reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Na 23. 08 ale zobaczymy kiedy maleństwo zdecyduje się wyjść z brzuszka :)
No to mamy szansę się spotkać [emoji6] oczywiście nie od nas to zależy, ale dobrze wiedzieć, że ktoś też ja Łubinową się wybiera :)

A chodzisz już do lekarza współpracującego, czy dopiero będziesz się wybierać? :)

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

reklama
Dziewczyny co do kontroli z zusu i wyjazdu to powinno się w życie zgłosić że we wskazanych dniach będzie się przebywać od innym adres i podać ten adres. Kontrole się zdarzają na wniosek pracodawcy ale też podobno takie "z urzędu". Szkoda wrócić do domu i znaleźć w skrzynce na listy przeterminowane wezwanie do zusu, a w konsekwencji mieć cofnięty zasiłek za cały okres objęty tym l4.
Ja jeszcze pracuje ale od początku czerwca prawdopodobnie będę na zwolnieniu. Na przelom czerwca i lipca mam zaplanowany urlop więc zgłoszę w zusie że będę przebywać w Krakowie, a nie w Warszawie. Nie będę co prawda cały czas siedzieć w domu mojej mamy ale jakby kontrola się zdarzyła to się o tym dowiem szybko i będę mogła się pojawić w zusie i wyjaśniać.
Kontrola może będzie a może nie, ale wole nie ryzykowac.
A można zgłosić, że będzie się przebywało nad morzem i nie przyczepi sie nikt, że jadę tak po prostu na urlop a nie do żadnej rodziny?

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Dla mnie założenie ciążowych gaci było jak odkrycie Ameryki ;) to może być tak wygoooodnieeee?
Ja też tak miałam ;) nie chciałam kupować ciążowek bo strata kasy, a mam ciuchy sprzed paru kilo.. ale jak mi mama przyniosła ciazowe to się przekonałam :D
Dziewczyny postanowiłam w końcu zamówić ciążowe legginsy i rajstopy. Polecacie może jakiegoś konkretnego sprzedawcę z allegro?
Ja dopiero dziś złożyłam zamówienie , więc pewnie koło wtorku, środy będę mogła powiedzieć jakie jest pierwsze wrażenie :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy są wogole jakieś witaminy żeby nie odbijalo się rybą ? :p
ja biorę MAMA dha i czasem niestety czasen odbija mi się rybą, fuuj ... Musze chyba zmienić na inne

Dla mnie założenie ciążowych gaci było jak odkrycie Ameryki ;) to może być tak wygoooodnieeee?
Dla mnie takim odkryciem były legginsy ciążowe[emoji23] genialny wynalazek[emoji16][emoji16][emoji16]
Dziewczyny, czy są wogole jakieś witaminy żeby nie odbijalo się rybą ? [emoji14]
ja biorę MAMA dha i czasem niestety czasen odbija mi się rybą, fuuj ... Musze chyba zmienić na inne
Ja, że tak powiem już przywykłam[emoji23] piję codziennie od roku tran... więc jeszcze gorszy niż tabletki[emoji23][emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

reklama
Do góry