reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przed porodem nachodziłam się na działkę, gdzie trwała budowa naszego domu. Niby niedaleko bo następna ulica od domu teściów gdzie mieszkaliśmy, ale trzeba było doglądać kilka razy dziennie. I w sobotę jeszcze wystałam się pod bramą sąsiadki, która też już końcówka ciąży była i klepałyśmy ponad godzinę. Tak nam ciężko już było.. ja urodziłam następnego dnia a ona dwa dni później☺
O..to długa rozmowa pod bramą wam obydwu pomogła :D

reklama
No a u mnie podobno starsza o tydzień, to by się zgadzała waga :) ja też :D w dniu moich urodzin :D a twój kiedy powstał ?:D
Mój 18 listopada. Byłam u rodziny w angli na tydzień i przyleciałam w sobotę wieczorem . Mąż nawet nie dał mi się rozpakować tylko zaciągnął mnie do łóżka :D i tak się skończyło :)
I tak codziennie udzielaja się te same dziewczyny , czy różnie tu u Was bywa ? Pytam bo na lipcowkach ciężko było nadrobić jeden dzień. Czasem szło po 80stron :D a skąd jesteś ?
Z reguły te same ale wiadomo są takie co już na forum są dlugo, są tez świeższe :) no i takie co np leżą pisza cały czas , a niektóre np co dwa :D . Jestem spod Rzeszowa :)

ja czytałam ze masowanie brzuszka, piersi , sutków , ciepłe kąpiele , sex .. moze też przyspieszyc porod ale ile w tym prawdy... zawsze mozna sprobowac a raczej nie zaszkodzi :) ;)
ja w 39 tygodniu przed terminem poszłam na bardzo długi spacer z mężem i tego samego dnia miałam skurcze za pare godz , moze to pomoglo wtedy :)
O tak masowanie brzucha. Jak z synem w 34tc wylądowałam na wstrzymaniu akcji porodowej to położne chodziły za mną i się darły że przyszłam na wstrzymanie porodu przedwczesnego a masowaniem brzucha działam w drugą stronę. Wiadomo odruch matki - jak głaskanie dziecka, więc cieszę się że chodziły, pilnowały i się darły [emoji14]

Ja myślę, że warto zostawić wszystko w rękach naszego organizmu [emoji16] Po co cokolwiek przyspieszać[emoji5]Niedługo[emoji16] tzn. nt szpital i lekarzy nie mogę się wypowiedzieć bo ich nie znam[emoji39] świat jest mały[emoji23]
Nie no przyspieszać to nie :D tylko gdybym była już po terminie np. tydzień to lepiej coś kombinować czy siedzieć i czekać spokojnie ?:) No właśnie ja też nie, a planuje tam rodzić w Kielcach i się zastanawiam :)

Jeśli faktycznie ma głowę na dole to koło pępka powinna mieć nóżki :) więc możesz czuć. Ja koło pępka nie czułam bo jestem za gruba i warstwa tłuszczu ogranicza moje odczucia :D

To koło pępka już czuję od dawna, chyba od zawsze. Ale czuję też czasem jednocześnie w jednym i drugim boku, za chwilę czuje Niziutko a później znowu blisko pępka. Czasem centralnie pod pepkiem , aż pępek widzę jak się rusza :laugh2:
Na pewno nie jesteś gruba. Nie gadaj głupot :* ja sobie tłumacze , że to nie tluszcz tylko powierzchnia użytkowa naszych dzieci :D

Nie no przyspieszać to nie :D tylko gdybym była już po terminie np. tydzień to lepiej coś kombinować czy siedzieć i czekać spokojnie ?:) No właśnie ja też nie, a planuje tam rodzić w Kielcach i się zastanawiam :)
Tyle przenosić, to ci lekarze nie pozwolą, prędzej dostaniesz oksy na wywołanie, w ostateczności będzie cc :) Także spokojnie, nie martw się na zapas.

A ja idę się odstresować na zakupy, muszę buty jakieś sobie kupić i idę bez synka, duży zostanie z małym, co za luksus :D Miłego popołudnia.

Lekarz się Tobą zaopiekuje[emoji16] na spokojnie[emoji16]
Tyle przenosić, to ci lekarze nie pozwolą, prędzej dostaniesz oksy na wywołanie, w ostateczności będzie cc :) Także spokojnie, nie martw się na zapas.

A ja idę się odstresować na zakupy, muszę buty jakieś sobie kupić i idę bez synka, duży zostanie z małym, co za luksus :D Miłego popołudnia.
Udanych zakupów[emoji16]

O tak masowanie brzucha. Jak z synem w 34tc wylądowałam na wstrzymaniu akcji porodowej to położne chodziły za mną i się darły że przyszłam na wstrzymanie porodu przedwczesnego a masowaniem brzucha działam w drugą stronę. Wiadomo odruch matki - jak głaskanie dziecka, więc cieszę się że chodziły, pilnowały i się darły [emoji14]
to tak chyba odruchowo sie masuje brzuszek czasem.. kiedys nie wiedzialam ze to jest niewskazane, czlowiek caly czas sie dowiaduje czegos nowego .. :)

To koło pępka już czuję od dawna, chyba od zawsze. Ale czuję też czasem jednocześnie w jednym i drugim boku, za chwilę czuje Niziutko a później znowu blisko pępka. Czasem centralnie pod pepkiem , aż pępek widzę jak się rusza :laugh2:
Na pewno nie jesteś gruba. Nie gadaj głupot :* ja sobie tłumacze , że to nie tluszcz tylko powierzchnia użytkowa naszych dzieci :D
Dowiesz się na wizycie :)
Ja jestem otyła niestety..przytyłam szybciutko. W ciągu dwóch lat ponad 30 kg. Ale jeszcze przed ciążą dowiedziałam się dlaczego , dostałam tabletki i zaczęłam zrzucać ale w ciąży nie mogę ich brać. Ale jakoś się tym nie przejmuje. Są gorsze schorzenia i choroby niż otyłość ;)

reklama
Do góry