reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Fajnie, że znalazłyście tego sprzedawcę na allegro :) Na weekend przeglądałam różne oferty ale chyba nikt nie miał aż tak szerokiej oferty. Zakupy chyba dopiero w maju zrobię, w tym miesiącu muszę sobie letnie opony sprawić ;p Szkoda.
ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-i6971842323.html
Mi koleżanka pożyczyła tą książkę i szczerze mówiąc od weekendu przeczytałam kilka stron więc nie mogę ocenić.
Zazdroszczę, że już macie wolne. Ja od marca jestem na stażu, który ma potrwać do końca lipca. Chciałabym jak najdłużej chodzić, żeby nie mieć problemów z powodu niezgłoszenia ciąży w PUP. Bałam się, że nie dostanę stażu.

Fajnie, że znalazłyście tego sprzedawcę na allegro :) Na weekend przeglądałam różne oferty ale chyba nikt nie miał aż tak szerokiej oferty. Zakupy chyba dopiero w maju zrobię, w tym miesiącu muszę sobie letnie opony sprawić ;p Szkoda.
ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-i6971842323.html
Mi koleżanka pożyczyła tą książkę i szczerze mówiąc od weekendu przeczytałam kilka stron więc nie mogę ocenić.
Zazdroszczę, że już macie wolne. Ja od marca jestem na stażu, który ma potrwać do końca lipca. Chciałabym jak najdłużej chodzić, żeby nie mieć problemów z powodu niezgłoszenia ciąży w PUP. Bałam się, że nie dostanę stażu.

ojej współczuję, ja już od jutra nie idę do pracy, a pracuję w przedszkolu, bo już nie będę ryzykować, za chwilę 6 miesiąc brzuch coraz większy, człowiek ma coraz mniej siły, a i dzieci mogą uderzyć :)

Różnie moze byc. Kupilam 3 paczki po 10 sztuk na pierwsze dni, moze tydzien czy dwa. Polog trwa ok 6 tygodni i tyle tez krwawilam z synem. Potem wiadomo podpaski wystarcza. Jednak ja mialam spore krwawienia i przez miesiac uzywalam tych podkladow mama, sa super.

Kupię 20sztuk i później najwyżej będę dokupywać. Czyli te podkłady poporodowe to się wkłada w majtki tak ? Zamiast podpasek , a muszę też kupić coś na łóżko pod tyłek do spania ?

A te chusteczki nawilżone dla niemowlat babydream też są ok czy bardziej te posypki oliwki? :)
Bo tak myślę nad chusteczkami ..jakie kupić do szpitala :)
Chusteczki z babydream mają super skład [emoji16]
Dziewczyny a mam pytanie każda z was będzie stosować chusteczki do wycierania pupy za każdym razem? Ostatnio trochę czytałam i natknęłam się na jakiś artykul w gazecie że te chusteczki zostały stworzone do awaryjnych sytuacji gdy np nie mamy możliwości podmyć dziecka . I się tak zastanawiam czy je stosować za każdym razem. Był jakiś poradnik że można po siku wacikiem nasączonym woda podcierac a po kupce umyć pod bieżącą wodą albo wtedy chusteczka .. a może któras już tak robiła ? Z tymi nasączonymi wacikami jest więcej roboty niż przy chusteczce ale jeżeli by to miało być lepsze dla malucha to bym się chyba zastanowiła :)
Ja będę używać wody, poza domem chusteczek[emoji4]
Byłam dziś u mojego gin i zrobił usg serduszko ok ,wód plodowych duzo:) mówił ze te uplawy mogą być i kazał kupić lactovaginal i co drugi dzień aplikować:) takze nie ma czym się przejmować:)
No to super[emoji16]
Ja bylam dzisiaj ostatni dzień w pracy.
Udanego odpoczynku w takim razie[emoji4]
Zobacz załącznik 848095 Kupiłam sobie oto takie coś na ponad 700stron uzywke za 30zl, nie ukrywam ze z myślą o krzywej troszku ^^
A macie pierwszy tom w oczekiwaniu na dziecko? Bo tak się zastanawiam, ze jak to mi pomoże tak oczekiwanie na dziecko raczej nie, bo w czym mogą mi pomoc w ciąży?
Mam pierwszą część tej książki... dla mnie mega słaba. Nie wiem dlaczego ta autorka ma takie super opinie[emoji20] może w USA jest inaczej...A raczej na pewno. Naprawdę można znaleźć dużo lepszych i fajniejszych rad na blogach[emoji16]

Kupię 20sztuk i później najwyżej będę dokupywać. Czyli te podkłady poporodowe to się wkłada w majtki tak ? Zamiast podpasek , a muszę też kupić coś na łóżko pod tyłek do spania ?
Najlepiej kupic dodatkowo podklady na lozko, na moim zdjeciu tez sa. W razie jakiegos wycieku czy awarii lepiej miec. One tez sie wykorzystuje dobprzewijana dziecka, rozkladasz na lozku i przewijasz. Sa cienkie bardzo, z folią, moje 60x90cm, po szpitalu tez sie przydaja. Ja jeszcze musze kupic majtki siateczkowe. Wlasnie na nie zaklada sie te podklady mama jak podpaske

Ja tez kupiłam 2 paczki czyli 20 szt i jeśli się skończą to dokupi się.

A do przewijania dzidziusia na przewijak ten twardy co będzie na łóżeczku to kupiłam te podkłady poporodowe do przewijania, wzięłam 3 opakowania i później tez się dokupi najwyżej.
IMG_0687.jpg

I myśle, ze tez miga się przydać w szpitalu pod tyłek.

Załączniki

• IMG_0687.jpg
    IMG_0687.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 426
Dziewczyny a mam pytanie każda z was będzie stosować chusteczki do wycierania pupy za każdym razem? Ostatnio trochę czytałam i natknęłam się na jakiś artykul w gazecie że te chusteczki zostały stworzone do awaryjnych sytuacji gdy np nie mamy możliwości podmyć dziecka . I się tak zastanawiam czy je stosować za każdym razem. Był jakiś poradnik że można po siku wacikiem nasączonym woda podcierac a po kupce umyć pod bieżącą wodą albo wtedy chusteczka .. a może któras już tak robiła ? Z tymi nasączonymi wacikami jest więcej roboty niż przy chusteczce ale jeżeli by to miało być lepsze dla malucha to bym się chyba zastanowiła :)
Dobrze jest wziąć malucha pod kran i myć pupę :)

reklama

Wypróbujesz sobie na własnym dziecku i zobaczysz co lepsze. Poza tym takiego noworodka to ciężko pod kran wsadzić bo to takie delikatne. Musi być już dziecko sztywniejsze żeby je jedną ręką trzymać a drugą myć. Ewentualnie można spróbować wodę w miseczce jakiejś mieć przy przewijaku. Jednak moim zdaniem chusteczki nawilżane są bardziej higieniczne niż maczanie wacików w tej samej wodzie. Możesz użyć kilka chusteczek za każdym razem czystych. Na początek wg mnie tylko chusteczki. Potem sama zobaczysz jak maluch będzie miał kilka miesięcy i zacznie się ruszać to awaria będzie taka ze

Do góry