reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja to nie wiem ... Kurde tyle się słyszy ile dziewczyny tyje w ciąży że 15 kg, 20kg a wy wszystkie albo na minusie albo 1 czy 2 kg na plusie .. czuje się jak wieloryb. Przytyłam już 7 kg ..

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój jak wychodzi do pracy to żegna się ze mną i z Kacperkiem :-D
Oznajmił mi ostatnio że Kacperek musi mieć uwaga uwaga "miętowy" becik. Tak użył słowa MIĘTOWY a nie niebieski czy zielony. Normalnie szok!!! I jeszcze jedno, powiedział że jak będziemy na zakupach to kupi mu książeczkę i będzie czytał codziennie :biggrin2:
Ooo miętowy [emoji16] mój tylko z innych kolorów to zna fuksję[emoji16]
Kup dzieciakom Twistera, w to zagrają i sami i z wami (mi się "rymło") :D
Zajączek, cholera, trzeba będzie do szwagrów iść na śniadanie, pewnie kupią Jankowi jakąś mega niepotrzebną zabawkę, a starszemu kuwa czekoladę. Nie lubię czegoś takiego. Rozumiem, że Kuba nie jest synem mojego faceta, ale to mimo, że szesnastoletni, też ma swoje uczucia. A jak zwrócę uwagę, to się obrazi... zawsze mogę też nie iść... ale by była jazda hehehe
Dzieci się powinno traktować po równo[emoji4] A nie że jeden dostanie a drugi nie ma nic[emoji852]
Dzis rano zrobilam sobie badania krwi i moczu a wizyte u urologa mam dzis o 19 ale ide prywatnie. Mam nadzieje ze powie co mam robic i ze jakos pomoze..
Daj znać po wizycie!
Fajna jest gra "5 sekund", ja mam wersję dla dorosłych, ale jest też wersja dla dzieci, tylko nie wiem od jakiego wieku się nadaje :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png
Też polecam[emoji4] u mnie w rodzinie to od 5 roku życia dziewczynki już w to grają[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Jestem juz po badaniach połówkowych, z synusiem wszystko ok [emoji3] waga synusia 346g [emoji7] lubię słuchać tych słów przepływ w porzadku , serce bicie prawidłowo, prawidlowo prawidlowo [emoji7] zapisałam sie na trzecie [emoji57] chodzę prywatnie do gina i nie mam możliwośći zrobienia tych badań na NFZ [emoji58] wizytę mam raz w msc ale ogólnie jestem zadowolona. Jeśli chodzi o badania prenatalne to zmieniłabym Panią na jakaś milsza [emoji39] ale nie mam wyboru (tzn mam ale musiałabym daleko jechać i stać w korkach)

oar8ugpj3lipqk0k.png

Jestem po usg połówkowym. Mały ma 14 cm CRL waga niecałe 300g. Wszystko ogólnie w porządku. Dr stwierdził tylko lekką niedomykalność zastawki trójdzielnej w serduszku. Podobno jest to konsekwencją mojego ostatniego przeziębienia. Mam się tym nie przejmować tylko do obserwacji. Za 6 tyg kontrolne usg i bardzo prawdopodobne że zastawka będzie się już normalnie domykać.
Jestem zadowolona z badania. Dr był bardzo dokładny. Wszystkie narządy sprawdzone. Kostki policzone. Mnóstwo szczegółów istotnych dla wykrycia jakiś nieprawidłowości. Dzidziuś zdrowy. Tą zastawką mam się nie przejmować bo podobno bardzo często to występuje a potem wszystko wraca do normy i nie ma to żadnego wpływu na dalszy rozwój malucha. Wiadomo że dopóki mi dr nie potwierdzi na usg za te 6 tyg. że jest wszystko w porządku to i tak będę się denerwować..

reklama
Karkula309 ja też przytyłam ok 7kg na ostatniej wizycie. Teraz pewnie więcej. Tylko że u mnie dochodzi spory biust a to pewnie ze 3kg ;) dziewczyny które tyją po 2kg zapewne są bardzo młode i szczupłe z natury. Ich organizm inaczej pewnie się buduje.

Jutro mam połówkowe a 10kwietnia prenatalne drugie. Mam nadzieję że wpuszczą jutro tatusia bo biedny omijany jest.

Do góry