reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja już mam całą wyprawkę odzieżową dla dzidziusia zrobiona, wózek spacerówka + 2 gondole kupiliśmy używkę za 350 zł w super stanie i co najważniejsze duże koła. Wiec teraz tylko patrzę na listę wyprawkową i przeglądam akcesoria dla dzidzi i siebie. Powoli będę już kupowała. Wczoraj małe zakupy w pepco :)

IMG_0627.jpg

A teraz przygotuje ciacho na naleśniki na obiadek i lecę do rossmana kupić takie akcesoria do pielęgnacji maluszka. Bo wczoraj miałam wizytę kontrolną u dentysty (niestety 3 małe dziurki do zrobienia) i okazało się, że za wizytę nie musiałam płacić, wiec mam ponad 100 zł żeby już conieco kupić z Rossmana. Zawsze to pare produktów do przodu i mniej zostanie na później do kupowania.

Załączniki

• IMG_0627.jpg
    IMG_0627.jpg
    207,8 KB · Wyświetleń: 499
Ja już mam całą wyprawkę odzieżową dla dzidziusia zrobiona, wózek spacerówka + 2 gondole kupiliśmy używkę za 350 zł w super stanie i co najważniejsze duże koła. Wiec teraz tylko patrzę na listę wyprawkową i przeglądam akcesoria dla dzidzi i siebie. Powoli będę już kupowała. Wczoraj małe zakupy w pepco :)

Zobacz załącznik 846015

A teraz przygotuje ciacho na naleśniki na obiadek i lecę do rossmana kupić takie akcesoria do pielęgnacji maluszka. Bo wczoraj miałam wizytę kontrolną u dentysty (niestety 3 małe dziurki do zrobienia) i okazało się, że za wizytę nie musiałam płacić, wiec mam ponad 100 zł żeby już conieco kupić z Rossmana. Zawsze to pare produktów do przodu i mniej zostanie na później do kupowania.
Bardzo ładne te rzeczy[emoji16][emoji16]

A byłam u dentysty 9 miesięcy temu i poszłam tak tylko kontrolnie, bo naczytałam się, że w ciąży może być problem z zębami i niestety taka nowina. Mam jeszcze te trzy wizyty na 18,20 i 26 czerwiec, więc się śmieje, że tak urodzinowo w prezencie [emoji28][emoji28] portfel to będzie płakał i ja tez.

A byłam u dentysty 9 miesięcy temu i poszłam tak tylko kontrolnie, bo naczytałam się, że w ciąży może być problem z zębami i niestety taka nowina. Mam jeszcze te trzy wizyty na 18,20 i 26 czerwiec, więc się śmieje, że tak urodzinowo w prezencie [emoji28][emoji28] portfel to będzie płakał i ja tez.
Niestety często tak jest[emoji852] zawsze się śmieję że zamiast metalurgiem mogłam zostać dentystą[emoji85][emoji23][emoji23]

U mnie w labie kole 20-25zł kosztują. Zapytaj się swojego doktora czy może Ci skierowanie na to badanko wystawić, bo w DE najlepiej to wszystko na receptę mieć i na skierowanie. Mogłabym mojej mamy się dopytać o badania ciężarnych (mieszka w DE i pracuje u doktorka swojego) i jak to z tymi płatnościami jest. Swoją drogą tam pobyt w szpitalu też jest płatny, ale to już chyba od Landu zależy i kasy chorych, nie wiem jak to z kobietą po porodzie i w połogu jest.
Tu krzywa cukrowa kosztuje 25 e więc w Polsce sobie zrobię jak to takie tanie. Płacić za szpital nie musiałam nigdy, może jak ktoś sobie sam opłaca ubezpieczenie najtańsze to niewiele wtedy jest pokrywane.

My mieliśmy wesele na 180osób i się właściwie zwróciło. Za wesele placili rodzice moi i meża także mogliśmy zaszaleć:biggrin2:

U nas chorobowo. dzieciaki mają od kilku dni kaszel ale nie jakiś groźny, dziś w nocy tak kaszlali, że szok ja cala noc przez to nie spałam. Poszliśmy do przychodni i dostali antybiotyk, sterydy do inhalacji, kilka syropów i 200zł nie moje...eh

Idę się szykować do ginekologa bo mam na 12.40

reklama
Tu krzywa cukrowa kosztuje 25 e więc w Polsce sobie zrobię jak to takie tanie. Płacić za szpital nie musiałam nigdy, może jak ktoś sobie sam opłaca ubezpieczenie najtańsze to niewiele wtedy jest pokrywane.

No mówię, wszystko zależy od Landu, moja mama w Badeni mieszka, jak miała operowanego raka szyjki, to mimo obowiązkowego ubezpieczenia, musiała płacić za pobyt w szpitalu 10€ za dobę. No i z tego co mi dzisiaj powiedziała, to ona ciążę swoją z moim bratem najmłodszym, prowadziła w PL a Michała rodziła już tam i tam mieszkają.

Do góry