reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja to nie wiem ... Kurde tyle się słyszy ile dziewczyny tyje w ciąży że 15 kg, 20kg a wy wszystkie albo na minusie albo 1 czy 2 kg na plusie .. czuje się jak wieloryb. Przytyłam już 7 kg ..

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój jak wychodzi do pracy to żegna się ze mną i z Kacperkiem :-D
Oznajmił mi ostatnio że Kacperek musi mieć uwaga uwaga "miętowy" becik. Tak użył słowa MIĘTOWY a nie niebieski czy zielony. Normalnie szok!!! I jeszcze jedno, powiedział że jak będziemy na zakupach to kupi mu książeczkę i będzie czytał codziennie :biggrin2:
Ooo miętowy [emoji16] mój tylko z innych kolorów to zna fuksję[emoji16]
Kup dzieciakom Twistera, w to zagrają i sami i z wami (mi się "rymło") :D
Zajączek, cholera, trzeba będzie do szwagrów iść na śniadanie, pewnie kupią Jankowi jakąś mega niepotrzebną zabawkę, a starszemu kuwa czekoladę. Nie lubię czegoś takiego. Rozumiem, że Kuba nie jest synem mojego faceta, ale to mimo, że szesnastoletni, też ma swoje uczucia. A jak zwrócę uwagę, to się obrazi... zawsze mogę też nie iść... ale by była jazda hehehe
Dzieci się powinno traktować po równo[emoji4] A nie że jeden dostanie a drugi nie ma nic[emoji852]
Dzis rano zrobilam sobie badania krwi i moczu a wizyte u urologa mam dzis o 19 ale ide prywatnie. Mam nadzieje ze powie co mam robic i ze jakos pomoze..
Daj znać po wizycie!
Fajna jest gra "5 sekund", ja mam wersję dla dorosłych, ale jest też wersja dla dzieci, tylko nie wiem od jakiego wieku się nadaje :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png
Też polecam[emoji4] u mnie w rodzinie to od 5 roku życia dziewczynki już w to grają[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Jestem juz po badaniach połówkowych, z synusiem wszystko ok [emoji3] waga synusia 346g [emoji7] lubię słuchać tych słów przepływ w porzadku , serce bicie prawidłowo, prawidlowo prawidlowo [emoji7] zapisałam sie na trzecie [emoji57] chodzę prywatnie do gina i nie mam możliwośći zrobienia tych badań na NFZ [emoji58] wizytę mam raz w msc ale ogólnie jestem zadowolona. Jeśli chodzi o badania prenatalne to zmieniłabym Panią na jakaś milsza [emoji39] ale nie mam wyboru (tzn mam ale musiałabym daleko jechać i stać w korkach)

oar8ugpj3lipqk0k.png

Jestem po usg połówkowym. Mały ma 14 cm CRL waga niecałe 300g. Wszystko ogólnie w porządku. Dr stwierdził tylko lekką niedomykalność zastawki trójdzielnej w serduszku. Podobno jest to konsekwencją mojego ostatniego przeziębienia. Mam się tym nie przejmować tylko do obserwacji. Za 6 tyg kontrolne usg i bardzo prawdopodobne że zastawka będzie się już normalnie domykać.
Jestem zadowolona z badania. Dr był bardzo dokładny. Wszystkie narządy sprawdzone. Kostki policzone. Mnóstwo szczegółów istotnych dla wykrycia jakiś nieprawidłowości. Dzidziuś zdrowy. Tą zastawką mam się nie przejmować bo podobno bardzo często to występuje a potem wszystko wraca do normy i nie ma to żadnego wpływu na dalszy rozwój malucha. Wiadomo że dopóki mi dr nie potwierdzi na usg za te 6 tyg. że jest wszystko w porządku to i tak będę się denerwować..

reklama
Karkula309 ja też przytyłam ok 7kg na ostatniej wizycie. Teraz pewnie więcej. Tylko że u mnie dochodzi spory biust a to pewnie ze 3kg ;) dziewczyny które tyją po 2kg zapewne są bardzo młode i szczupłe z natury. Ich organizm inaczej pewnie się buduje.

Jutro mam połówkowe a 10kwietnia prenatalne drugie. Mam nadzieję że wpuszczą jutro tatusia bo biedny omijany jest.

Do góry