reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Marta_Bdg a czy przy pierwszej ciąży też ten konflikt miałaś sprawdzany?

rfxggzu381pl78d4.png

[emoji192]02.09.2018[emoji192]
Tak, w pierwszej ciąży chodziłam do gin na Nfz. Ale z tego co pamiętam co 2 miesiące miałam sprawdzane z krwi przeciwciała.

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was może spodziewać się konfliktu serologicznego? Dziś mąż odebrał wyniki gr krwi, on Rh+ ja Rh-, tyle, że jest to moja pierwsza ciąża. Następną wizytę mam dopiero 10 kwietnia, nie wiem czy powinnam jakoś szybciej reagować [emoji848]. Macie może jakieś doświadczenia w tym zakresie?

rfxggzu381pl78d4.png

My też z mężem mamy ja Rh- on+ przy pierwszej ciąży rzadko dochodzi do konfliktu więc się nie stresuj będziesz mieć badania na odczyn coombsa czy jakoś tak na przeciwciała ja już 1 miałam z 3 tyg temu i jest ok po urodzeniu córki dostałam zastrzyk z immunglobuliny żeby w 2 ciąży nie doszło do konfliktu a teraz dodtakowo od stycznia 2018 (jest refundowane)w 28 tyg ciąży ze można przyjąć zastrzyk żeby konfliktu nie było i ja chyba go przyjmę bo samo podanie zastrzyku po porodzie nie zawsze pomaga więc wolę dmuchać na zimne.A te przeciwciała są chyba badane 3 razy w ciąży począwszy bodajże od 16 tyg i chyba do porodu jeszcze 2 razy tyle pamiętam.Doczytac możesz w necie ale naprawdę nie stresuj się.

My też z mężem mamy ja Rh- on+ przy pierwszej ciąży rzadko dochodzi do konfliktu więc się nie stresuj będziesz mieć badania na odczyn coombsa czy jakoś tak na przeciwciała ja już 1 miałam z 3 tyg temu i jest ok po urodzeniu córki dostałam zastrzyk z immunglobuliny żeby w 2 ciąży nie doszło do konfliktu a teraz dodtakowo od stycznia 2018 (jest refundowane)w 28 tyg ciąży ze można przyjąć zastrzyk żeby konfliktu nie było i ja chyba go przyjmę bo samo podanie zastrzyku po porodzie nie zawsze pomaga więc wolę dmuchać na zimne.A te przeciwciała są chyba badane 3 razy w ciąży począwszy bodajże od 16 tyg i chyba do porodu jeszcze 2 razy tyle pamiętam.Doczytac możesz w necie ale naprawdę nie stresuj się.
Tak, już jestem spokojna, właśnie skonsultowałam się z położoną i powiedziała, że badanie na przeciwciała mam powtórzyć dopiero po 28 tygodniu ciąży :)
Dziękuję za Wasze odpowiedzi!

rfxggzu381pl78d4.png

Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O

Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O
Sutki mnie bolą coraz mniej , ale piersi nadal obolałe .. co do mokrości.. zdarza się ale to z reguły przy mężu :D
A tak poważnie to mam zwiększone upławy ale już od kilku tygodni . Jestem na takiej granicy ze jeszcze nie potrzebuje wkladek ale jakby tylko pojawiło się więcej to już się nie obejdzie bez :) ginekolog mówi że to normalne i tak ma być :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Sutki mnie bolą coraz mniej , ale piersi nadal obolałe .. co do mokrości.. zdarza się ale to z reguły przy mężu :D
A tak poważnie to mam zwiększone upławy ale już od kilku tygodni . Jestem na takiej granicy ze jeszcze nie potrzebuje wkladek ale jakby tylko pojawiło się więcej to już się nie obejdzie bez :) ginekolog mówi że to normalne i tak ma być :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak normalne to spoko.. chyba ze to faktycznie brak czegos :D a sutki przestaly mnie bolec jakis czas temu i znow zaczely,zdarza sie ze z cala piersia nieraz..

Ja też wstaję często do toalety.
A sutki mnie nie bolą, ale za to mam wrażenie, że spuchła mi muszelka, do tego muszę już wkładek używać, bo jak dziewczyny się przeciągają i trafi na pęcherz, to niekontrolowane mam... popuszczanie. Masakra.

Ja też wstaję często do toalety.
A sutki mnie nie bolą, ale za to mam wrażenie, że spuchła mi muszelka, do tego muszę już wkładek używać, bo jak dziewczyny się przeciągają i trafi na pęcherz, to niekontrolowane mam... popuszczanie. Masakra.
Nie no tak nie mam jeszcze aczkolwiek zdarza mi sie w ostatnim momencie trafic do ubikacji ;) wiec trzymanie moczu tez chyba nie najlepsze bedzie ;) a moze te "uplawy" to od luteiny dopochwowej? Bo nadal musze ja brac 2xdziennie

reklama
Z tego co wiem, to wydzielina w ciąży jest zwiększona z luteiną czy bez. Nigdy tego nie brałam, to się nie wypowiem więcej :)

Do góry