reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

IMG_3217.JPG

Mi się ten podoba ;)
CYBEX

Załączniki

• IMG_3217.JPG
    IMG_3217.JPG
    137 KB · Wyświetleń: 458
reklama
W kwestii wózków też nie mam jeszcze nic upatrzonego.

Jedno wiem, na pewno nie będę kupować nowego, bo to absolutny wyrzut kasy. Wolę zainwestować potem w fajną spacerówkę. Na używany 2w1 mam zaplanowany budżet 700 zł max, nie wybrzydzam z marką, kolorem, byle był w dobrym stanie. Ale wcześniej wybiorę się chyba do sklepu zobaczyć, jakie wózki dobrze się składają, względnie mało miejsca zajmują.

Dziewczyny te, które są z wózkami doświadczone, mam pytanie do Was [emoji1] czy złożony stelaż wózka przewoziłyście wsadzony między przednie a tylne siedzenia? Albo na bagażniku dachowym?

received_1759475960776505.png
Ja zrobiłam dokładnie tak samo... Wózek 3w1 tylko uzywany, potem inwestuje w spacerówke chyba że ta którą mam po córce będzie jeszcze funkcjonować. Wózki wielofuncyjne są jednak trudne w transporcie. Zwłaszcza że nas będzie przecież już piątka :) wózek mam zorganizowany przez koleżankę i do niego fotelik oczywiście.

Załączniki

• received_1759475960776505.png
    received_1759475960776505.png
    148,2 KB · Wyświetleń: 465
Kurdę tak was czytam i widzę że dużo osób ma "grubsze" zakupy za sobą a ja oprócz paru sztuk ubranek nie mam nic, nawet pomysłu na łóżeczko, ani wózek, nic kompletnie nic :o
Ja też jeszcze daleko w tyle. Jedyne co, to mam upatrzone, co będę chciała.
Jeśli mowa o przygotowaniach to ja jestem raczej z tych, które siedzą i wcześniej planują i lubią mieć wszystko szybciej zrobione dlatego u nas już wyprawka tez jest w dużej części zrobiona.

Mamy już pełno ciuszków, ja nakupowalam w pepco, czasami w Carrefourze coś dorzuciłam, w ciucholandzie to taka wielka reklamówkę ciuchów, dostałam jeszcze w prezencie pare ciuszków, jeszcze mama mojego Bartka dostała od znajomej wieeeelka reklamowe z pięknymi ciuszkami na różne rozmiarki, wiec ja już nic dokupować nie muszę, bo to by była przesada, a wole już na inne artykuły przeznaczać pieniążki.

Wózek również już mamy. Rożek do noszenia dzidzi i kokon do łóżeczka również posiadam. Kupiłam ostatnio teoche artykułów do pielęgnacji dzidzi, jakieś tam wkładki laktacyjne dla mnie, pieluchy tetrowe mam 3 szt takie kolorowe wyjściowe, a 10 szt białych zamówię z Allegro. Ostatnio tez kupiłam w Carrefourze 3 szt flanelowych, bo były za 12.99, wiec tez już mam z głowy. Smoczki mam, wanienkę patrzyłam w Carrefourze to maja za 25 zł :) wiec kupię w przyszłym miesiącu. Ogólnie teraz jak jestem gdziekolwiek na zakupach to wchodzę na końcu na dział z artykułami dla dzieciątek i patrzę czy może coś jest w fajnej cenei żeby przy okazji kupić, zawsze to jedna lista z wyprawki już mniej.
Po weekendzie zamówi butelkę tą co pisalyscie z philips avent, te pieluchy tetrowe i jesszczd pare produktów co będzie od jednego sprzedawcy i pójdzie w jednej paczce :)

Komode jedziemy kupić we wtorek po wizycie u lekarza, jednak 5 szuflad, bo wole mieć więcej miejsca. A łóżeczko i regał zamówię po 10 maja :) tak samo te 3 piżamki do szpitala. także do początku czerwca będę miała już większość rzeczy.

Tylko na ostatni moment zostawimy fotelik żeby kupić i ten laktator elektryzcxny :)

Ale mówię, na mnie kobitki nie patrzcie, ja mam taka fazę, ze po prostu już się na maksa wkręciłam i lubie mieć zaplanowane. Nie chce zostawiać tego na czerwiec/lipiec jak już będzie coraz cieplej i ciężej się ruszać i funkcjonować.
Fajnie [emoji4] ja w przyszłym tygodniu też pomału już coś zacznę kupować [emoji4]

Jedno wiem, na pewno nie będę kupować nowego, bo to absolutny wyrzut kasy. Wolę zainwestować potem w fajną spacerówkę. Na używany 2w1 mam zaplanowany budżet 700 zł max, nie wybrzydzam z marką, kolorem, byle był w dobrym stanie. Ale wcześniej wybiorę się chyba do sklepu zobaczyć, jakie wózki dobrze się składają, względnie mało miejsca zajmują.

Dziewczyny te, które są z wózkami doświadczone, mam pytanie do Was [emoji1] czy złożony stelaż wózka przewoziłyście wsadzony między przednie a tylne siedzenia? Albo na bagażniku dachowym?
Ja jak brałam pod uwagę mały bagażnik, to starałam się wybrać wózek z małym stelażem stelażem po złożeniu i składaną gondolą.

Ja zaplacilam za wozek w bardzo dobrym stanie 240 zl jest tam spacerowka,gondola,i nosidlo ;) my stelaz przewozimy w bagazniku ;) mamy merive ;)

reklama
upload_2018-4-15_20-23-2.png

ja myślę o takim , może uda mi się używany kupić :D a koleżanka ma teraz taką spacerówkę to jest taka lekka, tak się super prowadzi ;)

Załączniki

• upload_2018-4-15_20-23-2.png
    upload_2018-4-15_20-23-2.png
    95,1 KB · Wyświetleń: 395
Do góry