reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez uważam ze woda jest najlepsza do podmywania, spróbuj się podcierać tydzień na chusteczkach :D mi one nawet do rak nie podchodzą, bo i tak czuje ze ręce są brudne i lepkie :) osobiście nie lubię chusteczek nawilżających wiec dziecku tez będę starała się je ograniczać- kupię dwie paczki tych droższych na bazie wody na tzw wyjścia i tyle.

reklama
Ja tez kupiłam 2 paczki czyli 20 szt i jeśli się skończą to dokupi się.

A do przewijania dzidziusia na przewijak ten twardy co będzie na łóżeczku to kupiłam te podkłady poporodowe do przewijania, wzięłam 3 opakowania i później tez się dokupi najwyżej. Zobacz załącznik 848121

I myśle, ze tez miga się przydać w szpitalu pod tyłek.
To też sobie zamowie, myślałam żeby podkładać pieluszkę tetrowa ale w sumie lepiej taki podkład. Tylko patrze na inne firmy bo ta akuku jakoś do mnie nie przemawia :p

Bobolove na Facebooku :)
Dziękuje :)
Screenshot_2018-04-18-22-38-18-299_com.facebook.lite.png
Screenshot_2018-04-18-22-38-00-407_com.facebook.lite.png

Te mi w oko wpadły ❤️ a ile placilas ? Spytałam tam o cenę ale może szybciej się dowiem od Ciebie :)

Załączniki

• Screenshot_2018-04-18-22-38-18-299_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-18-22-38-18-299_com.facebook.lite.png
    272,1 KB · Wyświetleń: 398
  • Screenshot_2018-04-18-22-38-00-407_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-18-22-38-00-407_com.facebook.lite.png
    260 KB · Wyświetleń: 394
Wkładki laktacyjne te rossmanowskie chyba najtaniej wychodzą. Babydream chyba. 30 szt ok 5 zł.
Do wkładek to chyba będę wolała dołożyć i kupić te z aloesem i te żelujące. Żeby nie mieć podrażnionych jeszcze bardziej piersi na początek. Ale dobrze wiedzieć , że są w takiej cenie gdzieś :) w ogóle to muszę się przejść do tego Rossmana , nie widziałam , że jest tam tyle rzeczy :)

@klaudia975 ja te podklady mam z babyoono, są fajne bo maja pasek na spodzie samoprzylepny jak podpaska ze można przykleić do podloza. Jak bedziesz spac to nie będą sie przesuwaly na przescieradle. Majtki kupuje takie jednorazowe z Hartmana albo tez babyono, tam jest rozmiar bioder, sa miekkie i delikatne wiec nie beda draznic czy to po cc czy sn, rozmiar biore wedlug bioder jaki mam aktualnie.

Co do podkladow-podpasek ja jedna paczke wykorzystalam przed porodem, bo od 3 do 7 rano saczyly mi sie wody. Co chwile je zakladalam i uratowaly nam wnetrze auta bo zalalabym cale siedzenie w drodze do szpitala. Potem cale lozko plywalo na patologii ciazy [emoji38][emoji38] takze wzielam paczke wiecej w razie co. W tym okresie okoloporodowym to ciagle cos cieknie [emoji81][emoji81][emoji28] no ale to cos takiego co zawsze można dokupic [emoji4]

73 zł z wysyłka :) przeszukałam wiele stron i ta jest jedna z tańszych a jednocześnie wykonanie miazga :) warto myśle kupić chociaż jeden taki pożądny kocyk :) wybierasz sobie tez grubość :)
Poczekam aż odpiszą i pewnie zamówię oba :) ale nie wiem który do wózka który do łóżeczka :D a cena zależy od grubości ?

reklama
Apropo jeszcze wyprawki do szpitala i must have, nie pisał jeszcze chyba nikt i tym. Podkladki toaletowe polecam, takie jednorazowe nakładki na sedes. Różnie to bywa po porodzie, raczej ciężko sisiac czy cos innego robic w pozycji na Małysza, a w szpitalu wiadomo, lepiej nie siadac poranionym tylkiem na kibelku :)
Screenshot_20180418-231924.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180418-231924.jpg
    Screenshot_20180418-231924.jpg
    58,6 KB · Wyświetleń: 390
Do góry