G
gosc12
Gość
Super. Cieszymy się razem z Tobą! Pierwsza dzidzia? A który to tydzień?
Przepraszam , że spytam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super. Cieszymy się razem z Tobą! Pierwsza dzidzia? A który to tydzień?
Ja miałam ostatnia miesiączkę 20listopada, na pierwszej wizycie ginekolog w 7 tyg wyliczył mi termin na 27 sierpnia, na pierwszych prenatalnych wyszło mi na 24 sierpnia, ale żeby zmieniła się data porodu musi być różnica minimum 7 dni, na tych badaniach prenatalnych czyli połówkowych znowu wskoczyła mi data 27 sierpnia, dodam ze i ta i ta data by się zgadzała bo mieliśmy intensywny weekend Haha
Ja miałam tez 20+6 i 387g. Tylko mój jest kilka dni młodszy właśnie sądząc po wymiarach a co ważniejsze.. wiem kiedy mały powstał co do dniaGratuluję![]()
Przez chwilę się przerazilam bo zapomniałam , że jestem kilka tygodni do przodu i czytam 330g a moja 2 tygodnie temu miała 600-700g i takie, o boże. Chyba jakiś wielkoludek we mnie rośnie![]()
A który jesteś teraz tydzień ? Ja miałam połówkowe w 20+6 i mała ważyła 430g , to chyba duza będzie..
A ja ze Śląska, z Mysłowic[emoji5] okolice Kielc i same Kielce znam, no stamtąd pochodzę i całą rodzinę tam mam[emoji16]Nie martw się[emoji5] Dobrze wszystko będzie[emoji16] Zawsze przed wizytą są takie czarne myśli[emoji53] ja mam dzisiaj wizytę u gina i od rana jestem spięta, a w nocy to mi się takie głupoty śniły[emoji852]Super!!!
Jest nas tak dużo że ciężko spamiętać wszystkiePrzepraszam , że spytama Wy się nie znacie ? Myślałam , że już wszystkie jesteście ze sobą na bieżąco ?
![]()
Ja myślę, że warto zostawić wszystko w rękach naszego organizmu [emoji16] Po co cokolwiek przyspieszać[emoji5]To kiedy zaleca się to bieganie po schodach itp ? Jak minie termin ? Czy też wtedy jest to niebezpieczne ? U mnie ta druga przyjemna opcja nie wchodzi w grębo mam faceta raz na kilka dni co 2-5tygodni
![]()
Niedługo[emoji16] tzn. nt szpital i lekarzy nie mogę się wypowiedzieć bo ich nie znam[emoji39] świat jest mały[emoji23]A ja mam rodzinę w Mysłowicachhaha
A w Kielcach długo mieszkalas ? Pytam bo może masz zdanie na temat szpitala na Prostej ? "Świętokrzyskie centrum matki i dziecka"![]()
Piękny brzusiosynek na pewno też
Ooj też miałam chyba rwę jakąś bo nie mogłam wstać z łóżka i ruszyć noga.. odnośnie serduszka na pewno będzie dobrze i jutro już będziesz spokojna
na którą masz godzinę ? Będziemy czekać na informacje
Ja wcześniej czułam właśnie bardzo nisko ruchy aż się bałam że coś jest nie tak. Wtedy mały leżał glowkowo. A ostatnio było tak że prawie w ogóle nie czułam a jak czułam to gdzieś po bokach.. okazało się że się przekręcił na poprzeczne . Teraz znów czuje u samego dołu ruchy i mam nadzieję że właśnie sobie leży i coś tam majstruje przy główce i że się przekręcil
Ooj tak , warto korzystać. Mi moje mamuśki też pomagają. Właśnie w środę mam jechać po fasolę po bretońsku
Nie stresuj się bo szkodzisz . Jeśli lekarz powiedział że jakby miało się coś stać to by się stało to na pewno tak jest . Mam nadzieję że jutro się uspokoisz
a ja też mam głupie sny i nie mogę spać po nocach ..
Też jestem przeciwniczka jakiegoś biegania po schodach , myciem okien czy coś.. tylko w szpitalu pod obecność lekarzy .moim zdaniem Natura wie co robi
ja to się modlę o to by donosić, a nie przenosic
Super super
widzę że to badanie naprawdę na nas dobrze działa
![]()
Jeśli faktycznie ma głowę na dole to koło pępka powinna mieć nóżkiZazwyczaj ta rwa boli jak dzidziuś pcha się główka w dół.Więc wtedy aż tak się nie przejmuje, byle by odpowiednio się ulozyla
choć bol nie do zniesienia
![]()
Badanie mam jutro o 18. Dam znać na pewnodziękuje ;-*
A co do ruchow, jeszcze godzinę temu pisałam , że córka chyba na dole jest a teraz znowu czuje jak kopie nad pepkiemnie mogę ogarnąć jej miejsca ułożenia.. może jutro coś się dowiem w końcu.
Znamy, ale jest nas tyle, że nie pamiętamy, która jest w którym tygodniu, a teraz dodatkowo aplikacja powariowala i powylaczala nam suwaczki. Jestem w 20 Tc 2 d, przewidywany termin porodu 2.09.2018Przepraszam , że spytama Wy się nie znacie ? Myślałam , że już wszystkie jesteście ze sobą na bieżąco ?
![]()
To kiedy zaleca się to bieganie po schodach itp ? Jak minie termin ? Czy też wtedy jest to niebezpieczne ? U mnie ta druga przyjemna opcja nie wchodzi w grębo mam faceta raz na kilka dni co 2-5tygodni
![]()