reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W kwestii wagi to o ile jej wzrost nie wynika z kiepskich nawyków żywieniowych albo często realizowanych niezdrowych zachcianek, a cukrzyca ciążowa została wykluczona to chyba nie ma czym się przejmować :)

Ja od zajścia w ciążę przytyłam narazie 1,5 kg ale jestem na ciaglej diecie z niskim IG, przy mojej wadze nie mogę przytyć więcej niż 6 kg. Przynajmniej to taka wersja, co ma lekarza zadowolić [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja sobie niczego nie odmawiam:D w sumie nigdy sobie nie odmawiałam ...muszę mieć winogrona i banany codziennie bo je uwielbiam :D pępek mam normalny, ale codziennie mi facet mówi ze mi wyjdzie Haha ja jestem 8kg na plusie

11437538_20180415_131644[1].jpg

ja od początku przytyłam jakieś 4 kg, jem raczej normalnie, choć staram sie uważać. Długi czas zresztą jadłam faktycznie mało bo gdy poczułam uczucie zapełnienia w żołądku to dostawałam okropnych wzdęć. Teraz już wróciło do normy. Aktualnie 24tc.

Ja też wybiorę 80%. Ostatnio już gdy miałam wybór zrobiłam tak samo, decyzje podjęłam w miejscu pracy na piśmie gdy zanosiłam akt urodzenia dziecka.

Załączniki

• 11437538_20180415_131644[1].jpg
    11437538_20180415_131644[1].jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 374
Zobacz załącznik 846946

Jak u Was z wagą ?
Ja jem bardzo mało , pije tylko wodę i kawę jedna dziennie bez cukru . Jak zjem słodkie to święto . Zero białego pieczywa. Fast food może jeden na tydzień i to nie zawsze . Ćwiczę codziennie po troszku , 24 tydzień i jakieś 7/8 kg . Gdzie nie widzę tego po sobie , oczywiście prócz brzucha . Mam 180 cm wzrostu może dlatego. Martwię się ze pojadę na porodówkę i będzie 20 jak nie więcej kg . Ale przecież trzeba jeść . Jak jest u Was ?
Ja mam 25tc i jakieś +5kg. Ale ja jem baaaardzo dużo słodyczy, lodów i niczego sobie nie odmawiam. Gdybym jadła mniej słodkiego, to pewnie byłoby mniej

Kupujecie kokon ?:)
Ja miałam kupować . Tak samo jak jakieś inne cuda. Ale z racji tego że zaszłam w ciążę będąc na etapie zmiany pracy i tylko mąż zarabia to uznałam że nie potrzeba mi wszystkich bajerów, wcześniej dzieciaki żyły bez tego :) tak samo zrezygnowałam z kilku innych rzeczy. Termometru za 200 zł. Uznałam że one nie są miarodajne i kupię zwykły. Nawet w szpitalach gdzie mają niby dobre termometry wychodzą jakieś bzdury :/ Albo z gąbki do wanienki. I to nawet nie chodzi o oszczędności ale w gąbce siedzą zarazki nic więcej. Moja mama kładła mnie na pieluszce tetrowej i ja też tak zrobię :)

@Anulaa88 Ja na razie też tylko oglądam na internecie. Urzekły mnie te z bebetto..ale sama nie wiem który model co i jak. Chcę fajny zgrabny wózek który pomieścimy w bagażniku razem z walizkami - dość często jeździmy do rodziców mojego prawie 400 km.

Też są na mojej liście[emoji5] Jeszcze espiro i baby design

Mi jako pierwsze podobały się Tako Eco Brano w sumie bardzo podobne do bebetto. Chyba w taki typ wózka będziemy celować. Znalazłam aukcję z bebetto vulcano opcja 3w1 gdzie nosidełko jest z firmy maxi cosi i dorzucają adaptery. Opcja tego wózka w wersji 2w1 wychodzi cenowo tak samo jakbyśmy sami dokupili to nosidełko maxi-cosi.

Mi jako pierwsze podobały się Tako Eco Brano w sumie bardzo podobne do bebetto. Chyba w taki typ wózka będziemy celować. Znalazłam aukcję z bebetto vulcano opcja 3w1 gdzie nosidełko jest z firmy maxi cosi i dorzucają adaptery. Opcja tego wózka w wersji 2w1 wychodzi cenowo tak samo jakbyśmy sami dokupili to nosidełko maxi-cosi.
Oo to super[emoji16]

reklama
Do góry