Angelika22
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wędzonych ryb nie mozna w ciazy?Moja zabrała się za zakupy do siebiekupuje sobie łóżeczko jak na razie dla wnuczki
Która wpada na sushi, Wega sushi
Zobacz załącznik 846979
Nigdy nie jadłam sushi z wędzonka, zawsze robię z dorszem, albo łososiem, nieraz z tuńczykiem jak e dobrej cenie i maja chęć ukrojenia 10deko ale w ciąży tych ryb nie można ...Wędzonych ryb nie mozna w ciazy?![]()
Moja mama gdy corka sie rodzila to tez nam kupila wozek nowyTylko moja mama sie upiera ze pierwszy musi kupić ona i musi byc nowy ...
Ja też jeszcze daleko w tyle. Jedyne co, to mam upatrzone, co będę chciała.Kurdę tak was czytam i widzę że dużo osób ma "grubsze" zakupy za sobą a ja oprócz paru sztuk ubranek nie mam nic, nawet pomysłu na łóżeczko, ani wózek, nic kompletnie nic![]()
Fajnie [emoji4] ja w przyszłym tygodniu też pomału już coś zacznę kupować [emoji4]Jeśli mowa o przygotowaniach to ja jestem raczej z tych, które siedzą i wcześniej planują i lubią mieć wszystko szybciej zrobione dlatego u nas już wyprawka tez jest w dużej części zrobiona.
Mamy już pełno ciuszków, ja nakupowalam w pepco, czasami w Carrefourze coś dorzuciłam, w ciucholandzie to taka wielka reklamówkę ciuchów, dostałam jeszcze w prezencie pare ciuszków, jeszcze mama mojego Bartka dostała od znajomej wieeeelka reklamowe z pięknymi ciuszkami na różne rozmiarki, wiec ja już nic dokupować nie muszę, bo to by była przesada, a wole już na inne artykuły przeznaczać pieniążki.
Wózek również już mamy. Rożek do noszenia dzidzi i kokon do łóżeczka również posiadam. Kupiłam ostatnio teoche artykułów do pielęgnacji dzidzi, jakieś tam wkładki laktacyjne dla mnie, pieluchy tetrowe mam 3 szt takie kolorowe wyjściowe, a 10 szt białych zamówię z Allegro. Ostatnio tez kupiłam w Carrefourze 3 szt flanelowych, bo były za 12.99, wiec tez już mam z głowy. Smoczki mam, wanienkę patrzyłam w Carrefourze to maja za 25 złwiec kupię w przyszłym miesiącu. Ogólnie teraz jak jestem gdziekolwiek na zakupach to wchodzę na końcu na dział z artykułami dla dzieciątek i patrzę czy może coś jest w fajnej cenei żeby przy okazji kupić, zawsze to jedna lista z wyprawki już mniej.
Po weekendzie zamówi butelkę tą co pisalyscie z philips avent, te pieluchy tetrowe i jesszczd pare produktów co będzie od jednego sprzedawcy i pójdzie w jednej paczce![]()
Komode jedziemy kupić we wtorek po wizycie u lekarza, jednak 5 szuflad, bo wole mieć więcej miejsca. A łóżeczko i regał zamówię po 10 majatak samo te 3 piżamki do szpitala. także do początku czerwca będę miała już większość rzeczy.
Tylko na ostatni moment zostawimy fotelik żeby kupić i ten laktator elektryzcxny![]()
Ale mówię, na mnie kobitki nie patrzcie, ja mam taka fazę, ze po prostu już się na maksa wkręciłam i lubie mieć zaplanowane. Nie chce zostawiać tego na czerwiec/lipiec jak już będzie coraz cieplej i ciężej się ruszać i funkcjonować.
Ja jak brałam pod uwagę mały bagażnik, to starałam się wybrać wózek z małym stelażem stelażem po złożeniu i składaną gondolą.W kwestii wózków też nie mam jeszcze nic upatrzonego.
Jedno wiem, na pewno nie będę kupować nowego, bo to absolutny wyrzut kasy. Wolę zainwestować potem w fajną spacerówkę. Na używany 2w1 mam zaplanowany budżet 700 zł max, nie wybrzydzam z marką, kolorem, byle był w dobrym stanie. Ale wcześniej wybiorę się chyba do sklepu zobaczyć, jakie wózki dobrze się składają, względnie mało miejsca zajmują.
Dziewczyny te, które są z wózkami doświadczone, mam pytanie do Was [emoji1] czy złożony stelaż wózka przewoziłyście wsadzony między przednie a tylne siedzenia? Albo na bagażniku dachowym?
I ja tez nic jeszcze nie mamJa również, ani jednej rzeczy![]()
Ja zaplacilam za wozek w bardzo dobrym stanie 240 zl jest tam spacerowka,gondola,i nosidloW kwestii wózków też nie mam jeszcze nic upatrzonego.
Jedno wiem, na pewno nie będę kupować nowego, bo to absolutny wyrzut kasy. Wolę zainwestować potem w fajną spacerówkę. Na używany 2w1 mam zaplanowany budżet 700 zł max, nie wybrzydzam z marką, kolorem, byle był w dobrym stanie. Ale wcześniej wybiorę się chyba do sklepu zobaczyć, jakie wózki dobrze się składają, względnie mało miejsca zajmują.
Dziewczyny te, które są z wózkami doświadczone, mam pytanie do Was [emoji1] czy złożony stelaż wózka przewoziłyście wsadzony między przednie a tylne siedzenia? Albo na bagażniku dachowym?