reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To mi z kolei w domu już wystarczyły zwykle Podpaski. Ale mi po cc coś w stylu łyżeczkowania robili ?? Czymś czyścili macicę i tak 'chlupało' także ja akurat bardzo mało w połogu krwawiłam. Najbardziej kilka dni po , a potem zwykle Podpaski

Ja podkład poporodowy na łóżko miałam tylko w szpitalu a te grubaśne podpaski to tak przez ok 24 godz i majtochy z siateczki. Ale całe opakowanie tych podpasek zużyłam. Od drugiej doby już normalne podpaski. Krwawiłam ok 10 dni.

Mój syn przez skazę miał kwaśne kupsztale. Więc odpadały u nas chusteczki. Tzn chusteczkami zgarniałam większy bałagan, a potem mydłem pod wodą. Inaczej pupa odparzona tak że była jedna wielka rana.
Ale znam dziewczyny które cały czas jechały na chusteczkach i dziecku nic nie było.
I pod bierzaca woda jakim mydełkiem mylas pupe dziecku ?

Najlepiej kupic dodatkowo podklady na lozko, na moim zdjeciu tez sa. W razie jakiegos wycieku czy awarii lepiej miec. One tez sie wykorzystuje dobprzewijana dziecka, rozkladasz na lozku i przewijasz. Sa cienkie bardzo, z folią, moje 60x90cm, po szpitalu tez sie przydaja. Ja jeszcze musze kupic majtki siateczkowe. Wlasnie na nie zaklada sie te podklady mama jak podpaske
Czyli podkłady poporodowe to w majtki i oprócz tego jeszcze podkłady do przewijania tak ? I je mogę podłożyć na łóżko do spania.
Okej :) dzięki :) a majtki będziesz kupowała zwykle czy takie jak bokserki ? I rozmiar taki jak nosisz ? Czy troszkę większe ?:)

Byłam dziś u mojego gin i zrobił usg serduszko ok ,wód plodowych duzo:) mówił ze te uplawy mogą być i kazał kupić lactovaginal i co drugi dzień aplikować:) takze nie ma czym się przejmować:)
Gratuluję udanej wizyty ;-*
Te co wstawiłam zdjęcie to z Rossmana są;)
Dziekii :) to muszę pochodzic za wszystkim, popatrzec na ceny i dopiero kupować/zamawiać :)

reklama
Do góry