reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój też od 2 dni tak mnie wali po pęcherzu, że czasami aż boli [emoji14] i jest tak nisko, że jak siedzę pionowo to mnie uciska bardzo. To znaczy, że może też być głową w dół? Bo ja tego nie umiem określic :D
Wyszłam właśnie z psem na spacer i iść nie mogę, boli i uciska mnie właśnie tam bardzo nisko , no jak by to powiedzieć :D w kroczu :p to może już się dzieciaczki ułożyły odpowiednio :)

reklama
@KatiNails najważniejsze, że szyjka długa i rozwarcia nie ma. A jak mamuśka czy teściowa chcą Ci obiadki gotować to ładnie podziękuj i korzystaj! I syna lepiej do przedszkola dawaj bo jak w domu jest to już sobie tak nie odpoczniesz. 20 tydz to nie 34. Nie daj Boże , żeby się teraz coś zaczęło.

Byłam dzisiaj w szpitalu na pobieraniu krwi na tarczyce i mój oddział zamknęli bo go remontują, wysłali mnie na oddział patolii, o matko co tam się dzieje, dostawałam oczoplonsu strasznie dużo ludzi, kobiet w ciąży, cały korytarz zapchany aż nie było czym oddychać, to jest niesamowite ile ludzi dziennie przechodzi przez korytarze szpitaln... nigdy nie byłam w szpitalu...a do recepcji kolejka na 20osob, recepcja do przyjęcia na oddział onkologiczny, przeraziło mnie to...
Moja teściowa pracuje w centrum onkologii, a bratowa męża na oddziale ginekologii onkologicznej. Tam to jest tragedia. Często zdarzają się młode kobiety, świeże matki. Masakra...
U nas nawet spokój widziałam wczoraj na patologii. Ale to się z godziny na godzinę lubi zmieniać. Jak to mi Pani doktor powiedziała: ciąża to taki dynamiczny stan, że wszystko może zmieniać się nagle i niestety niczego nie przewidzimy

Ja synka :) jestem dzisiaj w 24+4, termin na 2 sierpnia. Ale liczę na to, że urodzi się z tydzień wcześniej, będę z nim rozmawiać żeby posłuchał mamy :D
Ja się nie znam na tych serduszkowych sprawach, bo to moja pierwsza ciąża. Ale pewnie po jutrzejszym badaniu napiszesz że wszystko jest ok :) trzymamy kciuki

Też się na tym nie znam i chyba wolę żeby tak zostało :huh: nawet nie czytam na ten temat bo bym tylko siwych włosów się dorobiła :( dziękuje :* napiszę na pewno po wizycie. Jest dość późno , bo dopiero o 18 ale jak wyczekalam 5tygodni to i dwa dni dam radę. Też bym chciała już tulić córkę z tydzień/dwa wcześniej :) będziemy biegały po schodach to może nam się plan powiedzie :D

Chyba im się zmienił termin na podstawie usg. Ale dokładnie nie wiem :D mamy i lipcowe i wrześniowe mamusie też :)
Z tego co wiem to lekarze tylko na podstawie pierwszego USG tego w 12/13 TC podaja termin ale trzymają się tego z OM :D ale jeśli tak bym miała liczyć to mam termin na 21 lipca :p mi tam pasuje :D

KatiNails, tak mi przykro...wiem co przeżywasz. Przesyłam buziaki;)

Klaudia975 witaj:)

miloscwczasachpopkultury, córeczka już spora:)

Ja mam połówkowe w środę i już od dziś w nocy przeżywam. Boję się jak diabli. 24dni od ostatniej miesiączki zwichnęłam nogę w kostce i miałam robiony rentgen stopy bez fartucha ochronnego (to było 3-4dni przed tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży). jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i miałam rentgen ryczałam kilka dni, naczytałam się w necie okropności. Mój gin mówił, że będzie spoko gdzie stopa a gdzie macica i że jeśli coś mialó by się stać na tym etapie ok 10dni po zapłodnieniu to działa system zero-jedynkowy albo będzie wszystko ok albo w ciągu kilku ni mogę poronić. Boję się przez to jak cholera bo jednak promieniowanie jest mega szkodliwe. Na prenatalnych w 13tc było wszystko ok i mam nadzieję, że tak zostanie ale podświadomość podsyła mi co chwila jakieś głupie myśli, śnią mi się sny, że dziecko urodzi się chore...

Z synem to ja takie przeboje miałam dopiero w 34tc. Ale wtedy jakby się urodził to nie byłoby większych problemów. A Maja dopiero 22tc i niestety ale nie miałaby szansz.. chyba to mnie tak przeraża. Bo mówię po przejściach z synem jakby to już był 34tc to trochę spokojniej bym do tego podchodziła.
A synek w którym tygodniu się urodził ?
Skraca Ci się szyjka ? Musisz leżeć ? No ja mam skończony 25 i też się martwie..

Rozumiem[emoji8][emoji8] lepiej się nie ruszać. Dobrze, że możesz liczyć na pomoc rodziców i teściów[emoji5] naprawdę to duże ułatwienie[emoji5] A twój mały dżentelmen też da radę, bo będzie wiedział że musi ci pomóc w taki sposób[emoji5]

A skąd jesteś?[emoji5] Mam nadzieję i wierzę w to głęboko, że będzie dobrze z serduszkiem [emoji16]
Dziękuje ;-*
Z Buska, koło Kielc. A Ty ? :)

reklama
Z tego co wiem to lekarze tylko na podstawie pierwszego USG tego w 12/13 TC podaja termin ale trzymają się tego z OM :D ale jeśli tak bym miała liczyć to mam termin na 21 lipca [emoji14] mi tam pasuje :D
Zależy Kochana jak duża różnica. Mi na prenatalnym wyszła różnica 8 dni szybciej termin z USG. Ale ja tak liczyłam bo szybko miałam owu i test pozytywny w 21dc. I tego terminu z USG się mój lekarz trzyma.

Do góry