reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pewne rzeczy, jak na przykłąd L4 zanosić osobiście, bo mamy pewność, że papiery są tam gdzie powinny być i nie zaginęły w akcji.

reklama
A wiesz, że nie wiem... Sama nad tym się zastanawiam, bo cenowo i wizualnie podobają mi siębutelki canpol easy start, ale jak karmiłam jasia (a miałam z nim cały przegląd butelek) to smoczki się zasysały :/ z kolei butelki avent do najtańszych nie należą, a ja teraz wszystko razy dwa... Najlepiej to trafić na sklep typu kerfur, tam mają sporą ofertę butelek i co ja zamierzam? Poprzymierzać zakrętki :p

A tych jeszcze nie widziałam, tez sprawdzę z ciekawości [emoji4]

Ja mam na Allegro w obserwowanych Link do: AVENT BUTELKA ANTYKOLKOWA NATURAL 260ml + SMOCZEK!
Bo w sklepach to te butelki są za około 40 zł to już przesada. Ten sprzedawca ma tez dużo innych artykułów i można płacąc za 1 paczkę zamówić i wziąć pare produktów, wiec zawsze jakaś oszczędność :)

No w sumie to nie jest zły pomysł :D

Za zaległe l4 już dostałam pieniądze. Aktualne mam od 29 marca i księgowa twierdziła że jedno z3 wystarczy na wszystkie zwolnienia. Jak się okazuje nie miała racji bo zwolnienia elektroniczne rządzą się innymi sprawami. Z3 doslala już ale ZUS twierdzi że go nie ma i jeszcze nie założyli kolejnej sprawy o rozpatrzenie wypłaty zasiłku .Mam potwierdzenie odbioru przez nich tego z3 więc nie wiem jaki mają problem...
Ja tez mam elektronicznie l4,tyle ze u mnie jest zaklad powyzej 20 ludzi i to zaklad mi przysyla pieniadze,nie zus.. takze ja sie nie musze martwic i uzerac z zusem ;)

Co do wyprawki.. troche mi brakuje ale juz powoli zaczynam kupowac ;) z wiekszych zakupow mam juz wozek i lozeczko,teraz tylko akcesoria ;) ale mysle ze materacyk itd kupie na allegro u jefnego sprzedawcy ;) butle tez chce szklana,nie lubie plastiku ;)

Ja tez mam elektronicznie l4,tyle ze u mnie jest zaklad powyzej 20 ludzi i to zaklad mi przysyla pieniadze,nie zus.. takze ja sie nie musze martwic i uzerac z zusem ;)

Co do wyprawki.. troche mi brakuje ale juz powoli zaczynam kupowac ;) z wiekszych zakupow mam juz wozek i lozeczko,teraz tylko akcesoria ;) ale mysle ze materacyk itd kupie na allegro u jefnego sprzedawcy ;) butle tez chce szklana,nie lubie plastiku ;)
To jak mój ma kilka tysięcy ludzi to będzie mi zakład wypłacał?

A tych jeszcze nie widziałam, tez sprawdzę z ciekawości
emoji4.png
Pełen przegląd :D
Link do: Butelka canpol easystart - Butelki do karmienia - Allegro.pl

No to rewelka :) bynajmniej zawsze będą na czas, a powiedzcie mi: bierzecie macierzyńskie cały rok po 80%czy pół 100% a kolejne pół 60% bo ja dalej nie wiem która opcje wybrać, do kiedy mamy czas na podjęcie decyzji o tym 80% ? Pracodawcy trzeba zgłosić urodzenie się dziecka?

Ja w piątek dostałam pierwszy raz wypłaty z zus ale nie wiem jak to interpretować nie umiem się doliczyć. To przy każdym l4 trzeba wystawiać kolejne z-3 moja kadrowa mówiła że tylko raz trzeba przy pierwszym l4 jak już przechodzi się pod zus

reklama
Do góry