reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie, że masz taki fajny kontakt z mamą. Gratuluję zakupu laktatora jaki kupiłaś?
Och Dziewczynki - taki mamusiowy temat zaczęliście :) moja Teściowa mówi do mnie Słoneczko i już na naszym weselu powiedziała do mnie córeczko! Ma dwóch synów i jak sama powiedziała zawsze marzył o córce i teraz już ma [emoji5] wspaniałe było usłyszeć takie słowa [emoji4] No o ogólnie to spoko Babeczka z niej, ma swoje fazy ale tez mogę jej powiedzieć jak coś jest na rzeczy ;) moja Mama z kolei to taka jest Laska, że nawet sobie nie wyobrażacie :) mogę z nią żartować, gadać, się wygłupiać! Ale widzę, że jest już zmęczona życiowo i coraz próbuje ja czymś zaskoczyć, aby poprawić jej humor [emoji5]
Moja Przyjaciółka z kolei dziś urodziła [emoji64] i może nie mamy ze sobą jakiegoś bardzo regularnego kontaktu, ale zawsze możemy ze sobą pogadać o wszystkim i wiemy, ze będziemy zrozumiane!! Noo super sprawa :D
A ja dziś byłam z Mężem na zakupach, bo były targi w jednym ze sklepów dla dzieci i kupiłam sobie laktator [emoji5] mam nadzieje, ze będę z niego zadowolona [emoji6] mój pierwszy tak poważny zakup w ciąży [emoji16]
Ale mnie sąsiadka zaskoczyła. Znam ją od pól roku bo tyle tu mieszkają, mój młodszy syn koleguje się z jej synkiem. Przyszła o powiedziała, że zabiera moje dzieci na spacer żebym sobie odpoczęła i poszli, mąż jeszcze w pracy a ja kombinuję co tu robić chyba wezmę się za porządek w szafce z butami, przyniosę z piwnicy letnie buty.

reklama
Zazdro :) ja mam właśnie troszkę taki skryty żal do moich dwóch przyjaciółek... bo uważam, że nie są dla mnie takie jak powinna być przyjaciółka dla przyjaciółki w ciąży
U mnie myslalam ze rodzenstwo bedzie mialo inne podejscie, bo w tej najblizszej rodzinie nie ma jeszcze dzieci ale sie przeliczylam... mysle, ze po urodzeniu wszystkim zmieni sie podejscie. Sama mam czasem momenty ze nie wierze, ze to mnie dotyczy ;)

A ja poukladalam sobie ciuchy w szafce swojej :D normalnie chate mam tak wypucowana ze szok hyhy jeszcze 3.5 miesiaca a ja nie mam co robic :D nawet przygotowalam miejsce gdzie bedzie lozeczko :D

@.rudzielec no moja tesciowa zapytala meza czy jest pewien ze to jego dziecko,dowiedzialam sie o tym kilka lat po urodzeniu corki ;) takze jesli ona zniknie nie bedzie mi zal ;)

@Ewka34 to współczuje w takim razie!! Taka baba umie uprzykrzyć życie, wiec nie dziwie się Twojej niechęci do jej osoby [emoji37]

My w końcu posegregowaliśmy ubranka, całe pudło 50l różowych ubranek odłożyliśmy. A reszta to 6 worków na śmieci wypełnionych ubrankami od 56 do 86-92 [emoji5] Najwiecej mamy na 68, wiec już wiem mniej więcej co jeszcze potrzebujemy, a czego absolutnie już nie chce [emoji12]

Laktator Canpol babies. Moja siostra go miała wcześniej, tylko kilka lat temu i sobie chwaliła, wiec wzięłam z niej przykład i wzięłam go :) a ze była promocja to wzięłam tez wkładki laktacyjne, pojemniczek i w gratisie dostaliśmy poduszeczkę motylka taka malutka, do podtrzymywania główki :) w sumie zapłaciłam 220zl, wiec chyba spoko ;)

Fajnie, że masz taki fajny kontakt z mamą. Gratuluję zakupu laktatora jaki kupiłaś?

Ale mnie sąsiadka zaskoczyła. Znam ją od pól roku bo tyle tu mieszkają, mój młodszy syn koleguje się z jej synkiem. Przyszła o powiedziała, że zabiera moje dzieci na spacer żebym sobie odpoczęła i poszli, mąż jeszcze w pracy a ja kombinuję co tu robić chyba wezmę się za porządek w szafce z butami, przyniosę z piwnicy letnie buty.
Super sąsiadka[emoji16] zawsze dobrze mieć taką osobę obok[emoji39]

Jestem po targach, zamówiłam komplet do łóżeczka wyszło ponad 200zl ale piękny ^^ kołderka
Laktator Canpol babies. Moja siostra go miała wcześniej, tylko kilka lat temu i sobie chwaliła, wiec wzięłam z niej przykład i wzięłam go :) a ze była promocja to wzięłam tez wkładki laktacyjne, pojemniczek i w gratisie dostaliśmy poduszeczkę motylka taka malutka, do podtrzymywania główki :) w sumie zapłaciłam 220zl, wiec chyba spoko ;)
My tez na targach taka kwotę wydaliśmy, ale poszło na cały zestaw do łóżeczka, za dwa tygodnie powinno być do odbioru, bo jest szyte na zamówienie, miałam nie zaopatrywać się w kołderkę, ale była cieniutka jak kocyk, a poduszka jak nie poduszka grubość tak jak złożony kocyk na pół i malutka 25na 25bez żadnego wypełnienia, bedzie na zimę do gondoli bo wielkościowo jest idealna również do wózka, jak uszyją to się pochwale, do tego zamówiliśmy ochraniacze i prześcieradełko wszystko w ten sam wzór. Prześcieradło jest deczko inne ale idealnie się komponuje- są to te piórka
B84FE903-144B-497B-9D5E-B5C83BBAE03E.jpeg
826812A6-A7FE-498D-AA78-0D6E41312BA0.jpeg

Załączniki

• B84FE903-144B-497B-9D5E-B5C83BBAE03E.jpeg
    B84FE903-144B-497B-9D5E-B5C83BBAE03E.jpeg
    70,3 KB · Wyświetleń: 528
  • 826812A6-A7FE-498D-AA78-0D6E41312BA0.jpeg
    826812A6-A7FE-498D-AA78-0D6E41312BA0.jpeg
    109,9 KB · Wyświetleń: 536
Ostatnia edycja:
Powiem Wam że ja też nie mam co narzekać na teściową:) zawsze z nią mogę porozmawiać,nie wtrąca się do mnie i do mojego męża:) z mamą tez mam super kontakt :) a co do laktatora to tez myślałam o tym Canpol babies elektronicznym :)

A ja dziewczyny tak się przeziębiłam od klimy że w nocy ledwo spalam. Nos mi się zatykał co chwilę oddycham przez nos i się budziłam z suchymi ustami i kaszlem. Mam nadzieję że się nie pochoruje bardziej bo to jak kaszlalam na początku ciąży było bardzo męczące.

Ja mam laktator z aventu i ręczny i elektryczny. Kupiłam przy pierwszej ciąży na allegro dziewczyna sprzedawała raz użyty po sporo niższej cenie niż nowy:)

reklama
Powiem Wam że ja też nie mam co narzekać na teściową:) zawsze z nią mogę porozmawiać,nie wtrąca się do mnie i do mojego męża:) z mamą tez mam super kontakt :) a co do laktatora to tez myślałam o tym Canpol babies elektronicznym :)
Ja sobie kupię ręczny, troche mi szkoda wydawać tyle kasy na to, a może być tak ze nie będzie mi aż tak konieczny, moja mama nie miała w ogóle i nie miała problemów z piersiami, myśle ze powinnam sobie poradzić z ręcznym :D i tez kupię uwywazy w dobrym stanie, do tego kupię używany podgrzewacz i termometr elektryczny, jedyne co chciałam faktycznie zainwestować to w ten komplecik do łóżeczka żeby Alusia miała jak mała księżniczka :)

Do góry