reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak coś to polecam na Allegro poszukać takich mebli, dużo firm na przeróżne komody, od najmniejszej po takie właśnie większe. Ja do pokoiku bobasa mam upatrzoną komode, ale taka węższa i 5 szuflad w zwyż, bo obok niej chcemy postawić taki regał tez z Allegro z 3 szufladami na dole i 3 półki otwarte na gorze.
A do swojego pokoju planujemy taka komode zamówić.

Link do: Komoda szafka C012 Wenge Biała Pari 6 PROMOCJA
No to ja też mam tą komodę tylko że większa :) jak będziesz zamawiać to zwróć im uwagę żeby dobrze zabezpieczyli komodę w środku żeby się w transporcie nie poobijala.. bo u nas deski latały po deskach i niestety jeden róg był obity. Nie zgłaszam tego bo to akurat środek komody i mi nie przeszkadza

reklama
@KatiNails biedna nasza... to skąd te bole ? ?.... ok juz doczytałam [emoji5]... kurcze szkoda ze nie zostałas bo to zawsze jesteś pod ręką ale cóż siła wyższa. Oby wszystko minęło.
Ja mam okropne noce a co za tym idzie zły humor w dzień. Nie mogę się wyspać, budzę się dosłownie co godzinę na siku i jeszcze do tego sachara w buzi jak po nocnej libacji. Tez tak macie... ja na razie jakoś 8 kg na plusie. A całe szczęście wszyscy mówią ze w tyłku nic się nie odkłada ale za to góra do brzucha tyje. Twarz ramiona cycki i brzuch rośnie.

Mój chłop zaś chciałby z wielkimi kołami a one zaś nie są skrętne co mi nie pasuje także kwestia wózka jeszcze do gruntownego przedyskutowania :)
Kochana, ja myślę, że wszyscy faceci chcieliby TAKIE wózki mieć :D niestety, z tego co wiem, jest to jedyny egzemplarz i nie na sprzedaż :p od skody
skoda-vrs-nietypowy-wózek-dziecięcy-2-750x485.jpg

Ja tez chciałam z dużymi kołami mi sie podobają te wózki retro :) ale znowu duzo ważą:(
Z retro wózków to przepiękne są Silver Cross, ale onie już nie tyle wagowo mnie przerażają, co cenowo, strasznie dla Jasia chciałam podobny, no ale 6 tysi to troszku dużo.

Wędzonych ryb nie mozna w ciazy? :D
Można, ale tylko te wędzone na gorąco.

Hej dziewczynki. Ja dziś w gorszym humorze. Dziś znów szpital, tym razem bóle krzyżowe i skurcze... A to dopiero 21 tc + 5d. Leżenie i leki.... Całe szczęście szyjka długa i zamknięta. Ale jestem załamana.
Trzymaj się kochana, nie denerwuj się (wiem, wiem, łatwo mówić), jakiś relaks i dobre myśli.. Jak to mówią? Przesyłam pozytywne fluidy :)

Jak już pisałam wyżej, ja czuję się coraz gorzej. Ciężko znoszę upały, a co dopiero gdy będą trwały one dłużej niż kilka dni. Osobiście nic z internetu nie zamawiam. Muszę dotknąć i sama zobaczyć co kupuję, nie lubię bawić się w odsyłanie, a tak byłoby często, bo by się okazało, że faktura albo kolor mi nie odpowiada. Znam kilka dziewczyn, które też wszystko co się da kupują przez internet czy to dotyczy wyprawki czy zwykłych zakupów, niektóre nawet już nie potrafią odnaleźć się w sklepie potem hah [emoji1] może i ja się kiedyś na to przeniosę, o ile zmienią prawo i zdjęcie będzie musiało być bez retuszu :D
Ja sama przez internet nie kupię wszystkiego. Jak kupuję ubranka używane, to takie oferty przeglądam, gdzie zdjęcia nie są śliczne, na pięknych laleczkach, tylko na kupie i wtedy widzę jak sprzedawca dbał o ubranka. Z neta mogę kupić butelki dla dzieci, smoczki, chemię (aczkolwiek nie zawsze jest taniej), pieluszki. Dla siebie kupuję tylko z BonPrixa i tylko ubrania, bo wiem, że będą pasować, resztę muszę pomacać. A i tak zanim kupię coś innego z neta, to sprawdzam w sklepie ceny i jak mi się bardziej opłaca to alledrogo.

Załączniki

• skoda-vrs-nietypowy-wózek-dziecięcy-2-750x485.jpg
    skoda-vrs-nietypowy-wózek-dziecięcy-2-750x485.jpg
    90,3 KB · Wyświetleń: 75
Hej, dziś połówkowe w końcu :) mam pytanko, czy na połówkowym usg lekarz szyjkę badał Wam dopochwowo czy sondą brzuszną? Chcę męża przygotować na wszelkie ewentualności;)

Mąż w sobotę pościągał mi ze strychu pudełka z ubrankami po małej.
20180416_085240.jpg

Ile z tego będzie się nadawało dla synka zobaczymy. Zaprowadzam córcię do przedszkola, a sama mam zajęcie na ten tydzień. W zeszłym też ogarnęłam swoją szafę. Musiałam opróżnić komodę z szufladami, żeby było miejsce na rzeczy dla malucha. Przy okazji wywaliłam cały worek ubrań, w których już lata nie chodziłam.

Załączniki

• 20180416_085240.jpg
    20180416_085240.jpg
    604,6 KB · Wyświetleń: 403
@Bajunia Patrzę tak na te Twoje kartony i sobie uzmysławiam, że sama muszę poprać pościel po Janku, poprzepierać te wszystkie używki jakie mam dla dziewczyn, tylko dzisiaj jest taka marna pogoda, taka senno-leniwa, że na nic nie mam ochoty :D

Czesc. Wiem, że trochę późno ale może nie było by problemu gdybym trochę czasu z Wami spędziła ? :) Byłam od stycznia na lipcowkach, bo w sumie termin na 28.07 ale może być tak ,że urodzę po terminie i wtedy te trzy różnicy zrobia ze mnie sierpniowke :D
Ja na bank urodzę w lipcu, być może nawet na początku, ale termin mam na 4 sierpnia i tej wersji się trzymam, poza tym myślę, że lipiec, sierpień, co za różnica, liczy się atmosfera na forum :)

Też dobre podejście :D Nie boisz się kupując na stronach typu binprix i tak dalej, że zbytnio wsiakniesz i wypłata pójdzie w jeden wieczór? :D w sklepie zazwyczaj kilka ładnych ubrań na raz się znajdzie tylko, reszta nie w naszym guście lub coś, a tam to pewnie kopalnia ubrań i tak ciężko byłoby się opanować! :D
No ja niestety muszę ubierać się w BP, bo na mnie rozmiarów nie ma w sklepach, a jak są to albo drogie albo mega brzydkie. Poza tym jak kupuję, nawet w necie, to wiem ile w danym miesiącu mogę przeznaczyć na zakupu spoza budżetu. No i najwięcej ubrań to ja kupuję sobie jak jestem u mamy, bo tam w każdym sklepie będzie coś na mój tyłek.

A teraz pytanie z innej beczki. Stara baba jestem, a nie wiem jak to się nazywa. Bo właśnie przerzucam łaszki dla dzieci i mam tego tylko jedną sztukę. To jest maleńkie, bo na 56, ale dobry bajer na wyjście ze szpitala, bo nawet w lecie bywa zimno :)

Załączniki

• WP_20180416_09_22_01_Pro.jpg
    WP_20180416_09_22_01_Pro.jpg
    352,7 KB · Wyświetleń: 98
Chciałam dodać selfie mojego brzuszka. Niestety serwery się buntują nie chcą puścić. Komunikat plik za duży dotyczy mojego brzuszka czy co?

reklama
Wszystko zależy od tego jak chcesz robić zakupy .
Ja zamówiłam komodę, pooproznialam kilka szafek i mam używane ciuszki które dostałam . Nic jeszcze nie kupiłam ( oprócz patyczków do uszu i wacikow, były w Biedronce na promocji :D ) i na razie nie zamierzam kupować. Ja jestem osobą która lubi dzisiejsza wygodę i internet . Mam 4 miesiące do porodu. zamówienie tego jak się upre zejdzie mi 1 dzień. W ciągu 4 dni na 99% dotrze wszystko co zamówię. Więc nawet jak trafię do szpitala to mam tam telefon i internet i stamtąd mogę zamówić i dziecko i tak będzie miało wszystko co mieć powinno już w domu :) jeżeli chce zamówić wszystko przez neta to dla mnie właśnie to jest zdrowy rozsądek bo po co ma mi to leżeć , kurzyć się , zajmować miejsce. Ale to oczywiście dotyczy tylko mojej sytuacji i dla mnie to jest najlepsze :)
Ja też popieram karkula309 :) ja też jestem osobą, która większość rzeczy zamawia przez internet ze względu na wygodę i ceny przede wszystkim :) owszem ciuszki jakieś pokupuję oglądając na żywo + zamówię z h&m przez neta bo mam już dużo upatrzonych. Tylko, że ja czuję się rewelacyjnie, obojętne ile jest stopni spaceruję, chodzę po sklepach itp i tak mam zamiar się czuć do końca :) dla mnie zdrowym rozsądkiem jest kupować wszystko tak żeby w razie w było gotowe na 1 miesiąc przed terminem a nie 3,5 miesiąca. Po 1 ze względów takich psychicznych, przez pół ciąży myślałam "a co jeśli coś się stanie złego" a po 2 ze względów praktycznych, po co mają te rzeczy się kurzyć i tracić gwarancje :)
Ale każda z nas dziewczyny jest inna, inaczej wychowana, inny ma styl zakupów, inaczej wydaje kaskę itp. I nie ma lepszego i gorszego rozwiązania :*

Do góry