reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślę, że tu akurat nie będzie miał nikt nic przeciwko. [emoji1] Miła atmosfera, nikt nikogo nie wyzywa, wszyscy się wspierają. Chcesz to dołącz do naszej sierpniowej rodzinki [emoji1]
Dziękuje :) będę zaglądać :) widzę , że jesteście na etapie ubranek. Moja komoda już stoi od piątku i połowa ubranek wyprana wyprasowana w szufladach :p

reklama
@Bajunia Patrzę tak na te Twoje kartony i sobie uzmysławiam, że sama muszę poprać pościel po Janku, poprzepierać te wszystkie używki jakie mam dla dziewczyn, tylko dzisiaj jest taka marna pogoda, taka senno-leniwa, że na nic nie mam ochoty :D

Ja na bank urodzę w lipcu, być może nawet na początku, ale termin mam na 4 sierpnia i tej wersji się trzymam, poza tym myślę, że lipiec, sierpień, co za różnica, liczy się atmosfera na forum :)

Też mam na 4.08 ale ostatnie USG przestawiło termin na koniec lipca więc kto wie :)

No ja przez obecną sytuację też się wstrzymałam z dalszymi zakupami. Większość i tak mam tych najpotrzebniejszych. A resztę później dokupie. Torba do szpitala w razie czego spakowana...a to dopiero połowa kwietnia..
Chciałam pytać, jak dzisiaj, ale zauważyłam, że już odpisałaś.

Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz leż[emoji8]
Wyobrażam sobie, co musiałaś przeżywać w nocy[emoji852] najgorzej, jak się włączy myślenie nocne[emoji852]
Ale z tego, co mówisz ilość skurczy spadła??? Wybierasz się jeszcze do swojego lekarza dzisiaj?

Chciałam pytać, jak dzisiaj, ale zauważyłam, że już odpisałaś.

Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz leż[emoji8]
Wyobrażam sobie, co musiałaś przeżywać w nocy[emoji852] najgorzej, jak się włączy myślenie nocne[emoji852]
Ale z tego, co mówisz ilość skurczy spadła??? Wybierasz się jeszcze do swojego lekarza dzisiaj?
Na razie tak spokojniej. A chyba jechać nie będę chyba że się gorzej zacznie robic. Bo boje się że jak znów zacznę się ruszać. Tu podróż autem czy autobusem wibracje itp że się tylko pogorszy :/

No ja niestety muszę ubierać się w BP, bo na mnie rozmiarów nie ma w sklepach, a jak są to albo drogie albo mega brzydkie. Poza tym jak kupuję, nawet w necie, to wiem ile w danym miesiącu mogę przeznaczyć na zakupu spoza budżetu. No i najwięcej ubrań to ja kupuję sobie jak jestem u mamy, bo tam w każdym sklepie będzie coś na mój tyłek.

A teraz pytanie z innej beczki. Stara baba jestem, a nie wiem jak to się nazywa. Bo właśnie przerzucam łaszki dla dzieci i mam tego tylko jedną sztukę. To jest maleńkie, bo na 56, ale dobry bajer na wyjście ze szpitala, bo nawet w lecie bywa zimno :)
Śpiworek :) ja mam takich kilka, ale ocieplanych takich typowo na zimę :) muszę kupić z dwa cieniutkie. Dzieci lubią w nich spać, są przykryte, ale mają luzno. Bo pod kołderka czy kocykiem może w lecie być za cieplo lub się odkopią i już ciałko chłodne. Super sprawa :)

Na razie tak spokojniej. A chyba jechać nie będę chyba że się gorzej zacznie robic. Bo boje się że jak znów zacznę się ruszać. Tu podróż autem czy autobusem wibracje itp że się tylko pogorszy :/

Zdrówka dla Ciebie i głowa do góry :) na pewno wszystko będzie dobrze, tylko wypoczywaj dużo i nie stresuj się, bo dzidzia wszystko odczuwa razem z Tobą.

No przecież, śpiworek! (malowniczo klepię się w czoło). Muszę sobie poszukać drugiego takiego, bo jeden to za mało :)

Ja dziś byłam u lekarza prywatnie i w końcu po miesiącu zobaczyłam wraz z chłopakiem dzidzie. Wszystko jest dobrze, rośnie wręcz ksiazkowo, bo ma 707g i potwierdziło się, że na 200% to będzie dziewuszka także jestem spokojniejsza :) mała jest już odwrócona główka do dołu także to dobrze, lekarz powiedział, że już raczej pozycji nie zmieni i tak do samego porodu powinno być także będzie naturalny poród.

Termin początkowy mam na 5 sierpnia, teraz wyszło 3 sierpnia, a jak będzie to czas pokaże.

Ja dziś byłam u lekarza prywatnie i w końcu po miesiącu zobaczyłam wraz z chłopakiem dzidzie. Wszystko jest dobrze, rośnie wręcz ksiazkowo, bo ma 707g i potwierdziło się, że na 200% to będzie dziewuszka także jestem spokojniejsza :) mała jest już odwrócona główka do dołu także to dobrze, lekarz powiedział, że już raczej pozycji nie zmieni i tak do samego porodu powinno być także będzie naturalny poród.

Termin początkowy mam na 5 sierpnia, teraz wyszło 3 sierpnia, a jak będzie to czas pokaże.
To teraz uważaj na pęcherz jak mała głową w dół [emoji23] moja tak od początku praktycznie. I ruchy widać było aż pod blizną po cc [emoji14] tak głowę wcisnęła :) nie raz miałam wrażenie że popuszczę jak głową uderzyła [emoji23]

reklama
20180416_090249-1-1013x966.jpg

Udało się ! Jest i mój brzuś z syneczkiem w środku

Załączniki

• 20180416_090249-1-1013x966.jpg
    20180416_090249-1-1013x966.jpg
    117,9 KB · Wyświetleń: 398
Do góry