reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie martw się kochana, ja mam na plusie 5kg i uważam ze to spoko. Trzymam się wytycznych i średniej jaka powinna być przy mojej wadze. W tym trymestrze planuje jeszcze 2kg przytyć. Ja mam ogólnie plan na całą ciążę, kiedy ile chce przytyć. Zobaczymy jak wyjdzie na koniec. Fakt że bardzo sie pilnuję. Zobacz załącznik 843891
Wszystko fajnie tylko czemu ta tabelka nie uwzględnia wzrostu?

reklama
Witam mamusie. Ja wczoraj miałam połówkowe. Ogólnie miałam jakiś słaby dzień wczoraj. Rano jakaś laska mi sie wepchała w kolejkę do endokrynologa, czekałam jak nigdy prawie godzinę gdzie jestem umówiona na godzine i zawsze po prostu wchodzę. Cieżko było wysiedzieć. Potem poszłam do rejestracji coś załatwić i centralnei inna mi sie wbiła chamsko w kolejkę! Nosz ku..a! ja jestem w ciązy!! Nie ma to jak wjeb..ć sie cieżarnej w kolejke, ludzie to świnie. Chyba zacznę korzystać ze swoich uprawnień skoro wkoło tyle chamstwa w państwie :/ Jeszcze przed połówkowym pojawił się problem ze skierowaniem, pół godziny załatwiałam, dzwoniłam na infofilnię, w efekcie spóźniłam sie na badanie 20 minut :/ na szczęście badanie odbyło się normalnie. Widziałam moją malutką, jest cała i zdrowa, waży 371 gram, szyjka 51mm. Wszystko w porządku. Niestety mam łożysko przodujące, zakaz seksu do końca i mam się oszczędzać Jak poczytałam sobie o tym w domu to się przeraziłam :( No ale najważniejsze że z malutką wszystko ok. Pokażę Wam buziaczka mojego :) Moje chłopaki były ze mną, w końcu synek zobaczył siostrę a mąż córkę, powiem Wam ze się przejeli oboje. Wieczorkiem byłam głaskana po brzuszku przez obu. Także inaczej jak się wie a nie widzi a co innego jak się zobaczy na wlasne oczy :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na wieści i fotencje :)
Ludzie to chamy i trzeba korzystac z tego co nam przysluguje ,spoleczenstwo coraz bardziej patrzy na siebie niz na innych to jest abstrakcja poprostu.. nie denerwuj sie i odpoczywaj ,ja tez lubie jak moja mloda przytula sie i mowi do brzucha i jak maz mowi do brzucha.. to jest piekne ;) co do wagi.. powiem wam ze mam to gdzies, raz juz schudlam ;)

@GorzkaPomarańcza, @Gusia2907, @Bajunia gratuluje udanych wizyt i zdrowych Dzieciaczków :) moja siostrzenica miała tez te wypadnie zastawki jak była w brzuszku, ale wszystko jest okej :)
Moja waga to +2kg od kiedy się dowiedziałam o ciąży, tylko ja jestem taka tłuściutka i nie powinnam za dużo przytyć, dlatego musze się pilnować. Poza tym pewnie przybędzie mi wagi później, żeby na koniec ciąży wyglądać jak wieloryb [emoji228] :p
@chomiczka007 co to za książka? [emoji851]
Mój Mąż natomiast przytula się do brzucha i pyta jak Bobas chce się nazywać i ja oczywiście mówię, ze Nadia lub Mikołaj. I wtedy zaczynam się śmiać, a mąż się tez chichra i mówi „o kopie, kopie! Czuje to! Kopie!” I później się ze mnie śmieje jak mu mówię, ze Maluch nie kopie i w ogóle :p

20 sierpnia 2018

Ja już po połówkowych[emoji4] wszystko w porządku na szczęście[emoji4] Torbiel z główki zniknęła[emoji4] Maleńki ma 358 g, 144 uderzeń/min., 15 cm dł. Jedyne co się nie zmieniło, to łożysko, które nadal jest za nisko, więc leżakuję dalej. Zapisałam się już na 3 prenatalne. [emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

@GorzkaPomarańcza, @Gusia2907, @Bajunia gratuluje udanych wizyt i zdrowych Dzieciaczków :) moja siostrzenica miała tez te wypadnie zastawki jak była w brzuszku, ale wszystko jest okej :)
Moja waga to +2kg od kiedy się dowiedziałam o ciąży, tylko ja jestem taka tłuściutka i nie powinnam za dużo przytyć, dlatego musze się pilnować. Poza tym pewnie przybędzie mi wagi później, żeby na koniec ciąży wyglądać jak wieloryb [emoji228] :p
@chomiczka007 co to za książka? [emoji851]
Mój Mąż natomiast przytula się do brzucha i pyta jak Bobas chce się nazywać i ja oczywiście mówię, ze Nadia lub Mikołaj. I wtedy zaczynam się śmiać, a mąż się tez chichra i mówi „o kopie, kopie! Czuje to! Kopie!” I później się ze mnie śmieje jak mu mówię, ze Maluch nie kopie i w ogóle :p

20 sierpnia 2018

To książka Anny Lewandowskiej Healthy Mama. Nie kupiłam tylko w empiku kiedyś przegladałam

Ja już po polowkowym nasza córeczka waży 503 g (21 tydz.2 dz) ile na cm nie wiem grunt że wszystko dobrze bo byłam mega zestresowana :baffled:teraz już mi lepiej.

Od początku ciąży 4 kg na plus więc nie jest źle :happy2:
Wszystkim mamusiom gratuluję dzisiejszych polowkowych:-) :)
Super [emoji4] duża dziewczynka[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Karkula309 ja też przytyłam ok 7kg na ostatniej wizycie. Teraz pewnie więcej. Tylko że u mnie dochodzi spory biust a to pewnie ze 3kg ;) dziewczyny które tyją po 2kg zapewne są bardzo młode i szczupłe z natury. Ich organizm inaczej pewnie się buduje.

Jutro mam połówkowe a 10kwietnia prenatalne drugie. Mam nadzieję że wpuszczą jutro tatusia bo biedny omijany jest.
Ja mam jakieś 3,5-4 kg na plusie, więc też nie bardzo dużo. Nie wiem czy jestem bardzo młoda, chyba nie, bo 27 lat. Szczupła z natury nie jestem [emoji14] raczej taka średnia. Ale myślę, że tycie w ciąży nie zależy pewnie od niczego, każda ciąża jest po prostu inna.

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Ja mam jakieś 3,5-4 kg na plusie, więc też nie bardzo dużo. Nie wiem czy jestem bardzo młoda, chyba nie, bo 27 lat. Szczupła z natury nie jestem [emoji14] raczej taka średnia. Ale myślę, że tycie w ciąży nie zależy pewnie od niczego, każda ciąża jest po prostu inna.

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png
Też mi się tak wydaje[emoji4] każda z nas jest inna.
Ja też nie jestem szczupła z natury. Mam 30 lat i od początku ciąży tylko schudłam... Co prawda, pewnie to przez dietę i brak słodyczy. Lekarza też to nie martwi, więc i ja jestem spokojna[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Do góry