reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój też od 2 dni tak mnie wali po pęcherzu, że czasami aż boli [emoji14] i jest tak nisko, że jak siedzę pionowo to mnie uciska bardzo. To znaczy, że może też być głową w dół? Bo ja tego nie umiem określic :D
Wyszłam właśnie z psem na spacer i iść nie mogę, boli i uciska mnie właśnie tam bardzo nisko , no jak by to powiedzieć :D w kroczu :p to może już się dzieciaczki ułożyły odpowiednio :)

reklama
@KatiNails najważniejsze, że szyjka długa i rozwarcia nie ma. A jak mamuśka czy teściowa chcą Ci obiadki gotować to ładnie podziękuj i korzystaj! I syna lepiej do przedszkola dawaj bo jak w domu jest to już sobie tak nie odpoczniesz. 20 tydz to nie 34. Nie daj Boże , żeby się teraz coś zaczęło.

Byłam dzisiaj w szpitalu na pobieraniu krwi na tarczyce i mój oddział zamknęli bo go remontują, wysłali mnie na oddział patolii, o matko co tam się dzieje, dostawałam oczoplonsu strasznie dużo ludzi, kobiet w ciąży, cały korytarz zapchany aż nie było czym oddychać, to jest niesamowite ile ludzi dziennie przechodzi przez korytarze szpitaln... nigdy nie byłam w szpitalu...a do recepcji kolejka na 20osob, recepcja do przyjęcia na oddział onkologiczny, przeraziło mnie to...
Moja teściowa pracuje w centrum onkologii, a bratowa męża na oddziale ginekologii onkologicznej. Tam to jest tragedia. Często zdarzają się młode kobiety, świeże matki. Masakra...
U nas nawet spokój widziałam wczoraj na patologii. Ale to się z godziny na godzinę lubi zmieniać. Jak to mi Pani doktor powiedziała: ciąża to taki dynamiczny stan, że wszystko może zmieniać się nagle i niestety niczego nie przewidzimy

Ja synka :) jestem dzisiaj w 24+4, termin na 2 sierpnia. Ale liczę na to, że urodzi się z tydzień wcześniej, będę z nim rozmawiać żeby posłuchał mamy :D
Ja się nie znam na tych serduszkowych sprawach, bo to moja pierwsza ciąża. Ale pewnie po jutrzejszym badaniu napiszesz że wszystko jest ok :) trzymamy kciuki

Też się na tym nie znam i chyba wolę żeby tak zostało :huh: nawet nie czytam na ten temat bo bym tylko siwych włosów się dorobiła :( dziękuje :* napiszę na pewno po wizycie. Jest dość późno , bo dopiero o 18 ale jak wyczekalam 5tygodni to i dwa dni dam radę. Też bym chciała już tulić córkę z tydzień/dwa wcześniej :) będziemy biegały po schodach to może nam się plan powiedzie :D

Chyba im się zmienił termin na podstawie usg. Ale dokładnie nie wiem :D mamy i lipcowe i wrześniowe mamusie też :)
Z tego co wiem to lekarze tylko na podstawie pierwszego USG tego w 12/13 TC podaja termin ale trzymają się tego z OM :D ale jeśli tak bym miała liczyć to mam termin na 21 lipca :p mi tam pasuje :D

KatiNails, tak mi przykro...wiem co przeżywasz. Przesyłam buziaki;)

Klaudia975 witaj:)

miloscwczasachpopkultury, córeczka już spora:)

Ja mam połówkowe w środę i już od dziś w nocy przeżywam. Boję się jak diabli. 24dni od ostatniej miesiączki zwichnęłam nogę w kostce i miałam robiony rentgen stopy bez fartucha ochronnego (to było 3-4dni przed tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży). jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i miałam rentgen ryczałam kilka dni, naczytałam się w necie okropności. Mój gin mówił, że będzie spoko gdzie stopa a gdzie macica i że jeśli coś mialó by się stać na tym etapie ok 10dni po zapłodnieniu to działa system zero-jedynkowy albo będzie wszystko ok albo w ciągu kilku ni mogę poronić. Boję się przez to jak cholera bo jednak promieniowanie jest mega szkodliwe. Na prenatalnych w 13tc było wszystko ok i mam nadzieję, że tak zostanie ale podświadomość podsyła mi co chwila jakieś głupie myśli, śnią mi się sny, że dziecko urodzi się chore...

Z synem to ja takie przeboje miałam dopiero w 34tc. Ale wtedy jakby się urodził to nie byłoby większych problemów. A Maja dopiero 22tc i niestety ale nie miałaby szansz.. chyba to mnie tak przeraża. Bo mówię po przejściach z synem jakby to już był 34tc to trochę spokojniej bym do tego podchodziła.
A synek w którym tygodniu się urodził ?
Skraca Ci się szyjka ? Musisz leżeć ? No ja mam skończony 25 i też się martwie..

Rozumiem[emoji8][emoji8] lepiej się nie ruszać. Dobrze, że możesz liczyć na pomoc rodziców i teściów[emoji5] naprawdę to duże ułatwienie[emoji5] A twój mały dżentelmen też da radę, bo będzie wiedział że musi ci pomóc w taki sposób[emoji5]

A skąd jesteś?[emoji5] Mam nadzieję i wierzę w to głęboko, że będzie dobrze z serduszkiem [emoji16]
Dziękuje ;-*
Z Buska, koło Kielc. A Ty ? :)

reklama
Z tego co wiem to lekarze tylko na podstawie pierwszego USG tego w 12/13 TC podaja termin ale trzymają się tego z OM :D ale jeśli tak bym miała liczyć to mam termin na 21 lipca [emoji14] mi tam pasuje :D
Zależy Kochana jak duża różnica. Mi na prenatalnym wyszła różnica 8 dni szybciej termin z USG. Ale ja tak liczyłam bo szybko miałam owu i test pozytywny w 21dc. I tego terminu z USG się mój lekarz trzyma.

Do góry