reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zakupiliśmy dziś używany bujaczek leżaczek tiny love z Olx i przy okazji dostałam trochę ciuszków do wybrania, staniki do karmienia bo akurat też dziewczyna miała spory biust, wkładki laktacyjne.
W każdym bądź razie mamy dom wariatów. Bujaczek ma możliwość włączenia jakiejś melodyjki, suczka uciekła pod łóżko a samiec zaczął szczekać :D ja już to widzę co to będzie z dzieckiem. Wojna o zabawki z psami :)

reklama
To i tak jest niesamowite, że mieścisz się w zwykłe spodnie :D ja się od 2 mscy nie mieszczę :D

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png
Były luzne a teraz akurat :)

Dziewczyny co do kontroli z zusu i wyjazdu to powinno się w życie zgłosić że we wskazanych dniach będzie się przebywać od innym adres i podać ten adres. Kontrole się zdarzają na wniosek pracodawcy ale też podobno takie "z urzędu". Szkoda wrócić do domu i znaleźć w skrzynce na listy przeterminowane wezwanie do zusu, a w konsekwencji mieć cofnięty zasiłek za cały okres objęty tym l4.
Ja jeszcze pracuje ale od początku czerwca prawdopodobnie będę na zwolnieniu. Na przelom czerwca i lipca mam zaplanowany urlop więc zgłoszę w zusie że będę przebywać w Krakowie, a nie w Warszawie. Nie będę co prawda cały czas siedzieć w domu mojej mamy ale jakby kontrola się zdarzyła to się o tym dowiem szybko i będę mogła się pojawić w zusie i wyjaśniać.
Kontrola może będzie a może nie, ale wole nie ryzykowac.

Kto wie może się spotkamy a na kiedy masz termin?
Na 21.08, a Ty? :)
Hahaha ja już też od dawna mam spodnie dla ciężarnych :)
Ja dopiero dziś zamówiłam leginsy dla ciężarówek, a w zeszłym tygodniu kupiłam jedne spodnie ciążowe bardziej wyjściowe i jedne takie haremki na gumce, ale jeszcze w nich nie chodziłam [emoji4] póki co zużywam ciuchy z grubszych czasów [emoji23]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

reklama
Na 21.08, a Ty? :)Ja dopiero dziś zamówiłam leginsy dla ciężarówek, a w zeszłym tygodniu kupiłam jedne spodnie ciążowe bardziej wyjściowe i jedne takie haremki na gumce, ale jeszcze w nich nie chodziłam [emoji4] póki co zużywam ciuchy z grubszych czasów [emoji23]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png
Na 23. 08 ale zobaczymy kiedy maleństwo zdecyduje się wyjść z brzuszka :)

Do góry