reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja zaczęłam robić hybrydy właśnie w ciąży, bo wcześniej nie mogłam mieć w pracy paznokci [emoji12] i moja Pani ściąga mi hybrydę właśnie frezem :)
A co do malowani włosów to ja właśnie jutro się za to zabieram [emoji173]️

Czytałam kiedyś tak pobieżnie i z tego co zapamiętałam to niby dobra metoda .. czytałam że nawet w ciąży można go spokojnie robić . Nie interesowałam się jak to się robi z tego względu że i tak muszę się zdać na stylistkę :)
Liquid + proszek. I do pojemnika w proszkiem sryliard klientek palce wkłada [emoji23]
Do mnie to wogole nie przemawia, ale ja to ja [emoji23] i dla mnie to wogole higieniczne nie jest [emoji30]

Liquid + proszek. I do pojemnika w proszkiem sryliard klientek palce wkłada [emoji23]
Do mnie to wogole nie przemawia, ale ja to ja [emoji23] i dla mnie to wogole higieniczne nie jest [emoji30]
To dobrze o tobie świadczy że lubisz higieniczne metody :) nie wiem ja razie sobie chyba dam spokój z robieniem paznokci tym bardziej że teraz w ciąży się nie łamią , nie rozdwajaja .. są długie i twarde [emoji33] też tak macie ?

To dobrze o tobie świadczy że lubisz higieniczne metody :) nie wiem ja razie sobie chyba dam spokój z robieniem paznokci tym bardziej że teraz w ciąży się nie łamią , nie rozdwajaja .. są długie i twarde [emoji33] też tak macie ?
Tak, bardzo często hormony ciążowe powodują wzocnienie płytki :)
Dodatkowo zatrzymują wypadanie włosów (oczywiście te włosy które są zatrzymane w ciąży wypadną po ciąży :) dlatego jest taki efekt że kobietom wydaje się, że wyłysieja :) bo wypadają te 'zalegle' i te na bieżąco.).

Tak, bardzo często hormony ciążowe powodują wzocnienie płytki :)
Dodatkowo zatrzymują wypadanie włosów (oczywiście te włosy które są zatrzymane w ciąży wypadną po ciąży :) dlatego jest taki efekt że kobietom wydaje się, że wyłysieja :) bo wypadają te 'zalegle' i te na bieżąco.).
To mówisz że po ciąży wcale kobiety nie łysieją ? To tylko takie złudzenie bo wypadają włosy co powinny wypaść wcześniej ? Bo ja się tego obawiam , dość dużo nasłuchałam się o tym ile to włosów wypada

Można :) ceny zależą od salonu, miejscowości :) więc tak Ci nie powiem :) tzn ja ogólnie nie jestem zwolennikiem robienia samej sobie paznokci [emoji14] bo nie tylko można przepiłowac paznokcie ściągając stylizacje, ale też ja zakładając, nie mówiąc o innych uszkodzeniach plytki lub nie daj Boże macierzy paznokcia (często dochodzi do tego jak usuwa się skórki). No i kwestia higieny :) w domu na pewno nie używa się za każdym razem jednorazowych pikników, cazek i radelek czy nożyczek się nie sterylizuje. A niestety po każdym użyciu naskórek, krew itp itd zostaje na sprzętach czy pilnikach i dochodzi do zakażeń płytek i wałów okolopaznokciowych. Ja mam bzika na tym punkcie akurat [emoji23] na studiach miałam zajęcia w laboratorium z mikrobiologii i do tej pory mam przed oczami rosnące grzyby i bakterie na szalkach z pożywka [emoji23][emoji23]
Potem mam właśnie takie kwiatki do ratowania jak np na zdjęciu które wrzuciłam :) efekty robienia samemu pedicure hybrydowego i potem zdjęcia go [emoji14]

I to mi się podoba[emoji16] pełen profesjonalizm [emoji16]

Mając dodatkowo kolor + top robi się już grubsza warstwa niż sam żel cienka warstwą po prostu żeby płytkę utwardzić :)
Podejrzewam że o to chodziło lekarzowi tylko on akurst w tej dziedzinie to nie do końca wiem jak co nazwać ;P

Tak mniej więcej o to chodziło[emoji16]

reklama
Do góry