reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Przedstawiam Wam Wiktora;)
Jaki on już duży i super widać [emoji7] stópki do zacałowania.
Kochana nie pije, ale jem dużo ziołomiodu z pokrzywy. On też ma bardzo dużo aktywnego żelaza. I nic :(

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png
U mnie podobnie było [emoji849] po porodzie też miałam transfuzję. Chyba wszystkie możliwe żelaza w ciąży brałam. Teraz nawet nie wiem jak wyniki, ponieważ nie powiedzieli mi [emoji57]
Pisałam i mi wcięlo część posta. Na telefonie mnie szlak trafia jak piszę nieraz mi wetnie albo skopiuje nie tu gdzie trzeba. Miało być, że ja połówkowe mam dopiero 18.04 to będzie 23tc w naszą rocznicę ślubu:) Lekarz tak mi się kazał umówić, że to najlepszy termin.
Za to maluch już będzie duży i wyraźnie wszystko będzie widać [emoji5]
Dlatego spodziewam się porodu w lipcu, chciałabym donosić na maksa, ale termin mam na 3 sierpnia, także jak wyjdzie, zobaczymy. Ale chcenie a rzeczywistość to dwie różne sprawy :)
Skoro termin na 3 sierpnia, to na pewno w lipcu już przywitasz dziewczynki [emoji4]
Mój dzidziulek, jeszcze bez imienia :)
d06748c748a99d63ede598ce7a641078.jpg
321137e8482fe5a4adc16eceb59d1b5a.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczny maluszek
Dzis rano zrobilam sobie badania krwi i moczu a wizyte u urologa mam dzis o 19 ale ide prywatnie. Mam nadzieje ze powie co mam robic i ze jakos pomoze..
Mam nadzieję, że pomoże urolog i już nie będzie tak źle.
Jestem juz po badaniach połówkowych, z synusiem wszystko ok [emoji3] waga synusia 346g [emoji7] lubię słuchać tych słów przepływ w porzadku , serce bicie prawidłowo, prawidlowo prawidlowo [emoji7] zapisałam sie na trzecie [emoji57] chodzę prywatnie do gina i nie mam możliwośći zrobienia tych badań na NFZ [emoji58] wizytę mam raz w msc ale ogólnie jestem zadowolona. Jeśli chodzi o badania prenatalne to zmieniłabym Panią na jakaś milsza [emoji39] ale nie mam wyboru (tzn mam ale musiałabym daleko jechać i stać w korkach)

oar8ugpj3lipqk0k.png
Super [emoji4]

reklama
Moja waga też nieśmiało w górę. Na ostatniej wizycie 6.03 przybyło mnie niecałe 2 kg od pierwszego ważenia. Chyba taka moja uroda. W pierwszej ciąży przytyłam niecałe 9 kg. Córka urodziła się 3100g 56cm.
W 1szej ciąży wymiotowałam tylko jeden dzień, a w pierwszych mcach wręcz schudłam.
W tej ciąży moja waga startowa była o 4 kg większa od startowej w poprzedniej ciąży. Wymioty męczyły mnie do ok 14 tyg codziennie. A tym razem nie schudłam pomimo tych wymiotów. Synek waży już ok 300g czyli w normie jak na 19 tydz. Ja ważę ok 63kg.

Też chcemy miętowe kolorki dla małego

Karkula309 ja też przytyłam ok 7kg na ostatniej wizycie. Teraz pewnie więcej. Tylko że u mnie dochodzi spory biust a to pewnie ze 3kg ;) dziewczyny które tyją po 2kg zapewne są bardzo młode i szczupłe z natury. Ich organizm inaczej pewnie się buduje.

Jutro mam połówkowe a 10kwietnia prenatalne drugie. Mam nadzieję że wpuszczą jutro tatusia bo biedny omijany jest.

ej.. przytyłam dopiero 2 kg . Mam 30 lat to nie wiem czy zaliczana jestem do młodych mam czy już nie ?
ja myślę, że tu hormony rządzą. każda kobieta ma swoją gospodarkę hormonalną a w ciąży to już totalne szaleństwo.

Karkula309 ja też przytyłam ok 7kg na ostatniej wizycie. Teraz pewnie więcej. Tylko że u mnie dochodzi spory biust a to pewnie ze 3kg ;) QUOTE]

Tez mam spory biust wlasnie i ostatnio mnie sutki bola :/ niby posture mam szczupla ale i tak przytylam 14 kg juz z mloda 12 przy koncowce a tu.. polowa dopiero

Ja od jakiś 3 tyg czuję pukanie w środku ale tylko na dole brzucha...jak przykładałam rękę to niestety nic ani drgnięcia :) ale to pierwsza ciąża więc myślę że spokojnie do 22 tyg coś się zadzieje :) O właśnie mały się odezwał...chyba zasmakowała mu kanapka z nutellą :-D "mama chce więcej to jest dobre" haha :p:D

A to co ja czuje to nie wiem czy to ruchy Bobasa czy to po prostu jakieś skurcze narządów i mięśni. Te ruchy dziecka to jakoś można pomylić z czymś innym czy nie? Bo może mój Bąbel daje o sobie znać, a ja uważam że to moje flaki... Hmm?

20 sierpnia 2018

Witam mamusie. Ja wczoraj miałam połówkowe. Ogólnie miałam jakiś słaby dzień wczoraj. Rano jakaś laska mi sie wepchała w kolejkę do endokrynologa, czekałam jak nigdy prawie godzinę gdzie jestem umówiona na godzine i zawsze po prostu wchodzę. Cieżko było wysiedzieć. Potem poszłam do rejestracji coś załatwić i centralnei inna mi sie wbiła chamsko w kolejkę! Nosz ku..a! ja jestem w ciązy!! Nie ma to jak wjeb..ć sie cieżarnej w kolejke, ludzie to świnie. Chyba zacznę korzystać ze swoich uprawnień skoro wkoło tyle chamstwa w państwie :/ Jeszcze przed połówkowym pojawił się problem ze skierowaniem, pół godziny załatwiałam, dzwoniłam na infofilnię, w efekcie spóźniłam sie na badanie 20 minut :/ na szczęście badanie odbyło się normalnie. Widziałam moją malutką, jest cała i zdrowa, waży 371 gram, szyjka 51mm. Wszystko w porządku. Niestety mam łożysko przodujące, zakaz seksu do końca i mam się oszczędzać Jak poczytałam sobie o tym w domu to się przeraziłam :( No ale najważniejsze że z malutką wszystko ok. Pokażę Wam buziaczka mojego :) Moje chłopaki były ze mną, w końcu synek zobaczył siostrę a mąż córkę, powiem Wam ze się przejeli oboje. Wieczorkiem byłam głaskana po brzuszku przez obu. Także inaczej jak się wie a nie widzi a co innego jak się zobaczy na wlasne oczy :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści i fotencje :)

Załączniki

• 29527488_1823746031020387_1552183350_o.jpg
    29527488_1823746031020387_1552183350_o.jpg
    495,1 KB · Wyświetleń: 82
Ja to nie wiem ... Kurde tyle się słyszy ile dziewczyny tyje w ciąży że 15 kg, 20kg a wy wszystkie albo na minusie albo 1 czy 2 kg na plusie .. czuje się jak wieloryb. Przytyłam już 7 kg ..

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tą wagą to indywidualna sprawa. Ja teraz mam 3kg na plusie. W poprzednich ciążach w 20tc miałam już 8kg na plusie, na koniec ciąży plus 18kg. Uważałam co jem, nie jadłam słodyczy a kg szły w gorę jak głupie. Zobaczymy teraz.
Jestem juz po badaniach połówkowych, z synusiem wszystko ok [emoji3] waga synusia 346g [emoji7] lubię słuchać tych słów przepływ w porzadku , serce bicie prawidłowo, prawidlowo prawidlowo [emoji7] zapisałam sie na trzecie [emoji57] chodzę prywatnie do gina i nie mam możliwośći zrobienia tych badań na NFZ [emoji58] wizytę mam raz w msc ale ogólnie jestem zadowolona. Jeśli chodzi o badania prenatalne to zmieniłabym Panią na jakaś milsza [emoji39] ale nie mam wyboru (tzn mam ale musiałabym daleko jechać i stać w korkach)

Super, że wszystko dobrze:)

oar8ugpj3lipqk0k.png

Ja to nie wiem ... Kurde tyle się słyszy ile dziewczyny tyje w ciąży że 15 kg, 20kg a wy wszystkie albo na minusie albo 1 czy 2 kg na plusie .. czuje się jak wieloryb. Przytyłam już 7 kg ..

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie martw się kochana, ja mam na plusie 5kg i uważam ze to spoko. Trzymam się wytycznych i średniej jaka powinna być przy mojej wadze. W tym trymestrze planuje jeszcze 2kg przytyć. Ja mam ogólnie plan na całą ciążę, kiedy ile chce przytyć. Zobaczymy jak wyjdzie na koniec. Fakt że bardzo sie pilnuję.
22052899_1606492409412418_414341192_n.jpg

Załączniki

• 22052899_1606492409412418_414341192_n.jpg
    22052899_1606492409412418_414341192_n.jpg
    124,4 KB · Wyświetleń: 310
reklama
echh fajny post mi wyszedł... porównał te ruchy to zamkniętego wróbelka :D Przytyłam już 5kg i stwierdzam, że musze odstawić słodycze. Miewacie jeszcze mdłości? Ja ostatnio wymiotowałam i dzisiaj też czuję, że wszystko mi podchodzi do gardła:/

Do góry