reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Teraz więcej wydzieliny organizm produkuje. Nie tylko śluz z szyjki macicy ale np w nosie i ma się tzw katar ciężarnej :) też tak mam, a rano muszę po wstaniu z łóżka nos wydmuchać

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Ale ja dostałam kataru, jeszcze przed ciążą :/ chyba w pracy mnie coś uczulilo , bo pracowałam w obuwniczym. W ciąży się nasiliło. Chociaż od marca i tak jest lepiej niż było :) już jestem na tyle przyzwyczajona po tylu miesiącach , że gdyby go nie bylo to chyba czuła bym się nie swojo :laugh2::laugh2:

Mój brat się na pięć uczelni na medycynę dostal. Lublin, Rzeszów, Kielce, Łódź i Katowice. Rzeszów był tak awaryjnie jakby nigdzie indziej go nie przyjęli. Koniec końców wybrał najbliżej bo Lublin, no ale mówię w Lublinie medycyna lata. Więc mają już doświadczenie, poziom i renomę :)
Musisz mieć ładnie zdolnego brata skoro tak zaszalal :) nie wiesz dużo ma nauki ? Moje koleżanki co są na farmacji narzekają że one mają tyle nauki, tyle kolosów a ich znajomi z lekarskiego mają ciągle czas na jakieś imprezy , wyjazdy i mniej zajęć i tylko ciągle ich wyciągają na jakieś wyjścia :D a ja nie wiem czy w to wierzyć czy może moje koleżanki są mniej zdolne i muszą się więcej uczyć :D

@KatiNails to allegro? :) mama mi kupila ciuszki ciazowe i jak wroce od lekarza bede mierzyc. Ciekawe czy ktoras z Was chodzi w takich szpilach jak pani na zdjeciu :D
Katar tez mam prawie od początku ciazy, czasem sie nasila, a bywaja dni ze nie mam

Nie rozumiem po co sie tam psikac dezodorantem [emoji14] niektóre schorzenia lekarz moze poznac po zapachu. Tak, idę. Tylko, ze u mojego gina na nfz dluzej trwa badanie na fotelu niz samo usg :/ az mi sie tych wizyt odechciewa
Nie wiem, nie wnikalam :D
Współczuję.. a może chce zbadać dokładniej ? Czy chodzi o to , że USG trwa tak krótko ? Ja chodzę prywatnie i mam to samo. Ostatnio nawet nie zdążyłam poprosić o poskzanie małej bo już wyłączył aparaturę i wytarł brzuch papierem :/ wcześniej USG trwało jakaś minutę.. biorą kasę a ciężko dziecko matce pokazać. Za tydzień się upomne bo już też mnie to drażni.. wychodzę z wizyty z takim niedosytem. Nawet zdj nie da, bo uznał , że już mam dużo :sorry2: całe 2 :oo2:

Musisz mieć ładnie zdolnego brata skoro tak zaszalal :) nie wiesz dużo ma nauki ? Moje koleżanki co są na farmacji narzekają że one mają tyle nauki, tyle kolosów a ich znajomi z lekarskiego mają ciągle czas na jakieś imprezy , wyjazdy i mniej zajęć i tylko ciągle ich wyciągają na jakieś wyjścia :D a ja nie wiem czy w to wierzyć czy może moje koleżanki są mniej zdolne i muszą się więcej uczyć :D
Ma dużo nauki. Po nocach zakuwa. W Rzeszowie jest bardzo rzadko. Ale on miał zawsze łatwość nauki (nie powiem że nie musiał się uczyć, bo musiał, ale łatwo mu to przychodziło). No i on wszystko zdaje w pierwszym terminie. Ci co wiecznie imprezują to pewnie gorzej ze zdawaniem mają ;p on naukę i imprezy potrafił rozsądnie pogodzić. Jestem z Niego dumna, że był bardziej ambitny niż ja :) i mam nadzieję, że mój syn otrzymał w genach 'biologie' i pójdzie w ślady ojca chrzestnego :)

Nie wiem, nie wnikalam :D
Współczuję.. a może chce zbadać dokładniej ? Czy chodzi o to , że USG trwa tak krótko ? Ja chodzę prywatnie i mam to samo. Ostatnio nawet nie zdążyłam poprosić o poskzanie małej bo już wyłączył aparaturę i wytarł brzuch papierem :/ wcześniej USG trwało jakaś minutę.. biorą kasę a ciężko dziecko matce pokazać. Za tydzień się upomne bo już też mnie to drażni.. wychodzę z wizyty z takim niedosytem. Nawet zdj nie da, bo uznał , że już mam dużo :sorry2: całe 2 :oo2:
To ja umojego widze za kazdym razem bo mam naprzeciw siebie monitor ;) widze jak sie rusza gdy ten manewruje sonarem hyhy ostatnio tak machala raczkami jakby chciala powiedziec wezcie to ze mnie hyhy

@KatiNails to allegro? :) mama mi kupila ciuszki ciazowe i jak wroce od lekarza bede mierzyc. Ciekawe czy ktoras z Was chodzi w takich szpilach jak pani na zdjeciu :D
Katar tez mam prawie od początku ciazy, czasem sie nasila, a bywaja dni ze nie mam
Leginsy na allegro :) wcześniej długie leginsy zamówiłam na Allegro byłam zadowolona :) a zegarek i buciki dla małej na aliexpress :)

reklama
Ma dużo nauki. Po nocach zakuwa. W Rzeszowie jest bardzo rzadko. Ale on miał zawsze łatwość nauki (nie powiem że nie musiał się uczyć, bo musiał, ale łatwo mu to przychodziło). No i on wszystko zdaje w pierwszym terminie. Ci co wiecznie imprezują to pewnie gorzej ze zdawaniem mają ;p on naukę i imprezy potrafił rozsądnie pogodzić. Jestem z Niego dumna, że był bardziej ambitny niż ja :) i mam nadzieję, że mój syn otrzymał w genach 'biologie' i pójdzie w ślady ojca chrzestnego :)
Moja corcia tez ma latwa przyswajalnosc wiedzy ;) moze jej sie uda zrobic te studia psychiatryczne ;)

Do góry