reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Biodra mnie bolą już od dłuższego czasu[emoji852] ale chyba przywykłam[emoji5] A samopoczucie całkiem całkiem[emoji16]

Ja też całkiem całkiem, jedyne co to wszystko mnie boli jak chcę założyć lub ściągnąć spodnie stojąc na jednej nodze..nagle ból kręgosłupa i pachwin. No i powoli zaczynam mieć problem żeby np kucnąć lub zgiąć się i zawiązać buty :laugh2:

reklama
Dziewczyny. Jako, ze kiedys cos u Was napisałam, to mi sie Wasze nowe posty wyświetlają. Na ból bioder polecam poduszke rogal do spania. Odmienila jakosc snu w ciąży i ból bioder minął. :)

Dziewczyny. Jako, ze kiedys cos u Was napisałam, to mi sie Wasze nowe posty wyświetlają. Na ból bioder polecam poduszke rogal do spania. Odmienila jakosc snu w ciąży i ból bioder minął. :)
Hehe mam tą poduszkę od siostry, kiedyś raz ją wzięłam,ale nie czułam jakby mi była niezbędna[emoji16] chyba muszę zacząć z nią spać[emoji16]

Hehe mam tą poduszkę od siostry, kiedyś raz ją wzięłam,ale nie czułam jakby mi była niezbędna[emoji16] chyba muszę zacząć z nią spać[emoji16]
Ja używam od 11 tygodnia ciąży. Super sprawa. Co prawda nie wiem jakby było bez niej ale jak na razie nic mnie nie boli. Zasypiam jak dziecko jak się w nią wtule :)

To nie każda ma spakowana torbę ? Kurde dla mnie od początku ciąży to była podstawa.myslalam że każda tak ma :D I niestety się przydało . Jak zaczęłam krwawic w 13 tygodniu to nie wyobrażam sobie wtedy pakować torby . Wsiedliśmy w samochód i na sor. Torba cały czas leży w moim samochodzie w razie w
Ja ostatnio pakowałam w 37 tc. Teraz pewnie w lipcu wszystko uszykuję [emoji1]
Ja też gdzieś w lipcu zacznę dopiero kupować rzeczy do szpitala typu koszula nocna czy nawet kapcie xD kosmetyki dla mnie i dziecka itp. Póki co mam ślub na głowie, jeszcze 5 tygodni a ja oprócz wódki i zarezerwowanej sali nic nie mam :-D śmiejemy się z moim że on pójdzie w dresie a ja w piżamie :-D
Też muszę jakieś kapcie uszykować [emoji4]
dziewczyny ja po wizycie :) maluszek w sobotę na prenatalnych ważył 306 g, a dziś już 370 g :D rośnie jak na drożdżach :D szyjka, wody płodowe ok :) synek machał rączkami podczas usg :D na następna wizytę za miesiąc muszę zrobić krzywą cukrową i jeszcze kilka innych badań :)
Ładnie maluszek rośnie [emoji846][emoji28]
Mój mąż też był spanikowany jak zaczęłam rodzić. Niedziela rano, równy tydzień do terminu porodu. Obudziliśmy się koło 7 leżymy gadamy nagle pyk. Poczułam dziwne puknięcie w krzyżu. Łapię się między nogi. Mokro. Mówię do mojego wstań i podaj mi ręcznik. Ten na mnie patrzy. Widzę że nie wie nagle gdzie są ręczniki. Ja jeszcze poszłam pod prysznic, podgoliłam się tu i ówdzie, wychodzę z łazienki a mąż siedzi z ręcznikiem przy nosie bo mu z nerwów krew poszła. Aż się bałam jak on mnie do szpitala zawiezie. No nic. Pomimo że ruszyliśmy z zaciągniętym ręcznym to jakoś dojechaliśmy. Cyrk. Myślałam , że takie rzeczy to tylko w filmach. Ale najlepszy numer odwalił jak przyjechał po nas do szpitala. Ja usiadłam z tyłu za kierowcą on obok mnie zamontował fotelik z dzieckiem, zamknął drzwi i usiadł z przodu po stronie pasażera. Ja pytam : czekamy na szofera? Było tylko o kur... i przesiadł się za kierownicę. No ubaw miałam z niego niezły
Ciekawe jak będzie tym razem. Znajomi się śmieją że przy drugim i kolejnym dziecku to już lajcik i tzw zimny łokieć w drodze.
Aż mi łzy ze śmiechu poleciały dobre
Zobacz załącznik 846077

Ja wróciłam z Rossmana i 120 zł poszło, ale wszystko miałam już wcześniej upatrzone na aplikacji i wybierałam z tych najniższych półek cenowych i to co się najbardziej opłaca. Także już moja lista wyprawkowa co trzeba kupić sie zmniejsza. Za miesiąc zamówimy łóżeczko i mebelki i jak coś zostanie z mojej wypłaty to tez jakieś akcesoria do pielęgnacji dla dzidzi i dla mnie [emoji5]

Trzymam dziś kciuki za wizyty, które macie :)
Ja mam w poniedziałek na 7:45 i tez już się nie mogę doczekać [emoji4]
W kwestii wesela i okolicznych klimatów to ja wyłamie się z nurtu i powiem, że ja liczyłam i wg mnie powinno liczyć się z tym, że minimum za jedzenie powinno się zwrócić. Nie ma co być tego pewnym, bo różnie jest. Ale my odkąd pamiętam jak gdzieś chodzimy, to nawet jak byliśmy studentami, to dawaliśmy tyle, żeby choć jedzenie pokryło. Nie uważam, żeby młodzi mieli robić imprezę za swoje czy swoich rodziców pieniądze i zostać z myślą, że x tys poszło na 1-2noce. a już w ogóle nie wspominam o tym, że niektórzy biorą kredyt na ślub...

Nie wiem, czy ja jestem taką wstrętną realistką i materialistką, czy po prostu w tematach wesel nie zakrada się hipokryzja, bo nie wypada tak mówić [emoji16]
U mnie też się mówiło, że zazwyczaj para powinna dać tyle, by za jedzenie się zwróciło. Wiadomo, że nie zawsze tak jest i każdy daje, tyle ile może lub chce.

Miłość w czasach popkultury ciekawe, czy będziesz pierwsza z skompletowaniem wyprawki [emoji6] super jest kupowanie takich małych rzeczy [emoji16]

Ja dzisiaj byłam u endokrynologa tsh wzrosło do 2 więc muszę wziekszyc dawkę na 125 codziennie i kontrola za 6 tygodni.

Ja po nocach się budzę i spać nie mogę, dzidek ( który dalej jest bezimienny) kopie a poza tym kręgosłup okropnie boli i to nie tylko w nocy ale i w dzień. W pracy zupełnie nie mogę się ułożyć na krześle. Do tego dopiero 20 stopni a ja momentami mam dość.

Nie lubicie muzyki weselnej ? My z mężem uwielbiamy właśnie taki klimacik, teraz mamy wesele u takich ludzi co praktycznie kontaktu nie mamy z nimi . Pewnie nie pójdziemy bo i tak nie potanczymy ale sama wizja słuchania tej muzyki i patrzenia jak się ludzie bawią kusi.. :)
Muzyka weselna ma coś co porywa ludzi do tańca i o to w niej chodzi. Ja osobiście nie toleruję niczego innego co nie jest metalem, ale jak bym miała planować swoje wesele, to pewnie jakaś taka kapela by gała taneczne przyśpiewki :)

reklama
246D3EAF-891E-4B46-B9B5-9CABA0FE6A7C.jpeg
Zastanawiam się czy ten mój brzuch jest widoczny jako ciążowy ?

Załączniki

• 246D3EAF-891E-4B46-B9B5-9CABA0FE6A7C.jpeg
    246D3EAF-891E-4B46-B9B5-9CABA0FE6A7C.jpeg
    602,6 KB · Wyświetleń: 466
Do góry