reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W kwestii wagi to o ile jej wzrost nie wynika z kiepskich nawyków żywieniowych albo często realizowanych niezdrowych zachcianek, a cukrzyca ciążowa została wykluczona to chyba nie ma czym się przejmować :)

Ja od zajścia w ciążę przytyłam narazie 1,5 kg ale jestem na ciaglej diecie z niskim IG, przy mojej wadze nie mogę przytyć więcej niż 6 kg. Przynajmniej to taka wersja, co ma lekarza zadowolić [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja sobie niczego nie odmawiam:D w sumie nigdy sobie nie odmawiałam ...muszę mieć winogrona i banany codziennie bo je uwielbiam :D pępek mam normalny, ale codziennie mi facet mówi ze mi wyjdzie Haha ja jestem 8kg na plusie

11437538_20180415_131644[1].jpg

ja od początku przytyłam jakieś 4 kg, jem raczej normalnie, choć staram sie uważać. Długi czas zresztą jadłam faktycznie mało bo gdy poczułam uczucie zapełnienia w żołądku to dostawałam okropnych wzdęć. Teraz już wróciło do normy. Aktualnie 24tc.

Ja też wybiorę 80%. Ostatnio już gdy miałam wybór zrobiłam tak samo, decyzje podjęłam w miejscu pracy na piśmie gdy zanosiłam akt urodzenia dziecka.

Załączniki

• 11437538_20180415_131644[1].jpg
    11437538_20180415_131644[1].jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 379
Zobacz załącznik 846946

Jak u Was z wagą ?
Ja jem bardzo mało , pije tylko wodę i kawę jedna dziennie bez cukru . Jak zjem słodkie to święto . Zero białego pieczywa. Fast food może jeden na tydzień i to nie zawsze . Ćwiczę codziennie po troszku , 24 tydzień i jakieś 7/8 kg . Gdzie nie widzę tego po sobie , oczywiście prócz brzucha . Mam 180 cm wzrostu może dlatego. Martwię się ze pojadę na porodówkę i będzie 20 jak nie więcej kg . Ale przecież trzeba jeść . Jak jest u Was ?
Ja mam 25tc i jakieś +5kg. Ale ja jem baaaardzo dużo słodyczy, lodów i niczego sobie nie odmawiam. Gdybym jadła mniej słodkiego, to pewnie byłoby mniej

Kupujecie kokon ?:)
Ja miałam kupować . Tak samo jak jakieś inne cuda. Ale z racji tego że zaszłam w ciążę będąc na etapie zmiany pracy i tylko mąż zarabia to uznałam że nie potrzeba mi wszystkich bajerów, wcześniej dzieciaki żyły bez tego :) tak samo zrezygnowałam z kilku innych rzeczy. Termometru za 200 zł. Uznałam że one nie są miarodajne i kupię zwykły. Nawet w szpitalach gdzie mają niby dobre termometry wychodzą jakieś bzdury :/ Albo z gąbki do wanienki. I to nawet nie chodzi o oszczędności ale w gąbce siedzą zarazki nic więcej. Moja mama kładła mnie na pieluszce tetrowej i ja też tak zrobię :)

@Anulaa88 Ja na razie też tylko oglądam na internecie. Urzekły mnie te z bebetto..ale sama nie wiem który model co i jak. Chcę fajny zgrabny wózek który pomieścimy w bagażniku razem z walizkami - dość często jeździmy do rodziców mojego prawie 400 km.

Też są na mojej liście[emoji5] Jeszcze espiro i baby design

Mi jako pierwsze podobały się Tako Eco Brano w sumie bardzo podobne do bebetto. Chyba w taki typ wózka będziemy celować. Znalazłam aukcję z bebetto vulcano opcja 3w1 gdzie nosidełko jest z firmy maxi cosi i dorzucają adaptery. Opcja tego wózka w wersji 2w1 wychodzi cenowo tak samo jakbyśmy sami dokupili to nosidełko maxi-cosi.

Mi jako pierwsze podobały się Tako Eco Brano w sumie bardzo podobne do bebetto. Chyba w taki typ wózka będziemy celować. Znalazłam aukcję z bebetto vulcano opcja 3w1 gdzie nosidełko jest z firmy maxi cosi i dorzucają adaptery. Opcja tego wózka w wersji 2w1 wychodzi cenowo tak samo jakbyśmy sami dokupili to nosidełko maxi-cosi.
Oo to super[emoji16]

reklama
Do góry