reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

IMG_4277.JPG

IMG_4276.JPG

Kolor ten i wzór w króliczki :)

Załączniki

• IMG_4277.JPG
    IMG_4277.JPG
    632 KB · Wyświetleń: 380
  • IMG_4276.JPG
    IMG_4276.JPG
    168,5 KB · Wyświetleń: 363
reklama
ja laktator też zamierzam używany kupić, bo nie wiadomo czy mi się przyda ;) jak na razie mam ciuszki od siostry, kilka ubranek kupiłam w pepco :D mam pościel do łóżeczka, kocyk do wózka :D muszę się wybrać właśnie z mężem pooglądać wózki :D na pewno będę szukać takiego lekkiego, bo jednak na 2 piętro będę go musiała nosić jak mąż będzie w pracy :p

Jeśli mowa o przygotowaniach to ja jestem raczej z tych, które siedzą i wcześniej planują i lubią mieć wszystko szybciej zrobione dlatego u nas już wyprawka tez jest w dużej części zrobiona.

Mamy już pełno ciuszków, ja nakupowalam w pepco, czasami w Carrefourze coś dorzuciłam, w ciucholandzie to taka wielka reklamówkę ciuchów, dostałam jeszcze w prezencie pare ciuszków, jeszcze mama mojego Bartka dostała od znajomej wieeeelka reklamowe z pięknymi ciuszkami na różne rozmiarki, wiec ja już nic dokupować nie muszę, bo to by była przesada, a wole już na inne artykuły przeznaczać pieniążki.

Wózek również już mamy. Rożek do noszenia dzidzi i kokon do łóżeczka również posiadam. Kupiłam ostatnio teoche artykułów do pielęgnacji dzidzi, jakieś tam wkładki laktacyjne dla mnie, pieluchy tetrowe mam 3 szt takie kolorowe wyjściowe, a 10 szt białych zamówię z Allegro. Ostatnio tez kupiłam w Carrefourze 3 szt flanelowych, bo były za 12.99, wiec tez już mam z głowy. Smoczki mam, wanienkę patrzyłam w Carrefourze to maja za 25 zł :) wiec kupię w przyszłym miesiącu. Ogólnie teraz jak jestem gdziekolwiek na zakupach to wchodzę na końcu na dział z artykułami dla dzieciątek i patrzę czy może coś jest w fajnej cenei żeby przy okazji kupić, zawsze to jedna lista z wyprawki już mniej.
Po weekendzie zamówi butelkę tą co pisalyscie z philips avent, te pieluchy tetrowe i jesszczd pare produktów co będzie od jednego sprzedawcy i pójdzie w jednej paczce :)

Komode jedziemy kupić we wtorek po wizycie u lekarza, jednak 5 szuflad, bo wole mieć więcej miejsca. A łóżeczko i regał zamówię po 10 maja :) tak samo te 3 piżamki do szpitala. także do początku czerwca będę miała już większość rzeczy.

Tylko na ostatni moment zostawimy fotelik żeby kupić i ten laktator elektryzcxny :)

Ale mówię, na mnie kobitki nie patrzcie, ja mam taka fazę, ze po prostu już się na maksa wkręciłam i lubie mieć zaplanowane. Nie chce zostawiać tego na czerwiec/lipiec jak już będzie coraz cieplej i ciężej się ruszać i funkcjonować.

A mam takie do Was pytanie jeśli chodzi o tą butelkę do karmienia. Wiadomo większość czasu będę chciała karmić piersią, ale zdążą się tez takie momentu, ze pokarmu będzie za dużo, odciągnięty będzie laktatorem i pochowany do woreczków do przechowywania i można wtedy butla nakarmić czy chociażby zostawić na pare godzin dzidzie teściowej.
Ale moje pytanie brzmi czy ta pojemność ma jakieś znaczenie tzn jest taka 125 ml i taka 260 ml? Która wy kupujecie? Ta mniejsza wydaje się pojemniejszą, ale nie wiem czy praktyczniejsza nie będzie ta większa?

Bo nie mam pojęcia, a po weekendzie chciałam zamówić.

I czy do tej butelki dokopujecie tez dodatkowe smoczki takie silikonowe?

IMG_0565.jpg

Załączniki

• IMG_0565.jpg
    IMG_0565.jpg
    113,9 KB · Wyświetleń: 402
Z doświadczenia Ci powiem, że lepiej kupić dużą, ale jeśli kupujesz plastikową, to najmniejszą bym brała 150ml, a jeśli nastawiasz się na szkło to i ponad 200ml, bo taka flacha to na kilka miesięcy styknie, plastik trzeba jednak często wymieniać. Wszystko jednak zależy od tego jak będzie Ci szło z karmieniem, ile mleka będziesz miała i takie tam.
No i smoczki w zapasie też bym brała, ba! Będę brała, bo w sklepach jest dużo wyższa cena, a ja na allegro butle kupię.
A i na allegro są zapasowe nakrętki do tych butelek, także przy szklanej jest to dobra opcja, bo wymieniasz tylko smoczek i nakrętkę :)

9593CF08-FB99-459E-87E3-27B1E1BE69F1.jpeg
Ja się zastanawiam nad otulaczem bambusowym jeszcze w smyku są na promocji za 30zl i chyba się skuszę bo jak będzie 35stopni to w szpitalu nie będę chyba trzymała bobasa w rożku grubym bo mi się dzidzia zagotuje za dnia.

I co do pieluch to tez zamierzam mieć 10 białych zwykłych i z 5 ładnych wózkowych ;)

Ja na razie mam tyle jeżeli chodzi o pielęgnacje butelki i smoczki, chusteczki chce kupić te na bazie wody, normalnie zamierzam podmywac pupę woda, jakoś nie przekonują mnie chusteczki, jak sobie powycieram nimi ręce to i tak czuje jak się kleją

Załączniki

• 9593CF08-FB99-459E-87E3-27B1E1BE69F1.jpeg
    9593CF08-FB99-459E-87E3-27B1E1BE69F1.jpeg
    710,3 KB · Wyświetleń: 382
Ostatnia edycja:
Z doświadczenia Ci powiem, że lepiej kupić dużą, ale jeśli kupujesz plastikową, to najmniejszą bym brała 150ml, a jeśli nastawiasz się na szkło to i ponad 200ml, bo taka flacha to na kilka miesięcy styknie, plastik trzeba jednak często wymieniać. Wszystko jednak zależy od tego jak będzie Ci szło z karmieniem, ile mleka będziesz miała i takie tam.
No i smoczki w zapasie też bym brała, ba! Będę brała, bo w sklepach jest dużo wyższa cena, a ja na allegro butle kupię.
A i na allegro są zapasowe nakrętki do tych butelek, także przy szklanej jest to dobra opcja, bo wymieniasz tylko smoczek i nakrętkę :)

Aha, no to będę teraz patrzyła na Allegro na tą butle o większej pojemności. Będzie już na później tak jak mówisz. To od razu zamówię tez z 2 szt tego smoczka i nakrętek. Żeby później się tym nie przejmować.
Ale jeśli zamówię ta konkretna butle szklana 260 ml z avent philips to do tego musza być tez konkretne, dostosowane smoczki i nakrętki z tej firmy prawda?

A nie, że jakieś inne można kupić i będą pasowały?

Oglądam na necie tylko[emoji16] ale kiedyś musimy z mężem pojechać i pooglądać na żywo[emoji39] A Ty?Uuu to lipnie...Ale to co? ZUS wypłaca ci nieregularnie?
Za zaległe l4 już dostałam pieniądze. Aktualne mam od 29 marca i księgowa twierdziła że jedno z3 wystarczy na wszystkie zwolnienia. Jak się okazuje nie miała racji bo zwolnienia elektroniczne rządzą się innymi sprawami. Z3 doslala już ale ZUS twierdzi że go nie ma i jeszcze nie założyli kolejnej sprawy o rozpatrzenie wypłaty zasiłku .Mam potwierdzenie odbioru przez nich tego z3 więc nie wiem jaki mają problem...

reklama
Ale jeśli zamówię ta konkretna butle szklana 260 ml z avent philips to do tego musza być tez konkretne, dostosowane smoczki i nakrętki z tej firmy prawda?

A nie, że jakieś inne można kupić i będą pasowały?
A wiesz, że nie wiem... Sama nad tym się zastanawiam, bo cenowo i wizualnie podobają mi siębutelki canpol easy start, ale jak karmiłam jasia (a miałam z nim cały przegląd butelek) to smoczki się zasysały :/ z kolei butelki avent do najtańszych nie należą, a ja teraz wszystko razy dwa... Najlepiej to trafić na sklep typu kerfur, tam mają sporą ofertę butelek i co ja zamierzam? Poprzymierzać zakrętki :p

Do góry