Raz niedotlenienie,a dwa że żel to już twardsza grubsza warstwa i może zaburzać odczyt pulsometru.Co do paznokci ....
Pamiętajcie drogie panie że do porodu wskazane są paznokcie bez lakieru tak by było widać czy ewentualnie nie dochodzi do niedotlenienia. Często wskazuje na to zasinienie pod paznokciami.
reklama
karkula309
Fanka BB :)
Oj no pewnie masz rację, ale ja umiem ściągnąć tylko acetonem ;D a można ewentualnie skorzystać z opcji tylko ściągania hybryd w salonie ? Bez robienia tam hybryd no i jeśli tak, to ile to może kosztować wiesz może ?Aceton to syf. Wykwalifikowana stylistka zdejmie frezem bądź pilnikiem bez obawy przepiłowania paznokcia.
Hybryd nie ma się co bać
Jedynie w ciąży odstawiamy primer kwasowy. Bezkwasowy można używać bez obaw.
No to dobrze mi się wydawało , dlatego zdziwiłam się jak pani doktor dzisiaj mnie upomniała że 22+5 to 22 tydzień ..24 to znaczy 23 + 3 np. czyli jestem w 24 tygodniu i on trwa ogólnie ale według tych ginekologicznych przekazów to dokładnie 23+ ileś dni.
Czytałam , jak się je surowe to właśnie trzeba jeść mniej dzięki za czujnośćTylko poczytaj sobie bo ziarna surowe nie zalane wrzątkiem mają coś szkodliwego i tak jak dorosły człowiek sobie z tym poradzi tak maluch już może nie. 3 łyżeczki dziennie to podobno dawka bezpieczna dla ciężarnej. Ponad to ma wiele dobrych witamin, omega itp. dobra wersja jak ktoś nie jest za tranem co dla mnie jest wlasnie wymysłem farmaceutycznym.
Anulaa88
Co do paznokci ....
Pamiętajcie drogie panie że do porodu wskazane są paznokcie bez lakieru tak by było widać czy ewentualnie nie dochodzi do niedotlenienia. Często wskazuje na to zasinienie pod paznokciami.
A wiecie co powiedział mój lekarz?[emoji23] pytałam go na samym początku o te wszystkie kwestie[emoji16] Powiedział, że pacjentki robią przezroczyste paznokcie żelowe i pulsometr bez problemu to odczytuje. Odczyt pulsometru zaburza/może zaburzać jedynie kolor. I to faktycznie może być prawda. Chodzi tu o przenikanie itd[emoji16] jest mnóstwo kobiet które nie zdążą ściągnąć paznokci, bo np rodzą przedwcześnie[emoji16]Raz niedotlenienie,a dwa że żel to już twardsza grubsza warstwa i może zaburzać odczyt pulsometru.
Ja np.mam zamiar ściągnąć na poród, ale tu tylko chodzi o wygodę[emoji16] uwielbiam długie paznokcie[emoji16] Potem wracam do mojej kumpeli na paznokcie[emoji16] Za długo je noszę i bez tego czuje się jakoś dziwnie[emoji16]
Maljan
Jaki już fajny duży klopsik [emoji173]Dziś jestem po prenatalnych. Klops w 24 TC waży 730g. Tylko wielkości nie mogę się dopatrzeć w wynikach nigdzie. Te skróty badaniowe to jakiś szyfr
Jutro na tą glukozę idę rano więc chyba jakąś książkę wezmę
Można ceny zależą od salonu, miejscowości więc tak Ci nie powiem tzn ja ogólnie nie jestem zwolennikiem robienia samej sobie paznokci [emoji14] bo nie tylko można przepiłowac paznokcie ściągając stylizacje, ale też ja zakładając, nie mówiąc o innych uszkodzeniach plytki lub nie daj Boże macierzy paznokcia (często dochodzi do tego jak usuwa się skórki). No i kwestia higieny w domu na pewno nie używa się za każdym razem jednorazowych pikników, cazek i radelek czy nożyczek się nie sterylizuje. A niestety po każdym użyciu naskórek, krew itp itd zostaje na sprzętach czy pilnikach i dochodzi do zakażeń płytek i wałów okolopaznokciowych. Ja mam bzika na tym punkcie akurat [emoji23] na studiach miałam zajęcia w laboratorium z mikrobiologii i do tej pory mam przed oczami rosnące grzyby i bakterie na szalkach z pożywka [emoji23][emoji23]Oj no pewnie masz rację, ale ja umiem ściągnąć tylko acetonem ;D a można ewentualnie skorzystać z opcji tylko ściągania hybryd w salonie ? Bez robienia tam hybryd no i jeśli tak, to ile to może kosztować wiesz może ?No to dobrze mi się wydawało , dlatego zdziwiłam się jak pani doktor dzisiaj mnie upomniała że 22+5 to 22 tydzień .. Czytałam , jak się je surowe to właśnie trzeba jeść mniej dzięki za czujność
Potem mam właśnie takie kwiatki do ratowania jak np na zdjęciu które wrzuciłam efekty robienia samemu pedicure hybrydowego i potem zdjęcia go [emoji14]
Bajunia
Ja tez mam zgage i w ciazy z młodym tez miałam. Słyszałam ale pewnie to zabobony (choć z młodym się sprawdziło) ze gdy kobieta w ciąży ma zgage to jej dziecko jak się urodzi to mam mega czuprynke
Ja z córką w ciąży miałam zgagę od 5 mca dzień w dzień obojętnie czy coś zjadłam czy nie. Pochłaniałam całe torebki migdałów lody itd. Nic nie pomagało. Minęła razem z urodzeniem się dziecka. A mała była łysa jak jej dziadek
Maljan
Nie strasz, bo ja będę musiała wypić bez cytrynyTo może już lepiej żeby nie mieli tak czułego sprzętu... Bez cytryny ciężko to wypić [emoji16][emoji16][emoji16]Na tym etapie już chyba nie podają długości, ale mogę się mylić
Twój klopsik to dwa razy tyle co mój tłuścioch, ostatnio 350g, ale 20 tc (lub wg Twojego liczenia 21 tc )Ja się wybieram też w końcu na hybrydę, bo mam kiepawe paznokcie teraz. No, chyba że jednak terminu nie będzie na konoec tygodnia, to wtedy kiszka, bo potem nie mam jak [emoji16]
Też chętnie poznam odp w kwestii acetonu
Ja robiłam żele od dawna, ale moja ginekolog powiedziała, że nie jest zwolenniczką robienia paznokci w ciąży, to ściągnęłam. Tym bardziej, że do porodu i tak trzeba ściągnąć
Mając dodatkowo kolor + top robi się już grubsza warstwa niż sam żel cienka warstwą po prostu żeby płytkę utwardzićA wiecie co powiedział mój lekarz?[emoji23] pytałam go na samym początku o te wszystkie kwestie[emoji16] Powiedział, że pacjentki robią przezroczyste paznokcie żelowe i pulsometr bez problemu to odczytuje. Odczyt pulsometru zaburza/może zaburzać jedynie kolor. I to faktycznie może być prawda. Chodzi tu o przenikanie itd[emoji16] jest mnóstwo kobiet które nie zdążą ściągnąć paznokci, bo np rodzą przedwcześnie[emoji16]
Ja np.mam zamiar ściągnąć na poród, ale tu tylko chodzi o wygodę[emoji16] uwielbiam długie paznokcie[emoji16] Potem wracam do mojej kumpeli na paznokcie[emoji16] Za długo je noszę i bez tego czuje się jakoś dziwnie[emoji16]
Podejrzewam że o to chodziło lekarzowi tylko on akurst w tej dziedzinie to nie do końca wiem jak co nazwać ;P
Hybryda sama w sobie już nie bo to już dużo cieńsze warstwy materiału. Ja tak do zabiegu nieplanowanego wcześniej na jednej ręce miałam hybrydę. Pani nie zauważyła i normalnie przypięła na nią pulsometr. Dopiero jak jej powiedziałam że na drugiej ręce nie mam nic to powiedziała, że fajnie i przepiela pulsometr.
karkula309
Wiem o czym mówisz, znajoma miała problem właśnie z paznokciami przez źle robiona hybrydę .. ja mam o tyle dobrze że nie muszę bawić się ze skórkami więc nie ma krwi no ale dla mnie to temat przeszły . Robiłam hybrydę przed ciążą z tego powodu że później stan pankocki mi się poprawiał.. ale hybryda nie jest dla mnie jakoś wygodna, wiem że to dziwne ale może po prostu nie zdążyłam się przyzwyczaić po ciąży mam plan spróbować manicure tytanowego może to mnie przekonaMożna ceny zależą od salonu, miejscowości więc tak Ci nie powiem tzn ja ogólnie nie jestem zwolennikiem robienia samej sobie paznokci [emoji14] bo nie tylko można przepiłowac paznokcie ściągając stylizacje, ale też ja zakładając, nie mówiąc o innych uszkodzeniach plytki lub nie daj Boże macierzy paznokcia (często dochodzi do tego jak usuwa się skórki). No i kwestia higieny w domu na pewno nie używa się za każdym razem jednorazowych pikników, cazek i radelek czy nożyczek się nie sterylizuje. A niestety po każdym użyciu naskórek, krew itp itd zostaje na sprzętach czy pilnikach i dochodzi do zakażeń płytek i wałów okolopaznokciowych. Ja mam bzika na tym punkcie akurat [emoji23] na studiach miałam zajęcia w laboratorium z mikrobiologii i do tej pory mam przed oczami rosnące grzyby i bakterie na szalkach z pożywka [emoji23][emoji23]
Potem mam właśnie takie kwiatki do ratowania jak np na zdjęciu które wrzuciłam efekty robienia samemu pedicure hybrydowego i potem zdjęcia go [emoji14]
reklama
Dla mnie tytanowy to wogole porażka. Wiesz na czym polega ?Wiem o czym mówisz, znajoma miała problem właśnie z paznokciami przez źle robiona hybrydę .. ja mam o tyle dobrze że nie muszę bawić się ze skórkami więc nie ma krwi no ale dla mnie to temat przeszły . Robiłam hybrydę przed ciążą z tego powodu że później stan pankocki mi się poprawiał.. ale hybryda nie jest dla mnie jakoś wygodna, wiem że to dziwne ale może po prostu nie zdążyłam się przyzwyczaić po ciąży mam plan spróbować manicure tytanowego może to mnie przekona