Angelika22
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wędzonych ryb nie mozna w ciazy?Moja zabrała się za zakupy do siebie kupuje sobie łóżeczko jak na razie dla wnuczki
Która wpada na sushi, Wega sushi
Zobacz załącznik 846979
Nigdy nie jadłam sushi z wędzonka, zawsze robię z dorszem, albo łososiem, nieraz z tuńczykiem jak e dobrej cenie i maja chęć ukrojenia 10deko ale w ciąży tych ryb nie można ...Wędzonych ryb nie mozna w ciazy?
Moja mama gdy corka sie rodzila to tez nam kupila wozek nowy teraz mamy uzywke i sami kupilismyTylko moja mama sie upiera ze pierwszy musi kupić ona i musi byc nowy ...
Ja też jeszcze daleko w tyle. Jedyne co, to mam upatrzone, co będę chciała.Kurdę tak was czytam i widzę że dużo osób ma "grubsze" zakupy za sobą a ja oprócz paru sztuk ubranek nie mam nic, nawet pomysłu na łóżeczko, ani wózek, nic kompletnie nic
Fajnie [emoji4] ja w przyszłym tygodniu też pomału już coś zacznę kupować [emoji4]Jeśli mowa o przygotowaniach to ja jestem raczej z tych, które siedzą i wcześniej planują i lubią mieć wszystko szybciej zrobione dlatego u nas już wyprawka tez jest w dużej części zrobiona.
Mamy już pełno ciuszków, ja nakupowalam w pepco, czasami w Carrefourze coś dorzuciłam, w ciucholandzie to taka wielka reklamówkę ciuchów, dostałam jeszcze w prezencie pare ciuszków, jeszcze mama mojego Bartka dostała od znajomej wieeeelka reklamowe z pięknymi ciuszkami na różne rozmiarki, wiec ja już nic dokupować nie muszę, bo to by była przesada, a wole już na inne artykuły przeznaczać pieniążki.
Wózek również już mamy. Rożek do noszenia dzidzi i kokon do łóżeczka również posiadam. Kupiłam ostatnio teoche artykułów do pielęgnacji dzidzi, jakieś tam wkładki laktacyjne dla mnie, pieluchy tetrowe mam 3 szt takie kolorowe wyjściowe, a 10 szt białych zamówię z Allegro. Ostatnio tez kupiłam w Carrefourze 3 szt flanelowych, bo były za 12.99, wiec tez już mam z głowy. Smoczki mam, wanienkę patrzyłam w Carrefourze to maja za 25 zł wiec kupię w przyszłym miesiącu. Ogólnie teraz jak jestem gdziekolwiek na zakupach to wchodzę na końcu na dział z artykułami dla dzieciątek i patrzę czy może coś jest w fajnej cenei żeby przy okazji kupić, zawsze to jedna lista z wyprawki już mniej.
Po weekendzie zamówi butelkę tą co pisalyscie z philips avent, te pieluchy tetrowe i jesszczd pare produktów co będzie od jednego sprzedawcy i pójdzie w jednej paczce
Komode jedziemy kupić we wtorek po wizycie u lekarza, jednak 5 szuflad, bo wole mieć więcej miejsca. A łóżeczko i regał zamówię po 10 maja tak samo te 3 piżamki do szpitala. także do początku czerwca będę miała już większość rzeczy.
Tylko na ostatni moment zostawimy fotelik żeby kupić i ten laktator elektryzcxny
Ale mówię, na mnie kobitki nie patrzcie, ja mam taka fazę, ze po prostu już się na maksa wkręciłam i lubie mieć zaplanowane. Nie chce zostawiać tego na czerwiec/lipiec jak już będzie coraz cieplej i ciężej się ruszać i funkcjonować.
Ja jak brałam pod uwagę mały bagażnik, to starałam się wybrać wózek z małym stelażem stelażem po złożeniu i składaną gondolą.W kwestii wózków też nie mam jeszcze nic upatrzonego.
Jedno wiem, na pewno nie będę kupować nowego, bo to absolutny wyrzut kasy. Wolę zainwestować potem w fajną spacerówkę. Na używany 2w1 mam zaplanowany budżet 700 zł max, nie wybrzydzam z marką, kolorem, byle był w dobrym stanie. Ale wcześniej wybiorę się chyba do sklepu zobaczyć, jakie wózki dobrze się składają, względnie mało miejsca zajmują.
Dziewczyny te, które są z wózkami doświadczone, mam pytanie do Was [emoji1] czy złożony stelaż wózka przewoziłyście wsadzony między przednie a tylne siedzenia? Albo na bagażniku dachowym?
I ja tez nic jeszcze nie mamJa również, ani jednej rzeczy
Ja zaplacilam za wozek w bardzo dobrym stanie 240 zl jest tam spacerowka,gondola,i nosidlo my stelaz przewozimy w bagazniku mamy meriveW kwestii wózków też nie mam jeszcze nic upatrzonego.
Jedno wiem, na pewno nie będę kupować nowego, bo to absolutny wyrzut kasy. Wolę zainwestować potem w fajną spacerówkę. Na używany 2w1 mam zaplanowany budżet 700 zł max, nie wybrzydzam z marką, kolorem, byle był w dobrym stanie. Ale wcześniej wybiorę się chyba do sklepu zobaczyć, jakie wózki dobrze się składają, względnie mało miejsca zajmują.
Dziewczyny te, które są z wózkami doświadczone, mam pytanie do Was [emoji1] czy złożony stelaż wózka przewoziłyście wsadzony między przednie a tylne siedzenia? Albo na bagażniku dachowym?