reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jestem kosmetologiem i cała ciąże robię sobie paznokcie hybrydowe :)

A ja jestem swoją własną prywatną stylistyką paznokci szkoda mi było kasy płacić 60 zł co 2 tyg bo u mnie bardzo szybko widać odrost. Zakupiłam wszystko co trzeba i sama sobie robię hybrydy.

Czy Wasze maluchy też się uaktywniają wieczorem na łóżku kiedy chcecie iść spać? No mój to albo coś trenuje albo tańczy a jak głaszcze brzuszek to już w ogóle konwersuje ze mną morsem

A manicure japoński? Ponoć super sprawa. Jakbym się kiedyś na jakiekolwiek sztuczydła zdecydowała inne niż jedną warstwa lakieru kolorowego to chyba właśnie na niego.
Nie słyszałam o tym , jak wskoczę do łóżka to poczytam :)
A ja jestem swoją własną prywatną stylistyką paznokci szkoda mi było kasy płacić 60 zł co 2 tyg bo u mnie bardzo szybko widać odrost. Zakupiłam wszystko co trzeba i sama sobie robię hybrydy.

Czy Wasze maluchy też się uaktywniają wieczorem na łóżku kiedy chcecie iść spać? No mój to albo coś trenuje albo tańczy a jak głaszcze brzuszek to już w ogóle konwersuje ze mną morsem
Mój maluszek też tak ma. W dzień prawie w ogóle go nie czuje za to wieczorem i w nocy czuje . Ze mną nie chce rozmawiać morsem ale z moim mężem już tak :D jak tatuś jest w domu to wtedy dopiero są zabawy :D

Ja mam dość czesto zgagę i jem migdały :D hybrydy robiłam przed ciążą a teraz mam takie mocne i twarde paznokcie i szybko rosną ;) przez dzień czuję synka ale najbardziej wieczorem jak się kładę spać;)

Ja jak nie czułam ruchów maluszka tak teraz czuję ciągle :D Czy w dzień jak dłużej siedzę czy wieczorem. Chyba będzie tak jak lekarz na prenatalnych mówił czyli mały łobuz ;) Staram się być cały czas wyluzowana i nie stresować się, żeby dziecko było spokojne. Albo to też przez te słodycze, których sobie nie żałuję :D

Dobrze, że tak piszecie o tych pazurkach :) będę wiedzieć czego oczekiwać :)

U mnie pazurki niestety słabsze i kruchsze niż przed ciążą. Myślałam nad kupnem własnego zestawu do hybryd, ale stwierdziłam, że nie mam manualnych zdolności do tego (poza tymi zadowalającymi męża [emoji23][emoji23][emoji23]), tak więc ten... Lepiej oddać się komuś bardziej utalentowanemu :)

reklama
A manicure japoński? Ponoć super sprawa. Jakbym się kiedyś na jakiekolwiek sztuczydła zdecydowała inne niż jedną warstwa lakieru kolorowego to chyba właśnie na niego.
Manicure japoński polega na wtarciu w płytkę paznokcia pasty z krzemionką i witaminami. Powinno zrobić się serie 4-6 zabiegów co 2tyg. Efekt to błyszczące paznokcie, bo płytkę podczas zabiegu polerujemy.
Po żelu czy hybrydach też tego od razu nie robimy. Czekamy aż płytka dojdzie do siebie.

Do góry