reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja kiedyś próbowałam to jeść taki jakby kisiel bo mi gin poleciła na zgagę, żeby zalac gorąca woda czy wrzątkiem na noc i rano to wypić ,takie gluty:p
Ale to można jeść w inny sposób. Tak właśnie dodać do jakiejś potrawy jeszcze nienapeczniete . I wtedy w ogóle nie czuć smaku :) zobaczę czy się sprawdzi . Ja brałam to z dwa lata temu jak miałam zaparcia i wtedy pomagało ;)

reklama
A ja właśnie skończyłam pracę [emoji7] kocham swoją pracę [emoji7][emoji7][emoji7]
IMG_20180410_201936_866.jpg

Załączniki

• IMG_20180410_201936_866.jpg
    IMG_20180410_201936_866.jpg
    99 KB · Wyświetleń: 390
Ty pracujesz przy paznokciach, a ja boje się zrobić sobie hybrydy żeby nie zaszkodzić małemu :D może bym i zrobiła ale czytałam że aceton szkodzi w ciąży. Ściągacie dziewczyny acetonem hybrydy czy czymś innym ?
Aceton to syf. Wykwalifikowana stylistka zdejmie frezem bądź pilnikiem bez obawy przepiłowania paznokcia.
Hybryd nie ma się co bać :)
Jedynie w ciąży odstawiamy primer kwasowy. Bezkwasowy można używać bez obaw.

W moim laboratorium powiedzieli, że maja tak czuły sprzęt do badań, że cytryna zakłuci wyniki.
To może już lepiej żeby nie mieli tak czułego sprzętu... Bez cytryny ciężko to wypić [emoji16][emoji16][emoji16]
Dziś jestem po prenatalnych. Klops w 24 TC waży 730g. Tylko wielkości nie mogę się dopatrzeć w wynikach nigdzie. Te skróty badaniowe to jakiś szyfr :)
Jutro na tą glukozę idę rano więc chyba jakąś książkę wezmę :D
Na tym etapie już chyba nie podają długości, ale mogę się mylić :)

Twój klopsik to dwa razy tyle co mój tłuścioch, ostatnio 350g, ale 20 tc (lub wg Twojego liczenia 21 tc :) )
Ty pracujesz przy paznokciach, a ja boje się zrobić sobie hybrydy żeby nie zaszkodzić małemu :D może bym i zrobiła ale czytałam że aceton szkodzi w ciąży. Ściągacie dziewczyny acetonem hybrydy czy czymś innym ?
Ja się wybieram też w końcu na hybrydę, bo mam kiepawe paznokcie teraz. No, chyba że jednak terminu nie będzie na konoec tygodnia, to wtedy kiszka, bo potem nie mam jak [emoji16]

Też chętnie poznam odp w kwestii acetonu :)

Dziewczyny a odnośnie zgagi .. jada któraś z was siemię lniane ? Podobno bardzo dobre w ciąży . Ja już od kilku dni łyżeczkę dziennie dodaje do płatków na kolację. Albo jak chleb robię to też dodaje Zobacz załącznik 845555

Tak, siemię lniane super pomaga. Wystarczą trzy łyżeczki dziennie zalane z odrobiną wody. Odczekać na gluta i zjeść. Ja przegryzam pestki bo podobno lepsze są zmielone a takowego nie miałam.

Ostatnia edycja:
W 24 tzn ? To 23+0 czy 24+0 pytam ponieważ ja już nie wiem jak liczyć ;) wydawało mi się że jezeli tak jak ja mam 22+5 to jest 23 tydzień. Tak też uważa mój ginekolog. A dziś byłam u innego ginekologa . Mówię 22+5 czyli 23 tydzień a on mi mówi że 22 xd
24 to znaczy 23 + 3 np. czyli jestem w 24 tygodniu i on trwa ogólnie ale według tych ginekologicznych przekazów to dokładnie 23+ ileś dni.

Ale to można jeść w inny sposób. Tak właśnie dodać do jakiejś potrawy jeszcze nienapeczniete . I wtedy w ogóle nie czuć smaku :) zobaczę czy się sprawdzi . Ja brałam to z dwa lata temu jak miałam zaparcia i wtedy pomagało ;)

Tylko poczytaj sobie bo ziarna surowe nie zalane wrzątkiem mają coś szkodliwego i tak jak dorosły człowiek sobie z tym poradzi tak maluch już może nie. 3 łyżeczki dziennie to podobno dawka bezpieczna dla ciężarnej. Ponad to ma wiele dobrych witamin, omega itp. dobra wersja jak ktoś nie jest za tranem co dla mnie jest wlasnie wymysłem farmaceutycznym.

reklama
Czego tu się bać[emoji5] Ja robię nadal żele u dłoni i hybrydy u nóg[emoji5]
Zresztą mamy tu wykwalifikowaną osobę i wszystkie wątpliwości może rozwiać[emoji16]

Tak, jak nie ma się co bać farbowania włosów[emoji16]

Do góry