180422_115626.jpg
    IMG_20180422_115626.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 368
Chlebek też robiłaś w termomixie? Zaintrygowało mnie to urządzenie. Kiedyś chciałam kupić ten oryginalny ale to prawie 5000zl kosztował więc dalam sobie spokój. Ile kosztował ten z lidla?
Tak z Lidla :) 888 zł :) ja go akurat dostałam w prezencie ślubnym :)
Bo chciałam kupić oryginalnego Thermomixa, ale teściowa miała Thermomix (dała jednej synowej) a sobie kupiła tego z Lidla i miała porównanie :) w sumie to to samo :) ja robię wszystko z przepisów z oryginalnego Thermomixa :) i powiedziała że nie ma szans że tyle kasy wydam za oryginalnego, ona mi kupi tego z Lidla na prezent ślubny.
No i jestem zadowolona, bo tak to w sumie za to samo nie miałabym 5tys w kieszeni [emoji23]
Różnice są takie że :
Waga nie jest w misie tylko nad panelem sterującym.
Nie ma platformy cookidoo ale dla mnie to zbędny bajer
Ten z Lidla ma słabsze obroty i np rozdrabniając daje prędkość o stopień wyższa niż w przepisie z Thermomix.

To samo:
Te same przepisy podchodzą
Ta sama pojemność misy 2,2l

Zalety tego z Lidla
Cena
Większa varoma (więcej wejdzie Ci do gotowania na parze )

reklama
Do góry