reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
W kwestii wesela i okolicznych klimatów to ja wyłamie się z nurtu i powiem, że ja liczyłam i wg mnie powinno liczyć się z tym, że minimum za jedzenie powinno się zwrócić. Nie ma co być tego pewnym, bo różnie jest. Ale my odkąd pamiętam jak gdzieś chodzimy, to nawet jak byliśmy studentami, to dawaliśmy tyle, żeby choć jedzenie pokryło. Nie uważam, żeby młodzi mieli robić imprezę za swoje czy swoich rodziców pieniądze i zostać z myślą, że x tys poszło na 1-2noce. a już w ogóle nie wspominam o tym, że niektórzy biorą kredyt na ślub...

Nie wiem, czy ja jestem taką wstrętną realistką i materialistką, czy po prostu w tematach wesel nie zakrada się hipokryzja, bo nie wypada tak mówić [emoji16]

Ja też długo biłam się z myślami że albo ślub albo wkład własny na mieszkanie.... wyszło jak wyszło, miało być bardzo skromne dla najbliższej rodziny czyli rodzeństwo, dziadkowie, rodzice i rodzeństwo rodziców i długo taka decyzja się utrzymywała dopóki któryś z rodziców nie wpadł na pomysł "a no zaproście jeszcze tego i tego tamtego bo tak głupio ich nie zaprosić albo się obrazi" i tak zrobiło się 60 osób. My jako młodzi ze swoich znajomych mamy tylko naszych bardzo dobrych znajomych czyli defakto 2 osoby a reszta to rodzina najbliższa i ciut dalsza.

Nie wróży to dobrze jak leki biore już 4 miesiące a dopiero teraz miałam usg i wyszedł mi przewlekły stan, pewnie znowu dawka pójdzie w górę :)
Ja po 14 latach brania leków, miałam stany zapalne dwa razy, raz guzki, wszystko zależy od hormonów, stanu zdrowia, stresu[emoji5] A że teraz w ciąży wszystko szaleje to może być różnie[emoji5] Zweryfikuje ci dawkę i będzie ok[emoji8]

Ja chyba mam że 3 body na 50 i są maleńkie a gdzie dopiero 44 :) 6 miesiac to bawet w 30 tygodniu sie nie urodzili.. to dopiero kruszynki:) to ile teraz mają?
W 27 tc poprzez cesarkę. Koleżanka leżała od 4 miesiąca w szpitalu i niestety nie udało się dłużej. Teraz mają 4 miesiące [emoji5] urodzili się to mieli po 1000g[emoji852] fakt, że 2 miesiące spędzili w inkubatorach, ale teraz to już wielkoludy[emoji5] po 4kg mają[emoji16]

Oj tak, ja dopiero w maju wybieram się na przegląd, bo teraz jestem i tak spłukana [emoji23]Ja mam narazie 2 sztuki spodenek i 2 sztuki bodów w najmniejszym rozmiarze. Tak na wszelki wypadek. Lekarz mnie ostatnio przeraził trochę mówiąc o bakteriach, które niestety mam. Stwierdziłam, że zacznę wyprawkę od najmniejszych :)

ja miałam 3 dziury, już 2 zęby zrobiłam, jeszcze jedna wizyta mnie czeka i spokój będzie z dentystą :D dziś mnie prawe biodro boli :( a jak Wasze samopoczucie??

reklama
To są kosmetyki dla bobasów ? Jeśli tak to może też bym się wybrała :)

Nie lubicie muzyki weselnej ? My z mężem uwielbiamy właśnie taki klimacik, teraz mamy wesele u takich ludzi co praktycznie kontaktu nie mamy z nimi . Pewnie nie pójdziemy bo i tak nie potanczymy ale sama wizja słuchania tej muzyki i patrzenia jak się ludzie bawią kusi.. :)
Nie przepadamy, zwykle na takich piosenkach schodzilismy z parkietu, wolimy jakieś oldschoolowe hity, poczynając od lat 70 :).

Do góry