reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@klaudia975 ja te podklady mam z babyoono, są fajne bo maja pasek na spodzie samoprzylepny jak podpaska ze można przykleić do podloza. Jak bedziesz spac to nie będą sie przesuwaly na przescieradle. Majtki kupuje takie jednorazowe z Hartmana albo tez babyono, tam jest rozmiar bioder, sa miekkie i delikatne wiec nie beda draznic czy to po cc czy sn, rozmiar biore wedlug bioder jaki mam aktualnie.

Co do podkladow-podpasek ja jedna paczke wykorzystalam przed porodem, bo od 3 do 7 rano saczyly mi sie wody. Co chwile je zakladalam i uratowaly nam wnetrze auta bo zalalabym cale siedzenie w drodze do szpitala. Potem cale lozko plywalo na patologii ciazy [emoji38][emoji38] takze wzielam paczke wiecej w razie co. W tym okresie okoloporodowym to ciagle cos cieknie [emoji81][emoji81][emoji28] no ale to cos takiego co zawsze można dokupic [emoji4]

Dziękuje :) już zapisałam sobie :)
Nie śpisz jeszcze ? :) Jak samopoczucie ?:)

reklama
Apropo jeszcze wyprawki do szpitala i must have, nie pisał jeszcze chyba nikt i tym. Podkladki toaletowe polecam, takie jednorazowe nakładki na sedes. Różnie to bywa po porodzie, raczej ciężko sisiac czy cos innego robic w pozycji na Małysza, a w szpitalu wiadomo, lepiej nie siadac poranionym tylkiem na kibelku :) Zobacz załącznik 848132
Mam zapisane w liście wyprawkowej :)
Ale dobrze przypomnieć dziewczynom, bo ciężko ustać na toaleta a wykładać papierem deskę też nie bardzo , choć w ostateczności tak by sobie trzeba było radzić :)

Jeszcze jeden temat mam do poruszenia i już obiecuje nie męczyć :D
Planuje kupić wypełnienie pościeli plus poszewki i tylko sobie wymieniać.
Ale też kolderke i poduszeczkę z nadrukiem do której nie będzie potrzebna poszewka.
I czy taka kolderke można normalnie prac ?
No i jeszcze spodobał mi się ten kocyk w jednorożce i do niego można dobrać ochraniacze i to też by był cały komplet :)

A Wy ile kompletów planujecie kupić ? :)

Jeszcze jeden temat mam do poruszenia i już obiecuje nie męczyć :D
Planuje kupić wypełnienie pościeli plus poszewki i tylko sobie wymieniać.
Ale też kolderke i poduszeczkę z nadrukiem do której nie będzie potrzebna poszewka.
I czy taka kolderke można normalnie prac ?
No i jeszcze spodobał mi się ten kocyk w jednorożce i do niego można dobrać ochraniacze i to też by był cały komplet :)

A Wy ile kompletów planujecie kupić ? :)
Do wozka i do lozeczka ;) wiecej mi nie trzeba ;)

Dzięki, spoko. Najadłam sie lodów i ogladam serial na Netflixie. Wkrecilam sie w serial i wlasnie koncze sezon [emoji28][emoji28] zwykle juz komara tnę o tej porze :) A Ty jak sie czujesz?

Ja właśnie głupio przyzwyczajona do usypiania po 23/24 i tak siedze jeszcze z herbatą :D a później odsypiam do południa bo inaczej nie do życia jestem. I chyba muszę w czerwcu zacząć się przestawiać, bo przy dziecku nie będę mogła jak neptyk :hmm: czuje się dobrze, mała w końcu zaczęła kopać koło pępka bo cały dzień dawała mi pod rzebra i pod żołądek :sorry2: teraz fajnie było widać , już tak mocno i fajnie ale znowu nie zdążyłam nagrać :D mam łożysko z przodu i czasem te ruchy takie stłumione :-( :( a u Ciebie jak ? I czekasz na córeczkę czy synka ?:):)

Ja właśnie głupio przyzwyczajona do usypiania po 23/24 i tak siedze jeszcze z herbatą :D a później odsypiam do południa bo inaczej nie do życia jestem. I chyba muszę w czerwcu zacząć się przestawiać, bo przy dziecku nie będę mogła jak neptyk :hmm: czuje się dobrze, mała w końcu zaczęła kopać koło pępka bo cały dzień dawała mi pod rzebra i pod żołądek :sorry2: teraz fajnie było widać , już tak mocno i fajnie ale znowu nie zdążyłam nagrać :D mam łożysko z przodu i czasem te ruchy takie stłumione :-( :( a u Ciebie jak ? I czekasz na córeczkę czy synka ?:):)
Tez mam lozysko z przodu i tez czuje czasem tak jak ty ;)

reklama
Do góry