reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
No trochę to trwało, ale jak smarowałam Bepanthenem to szybko schodziło. U nas pomaga też na odparzenia na pupie.
1505156050-aaaaaa.jpeg

To nawet jeszcze widać. U nas to na całej głowie było, nawet we włosach.

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

U nu nas trądzik był ok półtora tygodnia. Cala Buzka i włoski. Mylam twarz 3 razy dziennie orzegotowana woda z soda oczyszczona. Pol lyzeczki na pol szklanki. Wieczorem nawilzalam kremem hipp a rano smarowalam sudokremem. Tak zaleciła pediatra. Mówiła ze może być tez bepanten ale dopiero po sudokremie zaczęło schodzić.

Ostatnio mam ciągle problemy z piersiami. Bol w środku, stan podgoraczkowy albo zatkany kanalik. Nie wiem co źle robię :/

@aneczqa Ty sobie wyrzutów nie rób. Ja już 2 razy zapalenie piersi miałam i za 2gim razem wylądowałam z antybiotykiem. Dreszcze bez gorączki, a później gorączka 39 stopni. Normalnie czad... rozbijaj i przykładaj liście z kapusty. Przystawiaj za każdym razem najpierw do bolącej piersi. Niech Dzidza wyciągnie z niej co się da. Ból jak cholera, ale pomaga też. Podczas karmienia pomaga ciepły okład na pierś, a po chlodzenie

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Asinka najgorsze jest to ze po chwilowej poprawie mały znowu tak chwyta i ciągnie piers w czasie karmienia ze mam po prostu dość. Znowu boli. Jutro będzie miał miesiąc. Czy to się nigdy nie skończy? Czy możliwe ze to juz będzie zawsze tak bolec? On zaciska dziaselka na otoczce tak mocno ze łzy mi lecą. Przybiera ładnie wiec się najada bo w niecałe 3 tyg przybrał ponad kilogram.
A ja mam tak wrażliwe piersi ze wystarczy ze żadne na którymś boku i uciska się wtedy pierś a rano juz mam zastój :/
Jestem załamana. Ile to jeszcze może trwać?

Asinka najgorsze jest to ze po chwilowej poprawie mały znowu tak chwyta i ciągnie piers w czasie karmienia ze mam po prostu dość. Znowu boli. Jutro będzie miał miesiąc. Czy to się nigdy nie skończy? Czy możliwe ze to juz będzie zawsze tak bolec? On zaciska dziaselka na otoczce tak mocno ze łzy mi lecą. Przybiera ładnie wiec się najada bo w niecałe 3 tyg przybrał ponad kilogram.
A ja mam tak wrażliwe piersi ze wystarczy ze żadne na którymś boku i uciska się wtedy pierś a rano juz mam zastój :/
Jestem załamana. Ile to jeszcze może trwać?
Aneczqa ja mam podobnie. Myślałam że przy drugim dziecku będzie mniej bolało ale jest tak samo.:crazy: moje dzieci mają bardzo silny uścisk a piersi są bardzo wrażliwe. Na początku miałam na otoczkach piersi malinki, teraz już jest lepiej, bo boli tylko przy zaciskaniu. Wiem z doświadczenia że to minie, u Ciebie na pewno lada chwila:happy:. Tak dużo już przeszłaś nie poddawaj się.
Gorąco polecam konsultanta laktacyjnego, jeśli tylko masz taką możliwość. Przy pierwszym dziecku bardzo mi pomógł.

Anitek dziękuje za słowa otuchy :* A w trakcie karmienia juz cie nie boli? Tylko na poczatku?
Ja mam wrażenie czasem ze maly skrobię dziaselkami a z drugiej strony jak podgladam jak on je to widzę języczek wiec czemu ja czuje dziąsła w trakcie karmienia!!!??
Dzisiaj gorączka juz spadła. Wczoraj i dziś dalam odpocząć piersiom i sciagalam mleko do butelki i tak podawalam synkowi ale jutro juz wracam do piersi.
Zauwazylam ze gdy sciagam laktatorem to piersi nie bola mnie miedzy karmieniami a gdy mały je z piersi to później ona mnie rwie do następnego karmienia. Położna mówiła ze to pokarm naplywa i dlatego tak boli. Ale to dziwne ze po laktatorze nie boli.

Dziewczyny co u was? Jak Wam idzie karmienie? Ostatnio tylko o tym myślę

Aneczqa, moze sprobuj karmić z nakładkami silikonowymi. To nie jest rozwiązanie na dłuższa metę, ale daje czas na zregenerowanie sie poranionych sutków. Trudno mi doradzić czemu was tak boli jesli maluszki dobrze chwytają pierś. Sutki z kazdym karmieniem sie hartuja, z czasem powinno byc coraz lepiej.
Ja przy pierwszym synie miałam takie problemy, od poczatku zle go dostawiałam i dopiero wlasnie te nakładki mi pomogły. Z córka juz wiedziałam co robic a czego nie i karmienie było bezproblemowe, a karmiłam rok. Teraz mielismy troche problemow na poczatku, musiałam rozhulać sobie laktację ale teraz tez jest juz w porzadku. Zastanawiam sie tylko czy na pewno sie najada, ale skoro rośnie i kupczy po kazdym karmieniu to zakładam, ze jest ok. Przyznam tez, ze jestem momentami sfrustrowana ograniczeniem jakie sie wiąże z kp ( dzis na zebranie do szkoły starszaków musiałam isc z Ludkiem w nosidle, bo on nie zostanie z nikim innym), ale wiem ze to przejściowe i szybko minie.
Trzymam za was kciuki!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Anitek dziękuje za słowa otuchy :* A w trakcie karmienia juz cie nie boli? Tylko na poczatku?
Ja mam wrażenie czasem ze maly skrobię dziaselkami a z drugiej strony jak podgladam jak on je to widzę języczek wiec czemu ja czuje dziąsła w trakcie karmienia!!!??
Dzisiaj gorączka juz spadła. Wczoraj i dziś dalam odpocząć piersiom i sciagalam mleko do butelki i tak podawalam synkowi ale jutro juz wracam do piersi.
Zauwazylam ze gdy sciagam laktatorem to piersi nie bola mnie miedzy karmieniami a gdy mały je z piersi to później ona mnie rwie do następnego karmienia. Położna mówiła ze to pokarm naplywa i dlatego tak boli. Ale to dziwne ze po laktatorze nie boli.

Dziewczyny co u was? Jak Wam idzie karmienie? Ostatnio tylko o tym myślę
Aneczqa, boli mnie tylko jak się przysysa. W trakcie karmienia jak zaczyna boleć to znaczy że dziecko się źle przystąpiło, więc je przystawianie ponownie. Wiesz jak odstawić bez bólu dziecko od piersi? Dziwne że piersi Ciebie bolą między kamieniami. Poszukaj doradcy laktacyjnego, on Ci wszystko pokaże

Do góry