reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powoli uspokaja się wstawanie w nocy. Raz muszę się zwlec z łóżka. Do tej pory musiałam wstawać 3-4 razy. W dzień za to co godz muszę iść.
W pierwszej ciaży w ogóle nie miałam z tym problemu. Może dopiero pod koniec.

Mnie ogólnie piersi bardzo rwały, ale na samym początku. Teraz jest ok. A sutki cały czas są jakby w zaschniętym mleku.
Tam na dole jest w miarę już teraz. W pierwszym trymestrze był horror. Co 2 godz musiałam zmieniać wkładki. Ogólnie większość przykrych dolegliwości, których w tej ciąży miałam kumulację, minęło po ok 14tyg.

Jedyna rzecz, która jest na plus w porównaniu do mojej pierwszej ciąży jest taka, że mam spokój z infekcjami intymnymi. W ogóle nic od początku mi nie dolega, nie piecze. Badania moczu super. Żadnych bakterii. W pierwszej ciąży co chwila bakterie, infekcja, globulki, masakra. Jeszcze przed ciążą teraz miewałam skłonności do podrażnień.
Powiem Wam , że jak tylko zaszłam teraz w ciążę , zaczęłam używać do mycia Lactacyd plus dla ciężarnych o ph 3,5 i jest super. Żadnych przykrych historii. Polecam wszystkim, które mają tego typu problemy.

reklama
Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O
Obecnie sutki mnie już nie bolą, a bywało tak kilka tyg temu, że mega bolały. Jeśli chodzi o upławy, to tak jak dziewczyny już napisały, podobno to normalne że jest zwiększona wydzielina w czasie ciąży. Ale u mnie to minimalnie więcej jest może :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O
Sutki mnie nie bolą bardziej drażnią. Mój jak chce się nimi pobawić to aż mnie wkurza. A co do mokro tam na dole to tak jest coraz więcej.

[emoji177]23.08.2018[emoji177]

Widze ze kazda ma inaczej wiec moze ja tez naleze do jakiegos ewenementu ;) Dzieki dziewczyny ;)

A teraz z innej bajki.. u mnie pada snieg.. :errr::errr::errr:

Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy
was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O

ja musiałam chociaż raz w nocy iść do ubikacji, a tak od tygodnia to nieraz się obudzę i idę a niekiedy nie potrzebuję ;) sutki i ogólnie piersi bardzo mnie bolały wcześniej, a teraz już coraz mniej :) a upławy również mam..

Nie no tak nie mam jeszcze aczkolwiek zdarza mi sie w ostatnim momencie trafic do ubikacji ;) wiec trzymanie moczu tez chyba nie najlepsze bedzie ;) a moze te "uplawy" to od luteiny dopochwowej? Bo nadal musze ja brac 2xdziennie
Ja też biorę luteinke i ona sobie wypływa po paru godzinach. Może tobie tez ? Ale dla swojego spokoju możesz powiedzieć ginekologowi. Powinien pobrać ci wymaz na bakterie i grzyby jeśli wynik dobry to znaczy że nie masz czym się martwić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też biorę luteinke i ona sobie wypływa po paru godzinach. Może tobie tez ? Ale dla swojego spokoju możesz powiedzieć ginekologowi. Powinien pobrać ci wymaz na bakterie i grzyby jeśli wynik dobry to znaczy że nie masz czym się martwić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Tzn wiem ze luteina wyplywa,bo czesto mam na majtach ;) tyle ze zdziwilo mnie ze jest mokro jakby woda ;) moze tak ma byc :)

Dzień dobry,
ja nie mam żadnych upławów, w poprzednich ciążach też nie miałam. Nie mam nic ani kropelki ale teraz jak tak piszecie, że w ciąży ilość wydzieliny się zwiększa to się zastanawiam czy u mnie jest wszystko ok.

Tzn wiem ze luteina wyplywa,bo czesto mam na majtach ;) tyle ze zdziwilo mnie ze jest mokro jakby woda ;) moze tak ma byc :)[/QUOTE
Nie chcę cię straszyć ale taka wodnista wydzielina, bezzapachowa to mogą być sączące się wody. Sprawdź dobrze konsystencję , obwąchaj.

reklama

Mnie bolą całe piersi...I to mega[emoji852] w nocy jak się przekręcam to się budzę z tego powodu

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Do góry