reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hej kobietki [emoji5]

Ja was ciagle podczytuje, ale jakoś zawsze brakuje kreatywności do odezwania się

U nas weekend samotny, zostałam sama z pieskiem, bo mój pojechał na studia zaocznie do Wrocławia. Ale dziś już o 20 wraca i ma na 23 do pracy, więc chociaż chwilkę się sobą nacieszymy [emoji4]

Dziś minęło 2 tyg od ostatniego brzuszkowego zdjęcia, więc wrzucam jak to u nas wyglada sytuacja, zaczynamy 24 tydzień wrzuciłam to z 22 tygodnia i to z dziś żeby było widać różnice [emoji5] czuje się świetnie, zero dolegliwości, nic mnie nie boli, nie mam żadnych infekcji, nie chorujemy, wiec mam nadzieje, że ta ciąża będzie dla mnie tak łaskawa do końca [emoji1374][emoji28][emoji56]

Zobacz załącznik 846911Zobacz załącznik 846912
Ale zgrabny brzuszek :)

No to rewelka :) bynajmniej zawsze będą na czas, a powiedzcie mi: bierzecie macierzyńskie cały rok po 80%czy pół 100% a kolejne pół 60% bo ja dalej nie wiem która opcje wybrać, do kiedy mamy czas na podjęcie decyzji o tym 80% ? Pracodawcy trzeba zgłosić urodzenie się dziecka?
Ja rok 80%

No to rewelka :) bynajmniej zawsze będą na czas, a powiedzcie mi: bierzecie macierzyńskie cały rok po 80%czy pół 100% a kolejne pół 60% bo ja dalej nie wiem która opcje wybrać, do kiedy mamy czas na podjęcie decyzji o tym 80% ? Pracodawcy trzeba zgłosić urodzenie się dziecka?
Ja tez rok 80% i tak trzeba zglosic urodzenie dziecka u oracodawcy w kadrach,z tego co mi mowila pozniej przyniesc akt urodzenia dziecka ake musisz sie dowiedziec ja tez jeszcze bede pytac, zostalo mi 3.5 miesiaca ;)

Za zaległe l4 już dostałam pieniądze. Aktualne mam od 29 marca i księgowa twierdziła że jedno z3 wystarczy na wszystkie zwolnienia. Jak się okazuje nie miała racji bo zwolnienia elektroniczne rządzą się innymi sprawami. Z3 doslala już ale ZUS twierdzi że go nie ma i jeszcze nie założyli kolejnej sprawy o rozpatrzenie wypłaty zasiłku .Mam potwierdzenie odbioru przez nich tego z3 więc nie wiem jaki mają problem...
No to teraz rozumiem. Wszystko z opóźnieniem działa [emoji852]
Ja tez mam elektronicznie l4,tyle ze u mnie jest zaklad powyzej 20 ludzi i to zaklad mi przysyla pieniadze,nie zus.. takze ja sie nie musze martwic i uzerac z zusem ;)

Co do wyprawki.. troche mi brakuje ale juz powoli zaczynam kupowac ;) z wiekszych zakupow mam juz wozek i lozeczko,teraz tylko akcesoria ;) ale mysle ze materacyk itd kupie na allegro u jefnego sprzedawcy ;) butle tez chce szklana,nie lubie plastiku ;)
U mnie to samo[emoji5] zakład pracy jest większy, więc też oni się będą z ZUSEM użerać[emoji5]

IMG_4309.JPG

Jak u Was z wagą ?
Ja jem bardzo mało , pije tylko wodę i kawę jedna dziennie bez cukru . Jak zjem słodkie to święto . Zero białego pieczywa. Fast food może jeden na tydzień i to nie zawsze . Ćwiczę codziennie po troszku , 24 tydzień i jakieś 7/8 kg . Gdzie nie widzę tego po sobie , oczywiście prócz brzucha . Mam 180 cm wzrostu może dlatego. Martwię się ze pojadę na porodówkę i będzie 20 jak nie więcej kg . Ale przecież trzeba jeść . Jak jest u Was ?

Załączniki

• IMG_4309.JPG
    IMG_4309.JPG
    413,5 KB · Wyświetleń: 401
Ja na pewno na 80% się zdecyduję. Ale co i do kiedy to jeszcze się nie orientuję[emoji5]

Zobacz załącznik 846946

Jak u Was z wagą ?
Ja jem bardzo mało , pije tylko wodę i kawę jedna dziennie bez cukru . Jak zjem słodkie to święto . Zero białego pieczywa. Fast food może jeden na tydzień i to nie zawsze . Ćwiczę codziennie po troszku , 24 tydzień i jakieś 7/8 kg . Gdzie nie widzę tego po sobie , oczywiście prócz brzucha . Mam 180 cm wzrostu może dlatego. Martwię się ze pojadę na porodówkę i będzie 20 jak nie więcej kg . Ale przecież trzeba jeść . Jak jest u Was ?
Jaki ladny brzusio ;) tez mam juz duzy ale pepka mi nie wysadzilo bo mamjakis dziwny wklesly od urodzenia ;) ja przytylam juz 15 kg :D nie jem duzo,raczej slodkiego tez nie bo nie mam ochoty ;) jem duzo owocow i warzyw ;) a mimo to juz tyle na plusie ;)

reklama
Zobacz załącznik 846946

Jak u Was z wagą ?
Średnio kompetentna jestem do wypowiadania się w tym temacie chyba. Ja jutro zaczynam 24tc i nie przytyłam nic... schudłam 6kg. Wszystko przez to, że jestem na przymusowej diecie [emoji5] Fakt, że mam 170 cm i teraz ważę tyle, ile dwa lata temu.. Myślę, że w końcu i tak zacznę tyć[emoji39] jem dużo..
Dużo owoców i warzyw pomiędzy posiłkami[emoji16]

Do góry