reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jasne, dołączaj do nas :)
U nas też jest kilka dziewczyn z terminem na 28.07 :)
Spodziewasz się synka czy córki? Jak się czujesz? :)

Dziekuje :) spodziewam się córeczki. To moja druga ciąża,pierwsza niestety zakończyła się w 10tygodniu. Teraz jest wszytko wporzadku, czuje się dobrze mimo już strasznych bólu kręgosłupa. Od jakiegoś czasu dokucza mi rwa kulszowa ale nie ma tragedii :) jutro jadę na echo serduszka, po polowkowym 5tygodni temu dostałam skierowanie , córcia ma asymetrię komór śródpiersia i musimy sprawdzić czy rośnie prawidlowo. Trochę się martwię, ale muszę być dobrej myśli :)
A Ty w którym tygodniu jesteś ? I spodziewasz się synka czy córeczki ?:)

reklama
Ja układam metodą prostą i nieskomplikowaną :D Body na body, śpiochy na śpiochy... i tak dalej. Biorę z wierzchu, a uprane kładę pod spód... sprawdziło się to, jak mieszkaliśmy na starym mieszkanku, mała dziupla, mała szafa, mało miejsca... Teraz mam wielką szafę tylko dla dziewczyn i będę mogła się bawić, jedna półka na bodziaki, inna na śpiochy itd. A jak mnie kaprys chwyci to i rozmiarami i długością rękawków poukładam, bo szafa jest głęboka :)

No pewnie, że nie. Ja tam pisałam o sobie tylko. Znam swoje ciało, wiem jak reaguje na upały, a do tego dochodzi jeszcze ciąża. No idiotyzmem byłoby jeszcze nic nie mieć, bo ktoś by musiał biegać za mnie, a w końcu kupowanie tych małych ubranek jest takie cudowne! I nikt nie powinien matce odbierać radości z kupowania wyprawki :D
Oczywiście że nie :D kupowanie wyprawki to jeden z najfajniejszych elementów ciąży :D

To teraz uważaj na pęcherz jak mała głową w dół [emoji23] moja tak od początku praktycznie. I ruchy widać było aż pod blizną po cc [emoji14] tak głowę wcisnęła :) nie raz miałam wrażenie że popuszczę jak głową uderzyła [emoji23]
Mój też od 2 dni tak mnie wali po pęcherzu, że czasami aż boli [emoji14] i jest tak nisko, że jak siedzę pionowo to mnie uciska bardzo. To znaczy, że może też być głową w dół? Bo ja tego nie umiem określic :D

Na razie spokojnie. Ze dwa skurcze odkąd się obudziłam. Cały czas leżę. Leki wzięłam. Ale miałam takie dzisiaj sny że ryczeć mi się chce :(
Współczuję skurczy.. a co do snów, miałam takie wczoraj i cały dzień do d.. za dużo myślimy, martwimy się i później się to odbija na nas w nocy.. nie martw sie. To tylko sny ;*

Dziekuje :) spodziewam się córeczki. To moja druga ciąża,pierwsza niestety zakończyła się w 10tygodniu. Teraz jest wszytko wporzadku, czuje się dobrze mimo już strasznych bólu kręgosłupa. Od jakiegoś czasu dokucza mi rwa kulszowa ale nie ma tragedii :) jutro jadę na echo serduszka, po polowkowym 5tygodni temu dostałam skierowanie , córcia ma asymetrię komór śródpiersia i musimy sprawdzić czy rośnie prawidlowo. Trochę się martwię, ale muszę być dobrej myśli :)
A Ty w którym tygodniu jesteś ? I spodziewasz się synka czy córeczki ?:)
Ja synka :) jestem dzisiaj w 24+4, termin na 2 sierpnia. Ale liczę na to, że urodzi się z tydzień wcześniej, będę z nim rozmawiać żeby posłuchał mamy :D
Ja się nie znam na tych serduszkowych sprawach, bo to moja pierwsza ciąża. Ale pewnie po jutrzejszym badaniu napiszesz że wszystko jest ok :) trzymamy kciuki

O super! Masz jakiś fajny pomysł na przechowywanie? Czy po prostu w stosikach? Niektóre dziewczyny, układają ubranka jakby to były kartki w segregatorze, potem nie muszą nic przewracać, tylko wyjmują co chcą. Ja myślałam o tych pudełkach do komody, co oddzielają miejsce w szufladzie. I do jednego poszłyby body długi rękaw, do drugiego krótki, ale nie wiem czy to ma sens
Ja też tak planuję właśnie :) ale jak przyjdzie mi komoda i ją złożymy to będę szukać tych pudełek w określonej wielkości :)

Może obejrzyj jakiś durnowaty serial? Jakieś m jak miłość czy inne na wspólnej, tak by odciągnąć myśli i jakoś przetrwać do powrotu partnera. Najgorsze co może być to myślenie, nic nie pomoże a zaszkodzić może. Bardzo Ci współczuję. Jesteś dzielna, trzymaj się, będę o Tobie pamiętać [emoji173]️
Siedzę z małym na razie w domu :) jutro już pójdzie do przedszkola. Jakbym dziś siedziała sama to bym chyba zwariowała.
Mąż nam przed wyjściem w salonie na stole zrobił zapas jedzenia i picia :) młody do kibelka chodzi już sam. To tyle że nie muszę wstawać. Potem tylko na szybko rosół z makaronem odgrzać. A potem mąż wróci i pierogi od teściowej przywiezie i odgrzeje :)
Ja już wiem też czemu teściowa była taka przewrażliwiona na moim punkcie od początku ciąży. Wczoraj się dowiedziałam że po ciąży ze szwagrem i moim mężem miała jeszcze dwie ciąże które straciła w 10 i 11tc. Teraz Damian ma do niej po drodze z pracy zaglądać bo mu będzie obiady gotować. Moja mama też już dzwoniła czy coś ugotować i przywieźć. Jak Aleks jeszcze pójdzie do przedszkola to wtedy w razie czego już też bez problemu jakby coś się działo mogę zostać w szpitalu bo Damian będzie małego zawoził przez praca i odbierał po pracy. Jakoś będą musieli sobie dać radę. W razie czego są na miejscu i jego rodzice i moi. Najgorzej zniosę rozłąkę z młodym.

reklama
Do góry