reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślę, że tu akurat nie będzie miał nikt nic przeciwko. [emoji1] Miła atmosfera, nikt nikogo nie wyzywa, wszyscy się wspierają. Chcesz to dołącz do naszej sierpniowej rodzinki [emoji1]
Dziękuje :) będę zaglądać :) widzę , że jesteście na etapie ubranek. Moja komoda już stoi od piątku i połowa ubranek wyprana wyprasowana w szufladach :p

reklama
@Bajunia Patrzę tak na te Twoje kartony i sobie uzmysławiam, że sama muszę poprać pościel po Janku, poprzepierać te wszystkie używki jakie mam dla dziewczyn, tylko dzisiaj jest taka marna pogoda, taka senno-leniwa, że na nic nie mam ochoty :D

Ja na bank urodzę w lipcu, być może nawet na początku, ale termin mam na 4 sierpnia i tej wersji się trzymam, poza tym myślę, że lipiec, sierpień, co za różnica, liczy się atmosfera na forum :)

Też mam na 4.08 ale ostatnie USG przestawiło termin na koniec lipca więc kto wie :)

No ja przez obecną sytuację też się wstrzymałam z dalszymi zakupami. Większość i tak mam tych najpotrzebniejszych. A resztę później dokupie. Torba do szpitala w razie czego spakowana...a to dopiero połowa kwietnia..
Chciałam pytać, jak dzisiaj, ale zauważyłam, że już odpisałaś.

Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz leż[emoji8]
Wyobrażam sobie, co musiałaś przeżywać w nocy[emoji852] najgorzej, jak się włączy myślenie nocne[emoji852]
Ale z tego, co mówisz ilość skurczy spadła??? Wybierasz się jeszcze do swojego lekarza dzisiaj?

Chciałam pytać, jak dzisiaj, ale zauważyłam, że już odpisałaś.

Odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz leż[emoji8]
Wyobrażam sobie, co musiałaś przeżywać w nocy[emoji852] najgorzej, jak się włączy myślenie nocne[emoji852]
Ale z tego, co mówisz ilość skurczy spadła??? Wybierasz się jeszcze do swojego lekarza dzisiaj?
Na razie tak spokojniej. A chyba jechać nie będę chyba że się gorzej zacznie robic. Bo boje się że jak znów zacznę się ruszać. Tu podróż autem czy autobusem wibracje itp że się tylko pogorszy :/

No ja niestety muszę ubierać się w BP, bo na mnie rozmiarów nie ma w sklepach, a jak są to albo drogie albo mega brzydkie. Poza tym jak kupuję, nawet w necie, to wiem ile w danym miesiącu mogę przeznaczyć na zakupu spoza budżetu. No i najwięcej ubrań to ja kupuję sobie jak jestem u mamy, bo tam w każdym sklepie będzie coś na mój tyłek.

A teraz pytanie z innej beczki. Stara baba jestem, a nie wiem jak to się nazywa. Bo właśnie przerzucam łaszki dla dzieci i mam tego tylko jedną sztukę. To jest maleńkie, bo na 56, ale dobry bajer na wyjście ze szpitala, bo nawet w lecie bywa zimno :)
Śpiworek :) ja mam takich kilka, ale ocieplanych takich typowo na zimę :) muszę kupić z dwa cieniutkie. Dzieci lubią w nich spać, są przykryte, ale mają luzno. Bo pod kołderka czy kocykiem może w lecie być za cieplo lub się odkopią i już ciałko chłodne. Super sprawa :)

Na razie tak spokojniej. A chyba jechać nie będę chyba że się gorzej zacznie robic. Bo boje się że jak znów zacznę się ruszać. Tu podróż autem czy autobusem wibracje itp że się tylko pogorszy :/

Zdrówka dla Ciebie i głowa do góry :) na pewno wszystko będzie dobrze, tylko wypoczywaj dużo i nie stresuj się, bo dzidzia wszystko odczuwa razem z Tobą.

No przecież, śpiworek! (malowniczo klepię się w czoło). Muszę sobie poszukać drugiego takiego, bo jeden to za mało :)

Ja dziś byłam u lekarza prywatnie i w końcu po miesiącu zobaczyłam wraz z chłopakiem dzidzie. Wszystko jest dobrze, rośnie wręcz ksiazkowo, bo ma 707g i potwierdziło się, że na 200% to będzie dziewuszka także jestem spokojniejsza :) mała jest już odwrócona główka do dołu także to dobrze, lekarz powiedział, że już raczej pozycji nie zmieni i tak do samego porodu powinno być także będzie naturalny poród.

Termin początkowy mam na 5 sierpnia, teraz wyszło 3 sierpnia, a jak będzie to czas pokaże.

Ja dziś byłam u lekarza prywatnie i w końcu po miesiącu zobaczyłam wraz z chłopakiem dzidzie. Wszystko jest dobrze, rośnie wręcz ksiazkowo, bo ma 707g i potwierdziło się, że na 200% to będzie dziewuszka także jestem spokojniejsza :) mała jest już odwrócona główka do dołu także to dobrze, lekarz powiedział, że już raczej pozycji nie zmieni i tak do samego porodu powinno być także będzie naturalny poród.

Termin początkowy mam na 5 sierpnia, teraz wyszło 3 sierpnia, a jak będzie to czas pokaże.
To teraz uważaj na pęcherz jak mała głową w dół [emoji23] moja tak od początku praktycznie. I ruchy widać było aż pod blizną po cc [emoji14] tak głowę wcisnęła :) nie raz miałam wrażenie że popuszczę jak głową uderzyła [emoji23]

reklama
20180416_090249-1-1013x966.jpg

Udało się ! Jest i mój brzuś z syneczkiem w środku

Załączniki

• 20180416_090249-1-1013x966.jpg
    20180416_090249-1-1013x966.jpg
    117,9 KB · Wyświetleń: 405
Do góry