reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witam i ja sie dołacze ☺ Wstępny termin na 1 sierpnia ☺ Testowałam tydzień temu w piątek,a w sobote tydzień temu robiłam bete wynik 42,7 miesiączke miałam dostać 20.11 cykle miałam regularne co 26 dni,a ostatnia @ miałam 25.10.Byłam w czwartek u lekarza na usg jeszcze nie było widać pęcherzyka jedynie endometrium pogrubione.Lekarz zalecił mi powtórzyc jutro bete mam nadzieje,że wynik będzie ładny☺ I w czwartek mam przyjść na wizyte żeby zobaczyć czy na usg już coś sie pojawi.W czwartek będzie 5+1 ciąży.Jak narazie z objawów oprócz braku miesiączki mam obolałe i nabrzmiałe piersi.Jest to moja druga ciąża mam córke z kwietnia 2015.Pierwsza ciąże od 5 do 15 tyg przechodziłam fatalnie całodobowe mdłości,wymioty i bóle głowy oby teraz było lepiej.Czekamy na następne sierpniówki ☺
Witaj, ja też w czwartek do gin bo ostatnio nic nie było widać oprócz pogrubionego endometrium. Trzymam za Ciebie i malucha kciuki

reklama
Byłam wczoraj u ginekologa w związku z plamieniami. Dostałam luteine. Co więcej, okazało się, że moja ciąża jest młodsza. Według daty ostatniej miesiączki powinnam być w 8tygodniu, a według wielkości maleństwa jestem w 6 tyg i 3 dniu. Było już eho serduszka, a maluch ma 4,6mm.[emoji173]️. 4 stycznia wizyta u mojej pani doktor. Założy mi kartę ciąży. Nawet nie wiecie o ile jestem spokojniejsza. W końcu mogę się cieszyć. [emoji134][emoji3][emoji3][emoji7]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny! Dziś beta (ok.200) potwierdziła moją pierwszą ciążę. Radość trwała jakaś minutę, teraz panikuję, mimo że się staraliśmy z mężem o dziecko, to wiadomość o ciąży mnie przeraża. Zmiana dotychczasowego życia, to że mąż nie rozumie moich obaw i nie reaguje tak jak się spodziewałam, brak doświadczenia... Nie mam koleżanek ani rodziców, stąd moja próba znalezienia choć cienia wsparcia. :hmm:Dodam, że mam 30 lat, od stycznia zaczynam nową pracę i termin mam na 24 sierpnia. Pozdrawiam wszystkie silne mamy!!!;)
Spokojnie, życie się ułoży. Jak dowiedziałam sie o pierwszej ciąży, dopiero zaczynałam staż, moj wtedy chłopak pracował i zarabiał niewiele ponad najnizsza krajowa. Mieszkalismy w jednym pokoju, ciąża nie z przypadku, szybka decyzja i za pierwszym razem strzał. Też na początku sie cieszyłam, a później do mnie dotarło ze w sumie jak my sobie poradzimy, gdzie będziemy mieszkać, za co żyć. Przez te 9 miesięcy zdążyło się wszystko ułożyć. Dostałam prace po stażu, mąż podwyżkę i nawet mieszkanie sie znalazlo. Teraz jestem już w drugiej ciąży tym już z mężem, oboje mamy dobrą pracę i jest nam dobrze. Dzieciątko to samo szczęście, a życie się zmienia moim zdaniem tylko na lepsze, głowa do góry! Życzę nudnej ciąży! :-)

Byłam wczoraj u ginekologa w związku z plamieniami. Dostałam luteine. Co więcej, okazało się, że moja ciąża jest młodsza. Według daty ostatniej miesiączki powinnam być w 8tygodniu, a według wielkości maleństwa jestem w 6 tyg i 3 dniu. Było już eho serduszka, a maluch ma 4,6mm.[emoji173]️. 4 stycznia wizyta u mojej pani doktor. Założy mi kartę ciąży. Nawet nie wiecie o ile jestem spokojniejsza. W końcu mogę się cieszyć. [emoji134][emoji3][emoji3][emoji7]
Super. Ja dzisiaj mam USG i mimo że to druga ciąża zaczynam Panikowac. Może gdyby wstyd Litwę hemoroidy i krew w toalecie- najpewno od nich- była bym spokojniejszy. Za 10h mam lekarza, robię kanapki i lecę do pracy

Czego nie można edytować postów - mój słownik kombinuje
Można edytować. Kliknij na post, podświetli się na niebiesko, a u góry pojawi się ołówek, taki no do edycji postu.

Też byłam bardzo zestresowana, niepotrzebnie. A ponoć stres jest tak samo zły jak używki, dlatego już teraz dorzucam od siebie złe myśli, bo nic mi one nie dadzą. Polecam! Spokojnie i miłej wizyty życzę :)

Cichosza super a z czego te plemienia? Ja wczoraj dostałam jakiegoś jednorazowego i dzisiaj będę dzwonić , żeby mnie przyjął bo wizytę mam w środę a do tej pory jajko zniosę z nerwów

Cichosza super a z czego te plemienia? Ja wczoraj dostałam jakiegoś jednorazowego i dzisiaj będę dzwonić , żeby mnie przyjął bo wizytę mam w środę a do tej pory jajko zniosę z nerwów
U mnie od niedoboru hormonów (i zapewne stresu). Plamię także przed lub po okresie, do tego długo nie mogłam zajść w ciążę właśnie przez niedobór progesteronu? Czy jakoś tak.

reklama
Do góry