reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też jeszcze daleko w tyle. Jedyne co, to mam upatrzone, co będę chciała.Fajnie [emoji4] ja w przyszłym tygodniu też pomału już coś zacznę kupować [emoji4]Ja jak brałam pod uwagę mały bagażnik, to starałam się wybrać wózek z małym stelażem stelażem po złożeniu i składaną gondolą.
Gondola nie musi być akurat u mnie składana, do momentu zakończenia korzystania z gondoli nie będziemy raczej dalej się ruszać. Ale dobrze wiedzieć, że są składane [emoji1] muszę zrobić nalot na sklep, żeby zobaczyć na żywo w jakie konkretnie wózki mogę iść. Jestem totalnie absolutnie bezgranicznie zielona [emoji1]
Ja zaplacilam za wozek w bardzo dobrym stanie 240 zl jest tam spacerowka,gondola,i nosidlo ;) my stelaz przewozimy w bagazniku ;) mamy merive ;)
Fajna cena :) u nas w takiej cenie to same ramole niestety widziałam. Aczkolwiek poluję dalej [emoji6]

Mi do bagażnika też się zmieści, ale tylko wózek, na codzień spoko, ale właśnie na dłuższy wyjazd to już nie ma szans zmieścić tego bydlęcia plus bagaże[emoji23] po powrocie teraz z kwietniówki będziemy kupować bagażnik dachowy, powiększy nam to przestrzeń bagażową :) a większe auto dopiero w perspektywie paru lat, teraz za wczas jeszcze, a kompakt w mieście jest cudowny [emoji1]

reklama
@KatiNails trzymaj się i informuj nas na bieżąco . Wychodzą jakieś skurcze na ktg?
Dadzą Ci leki i na pewno będzie dobrze.

Ja Przytylam do tej pory 25/26 tydzień 4 kg.

Wkoncu się przełamałam zostało mi nieco ponad 3 miesiące, zaczynam już kupować ciuszki :happy:
@KatiNails trzymam kciuki, zeby skurcze i bole szybko minely :* zatrzymali Cie na obserwacji czy juz jestes w domku?
Ktg nie miałam.
Nie zgodziłam się na hospitalizację. Syn teraz chory , nie chodzi do przedszkola i nie miałabym co z nim zrobić. Bo jakby chodził to bym została w szpitalu, mąż by go odwoził przed pracą i odbierał po.
Szyjka bardzo długa + ponad 4 cm i szczelnie zamknięta więc podobno tragedii nie ma.
Jeśli nie przejdzie jutro mój ginekolog jest w przychodni. I popędze do Niego.

Ktg nie miałam.
Nie zgodziłam się na hospitalizację. Syn teraz chory , nie chodzi do przedszkola i nie miałabym co z nim zrobić. Bo jakby chodził to bym została w szpitalu, mąż by go odwoził przed pracą i odbierał po.
Szyjka bardzo długa + ponad 4 cm i szczelnie zamknięta więc podobno tragedii nie ma.
Jeśli nie przejdzie jutro mój ginekolog jest w przychodni. I popędze do Niego.

Oszczędzaj się jak tylko możesz. Trzymamy kciuki by wszystko ustąpiło bez komplikacji.

My już praktycznie wszystko mamy. Dziś udało nam się kupić łóżeczko od kogoś. Sama tylko jeszcze się spakuję w razie co bo teraz to już wszystko możliwe jak trzy miesiące zostały albo i nawet nie. Jutro wdepnę do apteki po podkłady, bieliznę poporodową, nakładki silikonowe itd.
Już mi coraz ciężej dziewczyny. Jakkolwiek się położę to jakby kij od szczotki tkwił mi brzuchu :) szybko się męczę już.

My grubsze rzeczy z wyprawki mamy po córce. Wózek kupowaliśmy w uniwersalnym kolorze kawy z mlekiem plus beż z Baby Design 3w1 na pompowanych kołach.
Laktator miałam na początku taką gruszkę za kilka zł z apteki, ale jaka cena taka jakość i byłam zmuszona kupić lepszy, ale też ręczny z Aventu. Bardzo wygodny i szybko załapałam jak zassać cyca, żeby samo leciało bez pompowania. O taki
p-philips-avent-komfortowy-laktator-z-serii-natural-scf330-20.jpg

Załączniki

• p-philips-avent-komfortowy-laktator-z-serii-natural-scf330-20.jpg
    p-philips-avent-komfortowy-laktator-z-serii-natural-scf330-20.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 407
A ja nie mam fazy, tylko właśnie zdrowy rozsądek podpowiada mi, by już zbliżać się ku końcowi z wyprawką. Wczoraj było 26 stopni i wiatr, a ja już nie funkcjonowałam prawidłowo. Zmęczenie, duszno, ciepło, cała napuchnieta. Nie wyobrażam sobie, abym miała teraz chodzić po sklepach i szukać ubranek. Na szczęście jeszcze tylko łóżeczko, które i tak dstaniemy, fotelik, który kupuje mój T. i bujaczek z Tiny love (szukam dobrej ceny). Po pampersy wyślę kogoś w lipcu. [emoji1] [emoji1]
Wszystko zależy od tego jak chcesz robić zakupy .
Ja zamówiłam komodę, pooproznialam kilka szafek i mam używane ciuszki które dostałam . Nic jeszcze nie kupiłam ( oprócz patyczków do uszu i wacikow, były w Biedronce na promocji :D ) i na razie nie zamierzam kupować. Ja jestem osobą która lubi dzisiejsza wygodę i internet . Mam 4 miesiące do porodu. zamówienie tego jak się upre zejdzie mi 1 dzień. W ciągu 4 dni na 99% dotrze wszystko co zamówię. Więc nawet jak trafię do szpitala to mam tam telefon i internet i stamtąd mogę zamówić i dziecko i tak będzie miało wszystko co mieć powinno już w domu :) jeżeli chce zamówić wszystko przez neta to dla mnie właśnie to jest zdrowy rozsądek bo po co ma mi to leżeć , kurzyć się , zajmować miejsce. Ale to oczywiście dotyczy tylko mojej sytuacji i dla mnie to jest najlepsze :)

Jak już pisałam wyżej, ja czuję się coraz gorzej. Ciężko znoszę upały, a co dopiero gdy będą trwały one dłużej niż kilka dni. Osobiście nic z internetu nie zamawiam. Muszę dotknąć i sama zobaczyć co kupuję, nie lubię bawić się w odsyłanie, a tak byłoby często, bo by się okazało, że faktura albo kolor mi nie odpowiada. Znam kilka dziewczyn, które też wszystko co się da kupują przez internet czy to dotyczy wyprawki czy zwykłych zakupów, niektóre nawet już nie potrafią odnaleźć się w sklepie potem hah [emoji1] może i ja się kiedyś na to przeniosę, o ile zmienią prawo i zdjęcie będzie musiało być bez retuszu :D
No to właśnie jeśli nie jesteś przekonana do internetowych zakupów i czujesz się coraz gorzej to jak najbardziej to rozumiem . Ja jakoś od kilku lat zamawiam i teraz już zamawiam praktycznie wszystko co się da :D ze względu na wygodę i cenę . Co do zdjęć masz rację są one często retuszowane, ja ciuszki mam używane ale pewnie też zamawialabym przez internet. O tyle dobrze że mogę przeczytać opinie , one mi duzo dają . A to ostatnie zamówienie z allegro. :)
IMG_20180416_061508.jpg

Załączniki

• IMG_20180416_061508.jpg
    IMG_20180416_061508.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 443
Ej, fajna ta komoda. Chyba też się rozejrzę za czymś podobnym. Ikea takie, lub podobne ma. Typowo pod maleństwo kupowałaś? Przeglądałam już zdjecia, jak dziewczyny fajnie mają poukładane w takich komodach. Wszystko pod ręką, bez bałaganu
Tak specjalnie pod maleństwo. Bo mam dużo szaf ale one są takie głębokie i Ciezko by było znaleźć coś dla malutkiego w nich a w komodzie jednak praktyczniej. Moja jest jeszcze pusta dopiero złożona kilka dni :D no i może nie widać ale ma 140cm długości i 105cm wysokości . Jest duża :D tak też rozglądałam się na stronach Ikea , Agata meble ale ceny były dużo wyższe. Ja z przesyłką zapłaciłam 340 zł

reklama
Jak coś to polecam na Allegro poszukać takich mebli, dużo firm na przeróżne komody, od najmniejszej po takie właśnie większe. Ja do pokoiku bobasa mam upatrzoną komode, ale taka węższa i 5 szuflad w zwyż, bo obok niej chcemy postawić taki regał tez z Allegro z 3 szufladami na dole i 3 półki otwarte na gorze.
A do swojego pokoju planujemy taka komode zamówić.

Link do: Komoda szafka C012 Wenge Biała Pari 6 PROMOCJA

Do góry