reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja raz autokarem jechałam do Zakopanego takim zadupiem, ze sobie nawet nie wyobrażacie, pola, pola i jeszcze raz pola, sarenki, zajączki, ptaki łowcze co chwile, No rewelka, dodam ze kocham takimi zadupiami jeździć, chciałam później tak objechać zakopianke z moim facetem ale nie pamietam gdzie wjechaliśmy, chyba gdzieś na wysokości Rabki.
Aa co do faceta:D wczoraj umył pierwszy raz okna:D nie mogłam patrzeć jak to robi Haha, ale najlepiej mu poszło pucowanie końcowe płynem do okien, co jak co ale facet ma jednak silna łapę do przyciskania szmatki

reklama
Matko! Nie strasz mnie! Nawet nie przyszło mi to do głowy! Ale powiem lekarzowi. Za tydzień mam wizytę :) mam nadzieje, ze to nie to.
Bogowie brońcie, nie chciałam straszyć. Wiecie, jak was swędzą dłonie "na pieniądze" albo "na gościa" to nic, ja bardziej miałam na myśli takie swędzenie jakby nie wiem, komar ugryzł i non stop swędzi :)

Bogowie brońcie, nie chciałam straszyć. Wiecie, jak was swędzą dłonie "na pieniądze" albo "na gościa" to nic, ja bardziej miałam na myśli takie swędzenie jakby nie wiem, komar ugryzł i non stop swędzi :)

To dłonie mogą swędzieć na pieniądze i na gości? Tego u nas nie słyszałam [emoji12]a mnie swędzi właśnie tak jak po komarze między palcami i najwcześniej na wieczór...

Kobietki mam pytanie. Czy tylko mnie boli i ciągnie w dół brzuszek jak wstaje z kanapy czy krzesła jak się zasiedzę trochę? Ostatnio to podnoszę się z kanapy i idę zgięta w pół. Zanim się rozprostuje to trochę mija. I nie że krzyż boli bo to też ale w innych sytuacjach. Ale właśnie brzuszek.
Ja też tak mam a najgorzej po nocy.

To dłonie mogą swędzieć na pieniądze i na gości? Tego u nas nie słyszałam
emoji12.png
a mnie swędzi właśnie tak jak po komarze między palcami i najwcześniej na wieczór...

Możesz o tym powiedzieć lekarzowi, nie zaszkodzi, lepiej potem być spokojnym.

Tak się u mnie mówi, lewa ręka (dłoń) swędzi na pieniądze, a prawa na gościa :) Nie wiem z której części Polski to jest, bo pewnie moja mama to od rodziców łyknęła i tak mówi. Babcia z Poznania, a dziadek z Kielc :D

Ja też mam że skóra kłopot. Nie wiem czy to kwestia ciąży. Od zimy skóra przy kostkach palców prawej ręki jest strasznie sucha. Były momenty że aż mi pękła i krwawila. Zwalalam to na kominek do którego dorzucalam drewna bo zdecydowanie to gorąco potegowalo to uczucie bólu i suchości. Niestety mamy połowę kwietnia A dalej moja ręka nie doszła do siebie.

U mnie też się mówi że lewa ręka swędzi na liczenie pieniędzy :) prawa zaś zapowiada że będziemy się z kimś witac :)

Współczuję Wam takich relacji z teściową. Moja to anioł a nie teściowa :) i wiem, że będziemy mieli w niej pomoc przy synku, że chętnie się nim zaopiekuje, nawet na noc :)
Moja mama taka jest ;) wsparcie mam u niej i nie potrzebna mi tesciowa ;) zreszta moj maz traktuje moja mame jak swoja, a moja mama jego jak syna ;) to przykre ze syn nie traktuje swojej matki jak matke..

Współczuję Wam takich relacji z teściową. Moja to anioł a nie teściowa :) i wiem, że będziemy mieli w niej pomoc przy synku, że chętnie się nim zaopiekuje, nawet na noc :)
Ja do swojej nic nie mam... Chociaż w kwestii ciąży to mnie denerwuje[emoji5] Cały czas mam wrażenie, że nie potrafi odciąć pępowiny synkowi[emoji39] z moją mamą mam zajebisty kontakt [emoji16] i wiem, że mogę na nią liczyć w każdym momencie[emoji5]

reklama
Z tymi dłońmi to faktycznie lepiej mieć pod kontrolą . Ja nawet nie wiedziałam i u ginekologa zaczęłam się drapać po dłoniach. Ona jak to zobaczyła to od razu jakieś dodatkowe badania bo można mieć jakąś cholestaze. Objawia się swędzeniem dłoni i nie wiem czym jeszcze :) ja po prostu miałam suche dłonie i myślę że u was to samo :) ale lepiej zgłosić ginekologowi

Do góry