reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja pierwszy przyrost 400% a potem 200% [emoji33] ale to może dlatego że to same początki. Bo beta 9.27- 36.74 - 91.29.

ckaiyx8d63pd6voi.png
To u mnie pierwsza beta to 243 a druga, równo 48h później, 566 z groszami.
Wcześniej nie mierzyłam, tylko sikańce robiłam.

Może kumulację trafiłaś z takim przyrostem?! :D

8une3e3kboxodwaq.png

Ja czytalam ze prawidlowy przyrost to 60% w ciagu 48h
Prawidłowy przyrost to 66 % co 48 h, a np po 3 dniach powinno byc ponad 114 %. Jednakże w poczatkach ciąży przyrost jest zwykle wiekszy po 48 h co wiąże sie z duzymi zmianami w organizmie i zapotrzebowaniu na progresteron. Potem zwalnia beta hcg i po pierwszym trymestrze juz jest wolniejsze

To u mnie pierwsza beta to 243 a druga, równo 48h później, 566 z groszami.
Wcześniej nie mierzyłam, tylko sikańce robiłam.

Może kumulację trafiłaś z takim przyrostem?! :D

8une3e3kboxodwaq.png
Kurde kolejna mi to mówi [emoji23] wolałabym nie [emoji23][emoji23] jeden gałgan w domu już jest :D a mieszkanie 2 pokoje 50m byłoby ciężko z trójką dzieciaków :(

ckaiyx8d63pd6voi.png

Prawidłowy przyrost to 66 % co 48 h, a np po 3 dniach powinno byc ponad 114 %. Jednakże w poczatkach ciąży przyrost jest zwykle wiekszy po 48 h co wiąże sie z duzymi zmianami w organizmie i zapotrzebowaniu na progresteron. Potem zwalnia beta hcg i po pierwszym trymestrze juz jest wolniejsze
Ja ekspertem nie jestem, gin mi mówił, że beta prawidłowo ma się podwajać co dwa dni. Więc wg jego norm się mieszczę, co mnie wystarczająco uspokaja :)

8une3e3kboxodwaq.png

reklama
Do góry