reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powoli uspokaja się wstawanie w nocy. Raz muszę się zwlec z łóżka. Do tej pory musiałam wstawać 3-4 razy. W dzień za to co godz muszę iść.
W pierwszej ciaży w ogóle nie miałam z tym problemu. Może dopiero pod koniec.

Mnie ogólnie piersi bardzo rwały, ale na samym początku. Teraz jest ok. A sutki cały czas są jakby w zaschniętym mleku.
Tam na dole jest w miarę już teraz. W pierwszym trymestrze był horror. Co 2 godz musiałam zmieniać wkładki. Ogólnie większość przykrych dolegliwości, których w tej ciąży miałam kumulację, minęło po ok 14tyg.

Jedyna rzecz, która jest na plus w porównaniu do mojej pierwszej ciąży jest taka, że mam spokój z infekcjami intymnymi. W ogóle nic od początku mi nie dolega, nie piecze. Badania moczu super. Żadnych bakterii. W pierwszej ciąży co chwila bakterie, infekcja, globulki, masakra. Jeszcze przed ciążą teraz miewałam skłonności do podrażnień.
Powiem Wam , że jak tylko zaszłam teraz w ciążę , zaczęłam używać do mycia Lactacyd plus dla ciężarnych o ph 3,5 i jest super. Żadnych przykrych historii. Polecam wszystkim, które mają tego typu problemy.

reklama
Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O
Obecnie sutki mnie już nie bolą, a bywało tak kilka tyg temu, że mega bolały. Jeśli chodzi o upławy, to tak jak dziewczyny już napisały, podobno to normalne że jest zwiększona wydzielina w czasie ciąży. Ale u mnie to minimalnie więcej jest może :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O
Sutki mnie nie bolą bardziej drażnią. Mój jak chce się nimi pobawić to aż mnie wkurza. A co do mokro tam na dole to tak jest coraz więcej.

[emoji177]23.08.2018[emoji177]

Widze ze kazda ma inaczej wiec moze ja tez naleze do jakiegos ewenementu ;) Dzieki dziewczyny ;)

A teraz z innej bajki.. u mnie pada snieg.. :errr::errr::errr:

Hej dziewczyny ;) u mnie nocka znow zawalona.. juz mnie meczy to wstawanie 4-5 razy w nocy zeby isc do ubikacji... pytanko do was czy
was tez bola sutki jeszcze? I macie hmmm mokro tam na dole?o_O

ja musiałam chociaż raz w nocy iść do ubikacji, a tak od tygodnia to nieraz się obudzę i idę a niekiedy nie potrzebuję ;) sutki i ogólnie piersi bardzo mnie bolały wcześniej, a teraz już coraz mniej :) a upławy również mam..

Nie no tak nie mam jeszcze aczkolwiek zdarza mi sie w ostatnim momencie trafic do ubikacji ;) wiec trzymanie moczu tez chyba nie najlepsze bedzie ;) a moze te "uplawy" to od luteiny dopochwowej? Bo nadal musze ja brac 2xdziennie
Ja też biorę luteinke i ona sobie wypływa po paru godzinach. Może tobie tez ? Ale dla swojego spokoju możesz powiedzieć ginekologowi. Powinien pobrać ci wymaz na bakterie i grzyby jeśli wynik dobry to znaczy że nie masz czym się martwić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też biorę luteinke i ona sobie wypływa po paru godzinach. Może tobie tez ? Ale dla swojego spokoju możesz powiedzieć ginekologowi. Powinien pobrać ci wymaz na bakterie i grzyby jeśli wynik dobry to znaczy że nie masz czym się martwić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Tzn wiem ze luteina wyplywa,bo czesto mam na majtach ;) tyle ze zdziwilo mnie ze jest mokro jakby woda ;) moze tak ma byc :)

Dzień dobry,
ja nie mam żadnych upławów, w poprzednich ciążach też nie miałam. Nie mam nic ani kropelki ale teraz jak tak piszecie, że w ciąży ilość wydzieliny się zwiększa to się zastanawiam czy u mnie jest wszystko ok.

Tzn wiem ze luteina wyplywa,bo czesto mam na majtach ;) tyle ze zdziwilo mnie ze jest mokro jakby woda ;) moze tak ma byc :)[/QUOTE
Nie chcę cię straszyć ale taka wodnista wydzielina, bezzapachowa to mogą być sączące się wody. Sprawdź dobrze konsystencję , obwąchaj.

reklama

Mnie bolą całe piersi...I to mega[emoji852] w nocy jak się przekręcam to się budzę z tego powodu

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Do góry